Gezond afvallen.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Je wilt gezond afvallen, maar hoe doe je dat? In dit artikel leer je alles wat je moet weten over gezond je overgewicht te lijf te gaan.

Gezond afvallen.

Gezond afvallen betekend in de basis dat je op een realistisch tempo je ideale gewicht bereikt. En dat je op de lange termijn je gewicht ook vasthoudt.

Onder gezond afvallen rekenen we dus niet de dieet hypes zoals shakes en crasch-diƫten. Dit soort manieren werken allemaal tijdelijk en helpen je niet blijvend en gezond af te vallen.

In dit artikel geven we je de basis tips die je moet toepassen als je gezond wilt afvallen.

Inhoudsopgave

Wat is gezond afvallen?

Een pond vet bevat ongeveer 3500 calorieƫn. Als je dus je calorie inname met 500 calorieƫn per dag zou verminderen, zou dat moeten betekenen dat je een halve kilo per week afvalt.

Dit lijkt misschien niet veel, maar dat zou op jaarbasis 25 kilo zijn. En andersom werkt het natuurlijk ook. Als je dagelijks 100 calorieƫn extra eet, kan je na jaar 5-6 kilo aangekomen zijn.

Kleine veranderingen maken op de lange termijn een enorm verschil.

Gezond afvallen begint met realistische doelen te stellen. Want dat resulteert in een gezond en blijvend resultaat.

Eet drie normale, uitgebalanceerde maaltijden per dag, en probeer op geplande en vaste tijden te eten. Neem alleen snacks als je fysiek honger hebt, en dus geen lekkere trek. En snack uiteraard gezond, daarover later meer.

Kan je afvallen met groene thee?

Stap over op gezonde vervangers.

Vervang voedsel door gezondere alternatieven als je wilt afvallen.

Pak in plaats van chips met een dip wortels of paprika en dip ze in een vetarme humus.

Ruil chocola of snoep in voor een handje ongezouten noten.

Drink geen calorierijke koffie, zoals Latte Macchiato, maar drink normale koffie en het liefst zwart. In zwarte koffie zitten namelijk geen calorieƫn, ja kan er zelfs van afvallen.

Eet afgewogen porties.

Gezond afvallen begint met een uitgebalanceerd dieet. Maar wat even belangrijk is als je wilt afvallen is leren de grootte van porties beheersen.

Portiegroottes kunnen per persoon variƫren. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals leeftijd, geslacht en met hoeveel je beweegt of sport op een dag. Maar als grove vuistregel kan je onderstaande groottes per maaltijd hanteren.

Onderstaand zijn de meest voorkomende voedingssoorten:

Pasta en rijst ā€“ 2-3 Eetlepels.

Brood ā€“ 1 middelgrote plak.

Vlees ā€“ Ongeveer de grote van een pak kaarten.

Melk ā€“ 200 ml.

Kaas ā€“ Ongeveer de grote van een luciferdoosje.

Bonen of peulvruchten ā€“ 4 eetlepels.

Ik heb de voorbeelden visueel aangegeven, omdat het werkelijk afwegen van voedsel vaak lastig is en daarom niet gedaan wordt.

Een ander goede tip om je porties te verkleinen is om van een kleiner bord te eten.  Het is bewezen dat dit de calorie inname verminderd.

Bord met verschillende soorten eten.

Zet technologie uit.

Eten terwijl je naar de televisie kijkt of naar je favoriete serie op Netflix kan ervoor zorgen dat je meer eet dan je zou willen.

Als je je concentreert op iets ander dan op het eten wat je aan het eten bent, zorgt ervoor dat gedachteloos gaat eten. Ja zal dan meer eten omdat je minder snel in gaten zal hebben dat je vol zit.

Plan je maaltijden zorgvuldig.

Je maaltijden vooruitplannen op bepaalde tijden is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste voedsel ter je beschikking hebt op het juiste moment.

Hier een paar tips die je kan toepassen om je maatlijden te plannen en gezond te eten:

  • Probeer een weekplanning te maken voor de hele week.
  • Maak vooraf een boodschappenlijst en hou je eraan.
  • Ga geen boodschappen doen als je honger hebt.
  • Maak in een keer een bulk maaltijd klaar en vries deze in dag porties in.
  • Gebruik een slow cooker, je eten blijft vol van smaak en vitamines blijven bewaard.

Probeer in het algemeen de aanbiedingen in de supermarkt te vermijden. Dit zijn vaak producten die vol zitten met zout en suiker. Ook zijn het vaak frisdranken, chips etc. Dit kan leiden tot onnodig eten of snacken en gewichtstoename.

Groente in de aanbieding is natuurlijk geen enkel probleem!

calorieƫn tellen

Ga meer bewegen en blijf actief.

Gezond afvallen begint met meer bewegen. Actief bezig zijn helpt je calorieƫn verbranden. Als je een gezond en uitgebalanceerd dieet met minder calorieƫn eet en meer gaat bewegen zal je zeker afvallen.

Voor een volwassenen is het aan te raden om 150 minuten per week aan matige aerobic achtige oefeningen te doen. Hieronder vallen bijvoorbeeld fietsen en wandelen.

Als alternatief kan je ook 75 minuten meer intensieve oefeningen doen, zoals hardlopen of een potje voetballen.

Ook kan je kiezen om meerdere lichtere oefeningen te doen van 30 minuten over. Dit kan je dan verdelen over 5 dagen in de week.

Als je echt wilt afvallen is het belangrijk om krachttrainingen toe te voegen aan je beweging. Het beste is om alle belangrijke spiergroepen te trainen, zoals borst, schouder, armen, rug, buik, heupen en benen. Spieren verbranden vet. Hoe meer spieren je hebt hoe meer vet je verbrand. Trainen dus.

Drink minder alcohol.

Iedereen weet het wel, maar veel mensen willen er toch niet aan. Maar als je echt wilt afvallen zal je ook moeten minderen met alcohol. Of liever nog helemaal geen alcohol drinken. Alcohol bevat zogeheten lege calorieƫn. Dit calorieƫn die direct worden omgezet in vet als je ze niet verbrand.

Dus of je moet een marathon gaan lopen als je alcohol drinkt of je kan het beter laten staan.

Bijvoorbeeld.

Gezond afvallen schilderij

Een groot  glas bier bevat 182 calorieĆ«n.

Een gemiddeld glas wijn bevat 160 calorieƫn.

Een breezer bevat 170 calorieƫn.

Een borrel of shotje bevat 60 calorieƫn.

Je begrijpt nu dus wel dat een avond op stap gaan of een flesje wijn op zaterdag avond niet bijdragen aan het gezond afvallen.

Voeg Glucomannan supplementen toe aan je dieet.

In een eerdere blog heb ik al eens uitgelegd waarom Glucomannan supplementen zo effectief zijn als je gezond wilt afvallen.

Glucomannan is een natuurlijk extract uit de Konjac plant. Dit extract heeft het vermogen om wel 50 haar gewicht in water te kunnen absorberen.

Als je dus Glucomannan supplementen neemt voor het eten, wordt het water in je maag omgezet in een pasta die je automatisch een vol gevoel geeft en je dus minder gaat eten.

Wil je ook Glucomannan proberen, dan adviseren wij je deze te bestellen bij Oscar Helm. Oscar heeft al jaren ervaring in de gezondheidswereld en heeft nu een goed product op de markt gezet met een goede begeleiding.

Potje Glucomannan supplementen

Wil jij net als vele honderden voor jou afvallen met de Glucomannan van Oscar?

Ja Ik Wil Het Proberen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.