Afvallen Met Touwtje Springen.

Welke resultaten kan je halen? Plus 4 direct uitvoerbare oefeningen.

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Afvallen met touwtje springen.  Deze man is goed opweg

Kan ik afvallen met touwtje springen? Die vraag kreeg ik laatst. Het antwoord is misschien wel uitgebreider dan je had verwacht.

Touwtje springen is een perfecte cardio oefening. Je hebt geen zware sportschool apparatuur nodig om een goede workout te krijgen.

Voor touwtje springen heb je in principe weinig ruimte of apparatuur nodig. Daarnaast heeft het ook meerdere gezondheidsvoordelen.

Zo kan je snel meer spiermassa opbouwen en is cardio altijd goed voor de conditie van je hart.

Omdat je met touwtje springen ook oefent met je hand-oog coƶrdinatie en balans, is het een perfect oefening om scherper te maken voor andere sporten of activiteiten.

Bijvoorbeeld Hally Berry maakte van touwtje springen een van haar bekende ā€œdo-to-workoutsā€ omdat het haar helpt met haar voetenwerk bij haar andere favoriete sporten zoals boksen.

Ze doet dit al jaren en geeft aan dat ze er wel 250 calorieƫn in 15 minuten mee verbrand.

Dus kan je afvallen met touwtje springen? Jazeker, het zal je helpen met vet verbranden en het opbouwen van spieren. En een springtouw kost maar een paar euro!

Maar er zijn een aantal dingen die je moet weten als je overweegt te gaan touwtje springen als je cardio oefeningen.

Dus lees eerst dit hele artikel, voordat je naar de winkel rent om een springtouw te kopen en te voorkomen dat deze na een week alweer in de kast ligt.

Inhoudsopgave

Voordelen van Touwtje Springen.

Naast dat je kan afvallen met touwtje springen, is het ook nog een zeer gezond voor je botten. Touwtje springen is namelijk een gewicht dragende oefening die je skelet belast. Dit belangrijk voor sterke botten.

Zulke oefeningen worden dan ook erg aanbevolen bij pubers en vrouwen die uit de overgang zijn.

Tijdens de pubertijd kan het bijdragen aan een verbeterde botdichtheid. Bij vrouwen die in de overgang zitten of er al uit zijn kan het helpen bij het tegengaan van botontkalking.

En omdat touwtje springen de gezondheid van je botten verbeterd, is het ook een geweldige manier om blessures te voorkomen.

Tevens bevordert het de spieren rond je enkel, zodat dit gewricht ook beter ondersteund wordt.

Verdere voordelen.

Touwtje springen vereist dat je volledig bewust ben van hoe je lichaam beweegt. Als je het dus maar vaak genoeg doet, verbeterd het he coƶrdinatie en gevoel voor ritme.

Daarnaast is het ook nog eens een zeer intensieve trainging die je hart sneller laat kloppen. Daardoor is het dus ook zeer gezond je cardiovasculaire gezondheid.

Dus naast je kan afvallen met touwtje springen, is het ook een goede ondersteuning om chronische aandoeningen als een hoge bloeddruk en diabetes tegen te gaan.

Verdere fysieke voordelen zijn het versterken van kuiten en schouders. Springen zorgt voor strakke kuiten, en het bewegen van het touw versterkt je schouders.

Maar een van de grootste voordelen is misschien wel dat touwtje springen zeer toegankelijk is. Je kan een springtouw makkelijk aanschaffen en het daarnaast makkelijk mee te nemen, zodat je overal je oefeningen kan doen.

Als je het springen een beetje onder de knie hebt kan je de oefeningen intensiveren. Hieronder 4 oefeningen die je zullen helpen met het afvallen door middel van touwtje springen.

Afvallen met touwtje springen kan makkelijk als je dit sport springtouw koopt

4 Oefeningen om af te vallen met touwtje springen.

Zoals met elke training is ten eerste van belang om een goede warming up te doen. Je zou wat dynamische rekoefeningen moeten doen, die je heupen, hamstrings en kuiten losser maken.

