Afvallen met shakes.

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Is afvallen met shakes is echt mogelijk? Hoe veel kan je afvallen? Maar is het ook de oplossing voor de lange termijn? Al je vragen worden hier beantwoord.

Afvallen met shakes.

Kan je afvallen met shakes? Of anders gezegd kunnen maaltijd vervangende shakes helpen bij het afvallen?

In tegenstelling tot eiwitshakes, zijn shakes als een maaltijdvervanging bedoeld om een complete maaltijden te vervangen.

Sommige kunnen kant en klaar worden gekocht, andere zijn in poedervorm en moeten worden aangelengd met water of melk.

De meeste shakes bevatten 200-400 calorieƫn en hebben een goede mix tussen de hoeveelheid eiwitten, vezels, mineralen en vitamines.

Hierdoor zijn shakes over het algemeen een goede manier om snel een gezonde en caloriearme maaltijd binnen te krijgen.

Echter kan er wel veel variatie inzitten. In dit artikel geven we alle informatie die je nodig hebt om te kunnen afvallen met shakes.

Inhoudsopgave

Shakes kunnen helpen minder ongezond te eten.

Shakes zijn handig om mee te nemen. En daarom kunnen ze je helpen om gezond te eten op momenten dat je in de verleiding komt ongezond of bewerkt voedsel te eten.

Een van de grootste problemen bij het afvallen is tijd om gezonde maaltijden klaar te maken. Als je gehaast en druk bent is het vaak veel makkelijk om naar voorverpakt en bewerkt voedsel te grijpen. En erger nog, even snel fastfood halen.

Het nadeel is dat dit je inspanningen om te vallen kunnen vertragen. Over het algemeen zitten ze ook vol met suiker, geraffineerde koolhydraten en kunstmatige smaakstoffen. En vaak bevatten ze daardoor geen gezonde voedingsstoffen.

Gezonde zelf klaargemaakte maaltijden zijn altijd gezonder, maar passen niet altijd in je tijdsschema.

Maaltijd vervangende shakes kunnen dan een uitkomst zijn. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen en altijd beter dan fastfood.

Glas met wortelsap

Ze bevatten voedingstoffen die in normale diĆ«ten vaak ontbreken. 

Veel shakes zijn ontworpen om alle voedingsstoffen binnen te krijgen normaal via elke maaltijd binnen zou moeten krijgen.

Waanneer je minder calorieƫn gaat eten in een traditioneel dieet, is het vaak lastig om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen.

De meeste maaltijdshakes bevatten alle eiwitten, vezels, en belangrijke vitamines en mineralen. Ook bevatten ze over het algemeen ook calcium, kalium, ijzer en vitamine D. Deze ontbreken sowieso al vaak in het dieet van mensen.

Conclusie: Omdat maaltijdvervangende shakes alle voedingsstoffen bevatten die u tijdens een maaltijd zou moeten consumeren, kunnen ze u helpen te voldoen aan uw voedingsbehoeften terwijl u calorieƫn snijdt.

Afvallen met shakes is mogelijk.

Minder calorieƫn eten is de basis om gewicht te verliezen. Het volhouden van een dieet is echter altijd lastig. Vooral als je echt honger krijgt.

Maaltijd vervangende shakes kunnen helpen om snel een verzadigd gevoel te geven terwijl je minder calorieƫn binnenkrijgt. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het vervangen van een of twee maaltijden per dag door een gezonde shake zeker kunnen helpen bij het afvallen.

Een studie toonde aan dat een groep mensen die vervangende shakes toevoegden aan het dieet tot wel 2,5 kilo meer afvielen dan mensen die een traditioneel gezond dieet volgden.

Ook interessant: Onder de groep die shakes gebruikte was het percentage dat het dieet volhield hoger dan bij de andere groep. Dit duidt erop dat afvallen met shakes makkelijker vol te houden is.

Ook zijn er studies bekend waar maaltijd vervangende shakes kunnen helpen bij gewichtsverlies bij mensen met diabetes.  Bij mensen diabetes type 2 resulteerde dit tot 1-2 % meer gewichtsverlies dan bij mensen die een normaal dieet voor diabetici volgden.

Ook kan het drinken van shakes bijdrage aan gewichtsbehoud na het afvallen.

Over het algemeen kunnen we dus concluderen dat het toevoegen van gezonde shakes aan je dieet kan bijdragen aan gewichtsverlies.

4 eitjes - afvallen met shakes

Ook hoge in proteĆÆne shakes kunnen helpen bij het afvallen.

Niet alle shakes zijn hetzelfde, maar de meeste bevatten veel eiwitten. Logisch, want dit is een van de belangrijkste voedingsstoffen als je wilt afvallen.

