Afvallen met koffie.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Kan je afvallen met koffie? Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen om te kijken of het mogelijk is. Veel mensen gebruiken koffie als hulpmiddel bij het afvallen. In dit artikel leggen we uit waarom koffie kan helpen bij het afvallen en of het werkelijk effectief is.

Afvallen met Koffie.

Kan je afvallen met koffie? Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen om te kijken of het mogelijk is. Veel mensen gebruiken koffie als hulpmiddel bij het afvallen.

Dit komt omdat zwarte koffie anders is dan andere cafeïne houdende dranken. Zwarte koffie bevat namelijk geen suiker of vetten zoals room. Dus als je wilt afvallen met koffie, zal je het meeste resultaat halen met zwarte koffie.

In dit artikel leggen we uit waarom koffie kan helpen bij het afvallen en of het werkelijk effectief is.

Inhoudsopgave

Waarom kan koffie helpen bij het afvallen?

In koffie zitten geen calorie├źn.

Zwarte koffie bevat totaal geen calorie├źn. Dus als je wilt afvallen met koffie zal je het zwart moeten drinken. Geen Suiker en melk toevoegen. Vermijd ook andere combinaties met koffie om het beste resultaat te halen.

In koffie zit feitelijk alleen water en versgemalen koffiebonen. In al zijn eenvoud geeft koffie je toch een energie boost zonder dat je extra calorie├źn binnenkrijgt.

Koffie met bonen.

De cafeïne versnelt je metabolisme.

Koffie verbeterd je rust metabolisme. Dit is het metabolisme dat aangeeft hoeveel calorie├źn je verbrand als je inactief bent. Lees hier ons complete artikel over metabolisme.

Koffie is een perfecte aanvulling op je lichaamsbeweging. Het bevordert en het herstelproces, geeft je een korte energie boost en verhoogt je stofwisseling.

Veel mensen drinken koffie als een stimulerend middel voordat ze gaan sporten. Dit omdat de cafeïne in combinatie met cardio oefening de vetverbranding verhoogt.

Als je wilt afvallen zal je je moeten focussen op je metabolisme. Een sneller of hoger metabolisme zorgt ervoor dat je zult afvallen en niet direct weer aankomt. Cafe├»ne is het belangrijkste actieve ingredi├źnt van zwarte koffie. Studies tonen aan dat cafe├»ne je metabolisme tot wel 11% kan verhogen.

Verder verminderd cafeïne je eetlust, verhoogt het je energie en laat het vet in je lichaam gericht verbranden.

Een negatieve kant van cafeïne is dat he verslavend en schadelijk voor je lichaam kan zijn als er teveel van binnenkrijgt.

Hoe maak ik koffie klaar om mee af te vallen?

Met de hand klaarmaken.

Deze methode geeft je naar mijn mening de lekkerste koffie omdat je hem zelf bereid. Maal zelf je koffie tot de bonen op de structuur van zeezout lijken. Kook 600 ml water in combinatie met 3 eetlepels gemalen koffie. Dus 1 eetlepel koffie op 100 ml water.

Schep de koffie in een filter en een filterhouder en giet het kokende water in etappes overheen zodat het filter aan de onderkant begint te druppelen. Dit is dus feitelijk het oude filterkoffie systeem van een koffiezet apparaat. Echter geeft het zelf koken en malen van de koffie een extra dimensie.

Met een machine koffie maken.

Koffie maken met een machine is natuurlijk een populaire manier om koffie klaar te maken. Er zijn echter een boel merken en verschillinde soorten op de markt. Het grootste verschil zit vaak in hoe fijn en hoe de koffie gemalen wordt in het apparaat.

Verdiep je dus goed in wat je aanschaft en neem op voorhand goed de handleidingen door.

En zoals al eerder aangegeven. Als wilt afvallen met koffie, voeg dan geen suiker en of melk toe.

kopje met koffiebonen

Andere voordelen van het drinken van koffie.

Okay, we hebben nu vastgesteld dat je kan afvallen met koffie. Of liever gezegd, koffie kan het afvallen stimuleren. Echter zijn er ook nog andere voordelen aan het drinken van koffie.

Koffie maakt je intelligent.

Koffie bevat stimulerende middelen die je energie verhogen. Maar tegelijkertijd zorgt de cafeïne ervoor dat de effecten van adenosine in je hersens worden geblokkeerd, terwijl het juist de andere neurotransmitters zoals dopamine en neropinefrine worden vrij gemaakt.

Adenosine is een stofje in je hersenen die ervoor zorgen dat he moe wordt.

Door adenosine te blokkeren zorgt koffie ervoor dat je meer hersenactiviteit hebt, je een beter geheugen en beter humeur krijgt. Dit alleen zou al een reden kunnen zijn om ÔÇÖs ochtends een kopje koffie te nemen.

Koffie verbeterd de cardiovasculaire gezondheid.

Koffie zou en positief effect kunnen hebben op mensen met een verhoogd risico op beroertes, hart en vaatziekte en hartfalen. Volgens de ÔÇťAmerican Heart AssociationÔÇŁ kan 8 gram zwarte koffie het risico tot 10 % doen verminderen. Dit in vergelijking met mensen die totaal geen koffiedrinken.

Koffie verlaagd het risico op diabetes.

Koffie kan het risico op diabetes type 2 verminderen. Per persoon kan dit verschillend zijn, maar het kan een reductie tot 67% opleveren. Dit komt omdat de cafeïne verschillende neurotransmitters stimuleert die de hoeveelheid suiker verminderen en de insulineresistentie verhoogt.

Koffie bevat veel antioxidanten.

Koffie bevat meerdere vitamines en mineralen. Maar bovenal bevat het ook veel antioxidanten die belangrijk zijn voor je gezondheid en het risico op chronische ziektes kan verminderen. Koffie is een van de grootste bronnen van antioxidanten die we kennen in ons westerse dieet.

Je kan koffie drinken vergelijken met het eten van groenten en fruit.

zakenmensen die koffie drinken.

Conclusie.

Afvallen met koffie is zeker mogelijk, als jet maar zwart drinkt zonder suiker en melk. Het is een uitstekende aanvulling op je cardio trainingen. Je moet er echter niet te veel van drinken omdat het wel aanzienlijke bijwerkingen kan hebben.

Hoeveel kan je dan drinken? Dat verschilt per persoon, maar over het algemeen kan je zeggen dat 2-3 koppen koffie per dag gezond is.

Sommige mensen hebben een lage tolerantie voor cafeïne, terwijl andere wel 10 koppen koffie per dag kunnen drinken zonder enig bijwerking. Als je echt wilt weten hoeveel koffie je kan drinken is het verstandig om je arts of voedingsdeskundige te raadplegen en te begrijpen wat uw huidige gezondheid is en hoeveel koffie je zou kunnen drinken.

Koolhydraatarm eten is zeer gezond en gevarieerd en afvallen is gegarandeerd en bewezen.

Wil je ook meer zelf koken en afvallen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de Afslank recepten bijbel van Oscar Helm echt wat voor jou! Hij heeft al duizenden mensen geholpen blijvend af te vallen.

In recepten bijbel leer je simpele gerechten en nieuwe ingredi├źnten die je direct in je dagelijks leven kan toepassen.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.