Een manier om dat te doen is een aantal een staande teenaanraking te doen, een aantal diepe squats en wat ā€œcalf raisesā€

Probeer allen oefeningen ongeveer 20 keer te doen en hou ze 2 seconden vast. Als je dat hebt gedaan zou je warm moeten zijn om te gaan touwtje springen. Je kan je traingingen indelen in intervallen, of je eigen ritme vinden in een van onderstaande oefeningen:

The Fire starter:

Kies een nummer uit dat ongeveer 6 minuten duurt en spring mee op de beat. Probeer de laatste 30 seconden de intensiteit te verhogen door bijvoorbeeld je knieƫn hoger op te trekken tijdens je sprong.

De Burn-out:

Om je hartslag nog even goed te verhogen aan het eind van je training, probeer je zo snel mogelijk 1000 keer probeert te springen. Deze deel je op in sessies van 10 x 100. Noteer hoe lang jer over doet, en probeer die tijd in een volgende sessie te verbeteren.

The Long Haul:

Stel op je telefoon of andere timer in op 10 minuten spring in een constant tempo door totdat het alarm gaat. Bouw geleidelijk je tijd op zodat je op een gegeven moment 30 minuten achter elkaar kan springen zonder te stoppen.

The Snack:

Deze is bedoeld als tussendoortje, wanneer je een even een break nodig hebt van een andere oefening. Sla even een bepaalde tijde over, bijvoorbeeld 3 minuten, of spring even op lager tempo.

Hoeveel calorieƫn kan je verbranden met touwtje springen?

Als je wilt afvallen met touwtje springen, wil je natuurlijk ook weten hoeveel calorieƫn je er mee kunt verbranden.

Als je het voor elkaar krijgt om ongeveer 120 keer per minuut te kunnen springen, kan je er tussen de 680 en 1000 calorieƫn per uur mee verbranden.

Er zijn meerdere onderzoeken bekend die aantonen dat je met touwtje springen meer verbrand als met hardlopen.

animatie van een wit poppetje welke aan het touwtje springen is.

Kan je afvallen met touwtje springen?

Hoewel er veel verschillende manieren zijn om af te vallen, is er een simpele formule die altijd werkt

Als je meer calorieƫn verbrand dan dat je binnen krijgt, zal je afvallen.

We pakken even een onderzoek van dr. Carter erbij. Dr Carter is een orthopedisch chirurg, en specialist in sportgeneeskunde.

Bovenstaand staat beter bekend als afvallen door calorietekort. Touwtje springen kan hierin een uitstekende bijdrage aan leveren. Dit omdat touwtje springen perfect in een fitness regime past om af te vallen. En meer nog is het nog beter om vet te verliezen en spieren te versterken, aldus Carter.

Touwtje springen moet echter niet het enige zijn wat je doet om af te vallen. Het is een perfecte manier om calorieƫn te verbranden, maar zou onderdeel moeten zijn van een bredere trainginsroutine.

Optimale fysieke fitheid wordt bereikt door een combinatie van kracht en/of weerstandstraining, flexibiliteitstraining, cardiovasculaire conditie, inclusief duurtraining en hoge intensiteitstraining.

Afwisseling van oefeningen is altijd beter, als vasthouden aan een bepaalde training aldus Dr. Carter.

Conclusie.

Je kan afvallen met touwtje springen. Maar het zou wel onderdeel moeten zijn van een bredere routine. Maar als onderdeel van cardio en krachttraining kan je zeker veel calorieƫn extra verbranden.

Wil je ook meer zelf koken en afvallen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de Afslank recepten bijbel van Oscar Helm echt wat voor jou! Hij heeft al duizenden mensen geholpen blijvend af te vallen.

In recepten bijbel leer je simpele gerechten en nieuwe ingrediƫnten die je direct in je dagelijks leven kan toepassen.

cover afslank recepten bijbel

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja! Ik Wil Ook Blijvend Afvallen!

Bedankt voor het lezen van Afvallen met touwtje springen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.