Als je meer eiwitten gaat eten, ben je over het algemeen eerder verzadigd, waardoor je minder calorieƫn binnenkrijgt gedurende de dag.

Een onderzoek toonde aan dat mannen met een eiwitrijk dieet minder eetlust hadden gedurende de dag en minder trek hadden om te snacken in de avond.

Andere onderzoeken hebben bewezen dat hoge eiwitinname gelinkt kan worden aan meer vetvrije massa, minder lichaam en buikvet en een betere gewichtscontrole.

Sommige maaltijd vervangende shakes zijn hoger in eiwitten dan anderen. Als je ze wilt gaan gebruiken, kies dan een shake met een hoog proteĆÆne gehalte en weinig suiker.

Mogelijke nadelen van het afvallen met shakes.

Zoals hierboven aangegeven zijn er verschillende voordelen om shakes te gebruiken als maaltijd vervanger. Ze zijn handig als je weinig tijd hebt en moeite hebt de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen tijden hat afvallen.

Er zijn echter ook een aantal potentiele problemen die kunnen optreden.  Hieronder lees je welke dat zijn.

Sommige bevatten ongezonde ingrediƫnten.

Veel shakes zijn gemaakt van gezonde ingrediƫnten. Echter zijn ook shakes te vinden die minder gezond zijn. Ze bevatten toegevoegde suikers, glucosestroop, kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Daarom moet je altijd goed het etiket lezen voordat je een shake koopt. Zorg dat je een shake koopt met veel eiwitten, vezels en ingrediƫnten waar je dan naam normaal van kan uitspreken. Een gezonde shake mag niet meer dan een paar gram suiker bevatten.

Misschien is het niet de oplossing voor de lange termijn.

Het vervangen van maaltijden door shakes is uiteindelijk niet de oplossing voor de lange termijn. Ook bieden heel veel merken shakes aan met exact de juiste voedingsstoffen, ze kunnen een gezoend dieet met ā€œnormaalā€ voedsel nooit helemaal vervangen.

Naast vitamines en mineralen, bevatten werkelijke voedingsmiddelen ook antioxidanten, plantaardige stoffen en enzymen die nou eenmaal niet zo makkelijk in een flesje te stoppen zijn.

Veel shakes bevatten wel vezels, maar lang niet zoveel als in traditioneel gezond eten zoals groentes en peulvruchten.

Hier komt bij dat het drinken van shakes ook niet echt een langdurige levensstijl is. Vele sociale gebeurtenissen gaan gepaard met eten, hier past het drinken van shakes vaak niet bij.

Vrouw op bed van groentes

Shakes veranderen je levensstijl niet.

De meeste crash diƫten werken niet voor een blijvend gewichtsverlies. Dit omdat ze eet en leefpatroon niet blijvend veranderen.

En ondanks je prima kan afvallen met shakes, dwingen ze je niet om je eetgewoonten te veranderen. Als je na je dieet weer terugvalt op je oude eetgewoontes, zal je waarschijnlijk net zo makkelijk weer aankomen.

Conclusie: Maaltijd vervangende shakes zijn handig en kunnen u helpen gewicht te verliezen. Ze zijn echter mogelijk geen lange termijn oplossing voor gezond gewichtsbehoud. 

Hoe kies je de beste shake?

Om de beste en meest gezonde shake te kiezen moet je niet naar de beloftes op de voorkant van de verpakking kijken, maar naar de ingrediƫnten op de achterkant.

Kies een product met ongeveer de volgende kwalificaties:

  • Minimaal 15 gram eiwit per portie.
  • Minstens 3 gram vezels per portie.
  • Minder dan 10 gram suiker per portie.
  • Geen glucosestroop.
  • Ten minste 33 % van de dagelijks aanbevolen hoeveelheden vitamines en mineralen.

Van de eiwitten, is van wei-proteĆÆne vastgesteld dat het het meest verzadigde gevoel geeft. Het zou dus welkom zijn as deze in je shake zit.

Ook kan je tal van eigen combinaties bedenken met eigen ingrediƫnten. Zie bijvoorbeeld het volgende recept:

  • 250 ml ongezoete amandelmelk.
  • 250 ml bevroren bessen.
  • 1 eetlepel kokosolie.
  • 250 ml Griekse yoghurt.
  • 1-2 schepjes wei-proteĆÆne poeder.

Meng alles in een blender tot een glad mengsel. Je hebt nu een shake van ongeveer 400 calorieƫn, 30 gram eiwit en 30 gram koolhydraten.

Eindconclusie.

Je kan zeker afvallen met shakes. Het zal echter geen oplossing zijn voor de lange termijn als je niet je eetpatroon aanpast.

Ook zijn er veel verschillende merken en soorten op de markt. Zorg ervoor dat je altijd een shake neemt met veel eiwit en weinig suiker.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.