Afvallen Met Groene Thee.

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Kan je afvallen met groene thee? Daar is zeker bewijs voor! Maar groene thee heeft nog veel meer voordelen voor je gezondheid. In dit artikel wordt het je allemaal duidelijk,

Afvallen met groene thee.

Kan je afvallen met groene thee? Dat is een vraag die veel gesteld wordt. Groene thee wordt vaak in verband gebracht met gezond leven. Is dat terecht? In dit artikel lees wat hier over bekend is en of je werkelijk kan afvallen met groene thee.

Inhoudsopgave

Er is bewijs dat je kan afvallen met groene thee.

Er zijn een aantal kleine onderzoeken gedaan naar groene thee. Ondanks dat de onderzoeken klein waren het wel representatieve klinische onderzoeken.

Deze onderzoeken toonde aan dat dat mensen met overgewicht, die groene thee dronken, inderdaad meer afvielen dan mensen die dat niet deden. Er zat in geen verschil in mensen die werkelijk thee dronken of het als extract toevoegden een het dieet.

En ook al is wetenschap, wetenschapā€¦ We moeten ook eerlijk zijn. Er zijn ook studies onder groent theedrinkers die totaal geen gewichtsverlies lieten zien. Over het algemeen is dan ook aannemelijk dat groene thee minimale vorm kan helpen bij het afvallen.

In alle onderzoeken die een positief resultaat hadden was het gewichtsverlies beperkt te noemen. Als je groene thee gaat drinken in plaats van water of groene thee extract toevoegt aan je dieet kan op een termijn van 8 weken een kilo meer afvallen dan iemand die dat niet doet.

Kan je afvallen met groene thee?

Kan groene thee helpen bij het verliezen van buikvet?

Een studie van een aantal jaren geleden toonde aan dat mensen die regelmatig aten en ongeveer 180 minuten per actief bewogen, meer afvielen als ze als ze dranken namen met catechinen erin. Zoals bekend is dat de biologische actieve stof die in thee zit.

De mensen verloren procentueel gezien meer buikvet dan mensen die geen catechinen binnenkregen en wel hetzelfde leefpatroon hanteerden.

Waarom kan je afvallen met groene thee?

Er zijn veel theorieƫn waarom groene thee gezond zou zijn. Sommige gaan wel 5000 jaar terug en dateren uit de Chinese oudheid. Verderop in dit artikel vind je een lijst met alle aangenomen gezondheidsvoordelen van groene thee.

Met name de andere manier van verwerken van groene thee ten opzichte van zwarte thee draagt bij aan het behoudt van de catechinen in groene thee.

De belangrijkste catechine heet epigegallactechinegallaat. Om nog maar eens met wat moeilijke woorden te smijten. Deze zorgt voor een lagere koolhydraat absorptie, volgens wetenschappelijke rapporten die een lagere koolhydraat opname noteerden bij mensen die veel groene thee dronken.

Ook zijn er aanwijzingen dat catechine de micribioom van de darm kunnen veranderen. En deze verandering zou dan weer lijden tot gewichtsverlies.

Kan Matcha ook helpen met afvallen?

Matcha is eigenlijk de Japanse versie van groene thee en zal daarom dezelfde werking moeten hebben als groene thee. Er zijn geen onderzoeken bekend naar alleen het gebruik van Matcha, en er is wel een verschil.

Groene thee wordt getrokken uit de bladeren van de thee en Matcha wordt gemaakt door het malen van de theeplant.

En ook al zijn er veel onderzoeken gedaan naar thee extracten, lijkt het toch het beste om de gezonde stoffen uit de thee zelf te halen. En dan in de meest pure vorm mogelijk.

Heeft Matcha dezelfde werking als groen thee?

Er is meer dan alleen gewichtsverlies.

Er zijn meer redenen om groene thee te gaan drinken dan afvallen alleen. Zo zijn er opmerkelijke voordelen gevonden van groene thee bij de bestrijding van kanker. Ook zijn voordelen voor het hart en je hersenen. Hieronder vind je een lijst met alle voordelen van groene thee.

 • Zijn krachtige antioxidanten en vrije radicalenvangers, verhogen indirect de antioxidantcapaciteit door het verhogen van de aanmaak van antioxidantenzymen
 • Bevorderen de afbraak en uitscheiding van toxines
 • Zorgen voor ontstekingsremming en immunomodulatie (betere weerstand, tegengaan allergie en autoimmuniteit)
 • Reguleren de genexpressie
 • Hebben antimicrobiĆ«le activiteit tegen bepaalde bacteriĆ«n, virussen, schimmels en parasieten
 • Gaan tandbederf en een slechte adem tegen
 • Verbeteren de glucose- en vetstofwisseling en helpen bij gewichtsbeheersing
 • Bevorderen een gezonde darmflora
 • Remmen het ontstaan en de progressie van kanker
 • Verminderen psychische en lichamelijke stress
 • Beschermen hart en bloedvaten (onder meer door het tegengaan van oxidatieve stress, atherosclerose, Hypercholesterolemie en hoge bloeddruk)
 • Beschermen weefsels en organen (waaronder nieren, huid, ogen, botten, gewrichten)

Bron: https://www.orthokennis.nl

Tot slot.

Er zijn zeer veel facetten die bijdragen aan gezond afvallen. Het drinken van groene thee zal geen garantie zijn dat je afvalt. Maar zolang je het drinkt zonder suiker (groene thee heeft geen invloed op medicijnen die je evt gebruikt), en je niet op zoek bent naar een snel afvallen wondermiddel, dan kan je rustig groene thee drinken als je wilt afvallen.

Wil je afvallen op een bewezen manier?

Dan is wellicht de ā€œAfslank Receptenbijbelā€ van Oscar Helm iets voor jou!

In zijn boek krijg je boodschappen lijstjes, weekmenuā€™s, maar ook gezonde toetjes en tussendoortjes.

Meer dan 2500 mensen zijn reeds blijvend afgevallen met de afslank recepten bijbel van Oscar.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.