Afvallen en blijvend vet verliezen zonder strikt dieet.

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Vet verliezen is heel simpel. Hieronder vind je een manier die voor iedereen werkt.

Afvallen en blijvend vet verliezen zonder strikt dieet.

Hoe vaak hoor je een vriend of vriendin niet zeggen: “Ik ben op dieet!” Wat je vaak ziet is dat ze dan inderdaad de eerste weken wel afvallen, maar dat dezelfde kilo’s er na een tijdje ook weer aanzitten.

Deze heb je vast ook wel eens gehoord: “Cardio is de beste manier om af te vallen!” Cardio is inderdaad zeer gezond, maar toch zie je vaak dat iemand zich compleet stort op het trainen op een loopband met uiteindelijk weinig resultaat. Vaak houden ze het niet lang vol en komen de kilo’s weer terug.

hardloopschoenen en gewichten.

Dus als je nu dacht dat jet het antwoord gevonden had om blijvend af te vallen dan kom je misschien bedrogen uit. Je volgt een strikt dieet en je rent je slag in ronde en je bent inderdaad in korte tijd een aantal kilo’s kwijtgeraakt.

Maar toch als je in de spiegel kijkt in je zondagse pak dan lijkt het toch of de vromen van je lichaam niet het gewenste resultaat hebben bereikt.

Inhoudsopgave

Waarom val je niet af ondanks een strikt dieet?

Het maakt niet uit hoe strak je dieet is of hoe fanatiek je cardio oefeningen zijn, uiteindelijk zal je niet verder afvallen. En als overmaat van ramp kan je zelf weer wat aankomen!

Je raakt gedemotiveerd omdat je harde werk niet wordt omgezet in resultaat. Dit kan leiden dat je opgeeft en wellicht weer gat eten om je beter te voelen. Wellicht zal je denken, zie je wel, het ligt niet aan mij, het zijn mijn genen…. Maar waarom?

Dit is waarom. Lees de titel van dit artikel nog maar keer. Er staat blijvend vet verliezen en niet blijvend gewicht verliezen.

Het punt is dus dat alleen maar afvallen er ook voor zorgt dat je spiermassa zal verliezen. En doordat je spieren minder worden zal je lichaam er ook minder strak uitzien. Ook verlaagt je metabolisme doordat je minder spiermassa hebt.

Je zal dus spiermassa moeten opbouwen om blijven vet te verliezen. Je kan zelfs wat aankomen doordat spieren zwaarder zijn dan vet.

vet verliezen - van dik naar dun.

Hoe kan je dan wel blijvend vet verliezen?

Blijvend vet verliezen kan je dus het beste realiseren door gezonde eetgewoontes te combineren met cardio oefeningen en met name ook krachttraining om spiermassa op te bouwen.

Voor elke kilo spiermassa in je lichaam verbrand je ongeveer 70-100 calorieën per dag, zelfs als je niets doet!

Je begrijpt nu dus wat gebeurt als je 5 kilo meer spiermassa opbouwt. Je verbrandt gewoon 350-500 calorieën extra per dag. Zelfs als je ligt te luieren. Dat is dus feitelijk een Bic-Mac per dag! Maar met luieren bouw je natuurlijk geen spiermassa op.

Nog een extra voorbeeld ter illustratie. 1 Kilo lichaamsgewicht staat gelijk aan ongeveer 7700 calorieën. Als je dus 500 calorieën extra verbrand alleen omdat je extra spieren hebt zal je dus in 2 weken tijd 1 kilo extra verbranden, alleen door je hogere metabolisme.

Naast dat je vet verliest, ziet je lichaam er ook beter uit. Bodybuilders zien er niet voor niets zo strak uit, terwijl ze wel veel kunnen eten.

Zoals eerder al verteld, zorgen een strikt dieet en cardio oefeningen ervoor dat je in het begin wel wat afvalt. Maar dat je hiermee ook spiermassa verliest.  Je wordt dus eigenlijk een kleine versie van je jezelf zonder spieren.

Dat is toch niet wat je wilt?

Dus naarmate je meer spieren verliest, begint je metabolisme ook te vertragen. Bovendien zal je lichaam vetten gaan opslaan en spieren gaan verteren voor energie. Dit als reactie op een strikt dieet.

Dit zorgt ervoor dat je op een gegeven moment niet meer zal afvallen en juist meer vet gaan opbouwen. Dit is in een notendop het jojo-effect waar je zoveel over hoort.

Vet verliezen is simpel.

Vet verliezen is simpel. Let op ik zeg simpel want makkelijk is het zeker niet. De volgende tips zijn eenvoudig in de uitvoering, maar vereisen wel vastberadenheid en discipline van je eigen kant.

Het is een levensstijlverandering die nodig is om permanent vet te verliezen. Maar je zal blij zijn als je het gedaan hebt, want je zult zien dat deze veranderingen na een paar weken makkelijk vol te houden zijn.

Na een paar weken zal het een gecultiveerde gewoonte worden, zeker als je beloond wordt met een fittere, gezondere en een lekkere versie van jezelf.

Zo werkt vet verliezen.

Zoals gezegd, vet verliezen is simpel. Want vet verliezen betekend feitelijk dat je meer calorieën moet verbranden dan dat je binnenkrijgt.

Zoals gezegd zullen we spiermassa moeten opbouwen. En voor spiermassa zal je aan krachttraining moeten doen.

Probeer je te richten op samengestelde trainingen. Richt je niet op de kleine spiergroepen zoals biceps en triceps. Richt je op de grotere spiergroepen zoals benen, rug en borst.

Waarom? Als je de grotere delen traint, train je meer massa. En dit betekend weer dat er meer lichaamsdelen in beweging komen en je meer calorieën verbrand.

trainen met halters

Als je fit bent probeer dan 3-4 sets per keer te doen zonder te rusten. Een set is een bepaalde oefening die je voor meerdere malen herhaald.

Kies een gewicht die ongeveer 60-70% van het gewicht is van wat je normaal zou tillen. Probeer hiermee minimaal 25 keer de oefening te herhalen, probeer er meer als je kan, tot je spieren vermoeid zijn. Een gehele routine duurt niet langer dan 40 minuten.

Na een goede warming up begin je met squats. Dan ga je ver met (we gebruiken de engelse termen omdat deze in de sportschool ook vaak gebruikt worden) een dip bench, een bench press, barbell row en een militairy press.

Droog Trainen Protocol Vrouwen

Klaar Om ​Het Lichaam Van Je Dromen Te Bouwen?

JA ik ben er klaar voor!

Klinkt eenvoudig toch? Maar het is niet makkelijk. Je zal hevig puffen en zweten. Maar wat heb je gedaan? Je hebt een cardio training gecombineerd met een krachttraining en je zal nog tot 3 uur na de training vet verbranden. Doe dit 3 keer per week met minimaal een dag rust ertussen en je zult vet verliezen.

Verander na een paar weken de volgorde van de oefeningen. Deed je eerst een squat? Dan doe je die nu als laatste. Na weer een paar weken verander je weer de volgorde en vervang je een oefening voor een andere oefening zoals een deadlift of een lat puldown.

Dit is om je spieren te shockeren zodat ze zich blijven aanpassen en daarmee blijven groeien.

Moet ik dan helemaal geen cardio meer doen?

Het is zeker aan te raden om cardio te blijven doen naast je krachtraining. Het beste is om ’s ochtends voor het ontbijt te gaan hardlopen. Als je op een normaal tempo gaat joggen zou je dat voor 45 minuten moeten kunnen volhouden.

Als je hardloopt op 65-80 van je hartslag. Dit betekend dat je flink begint te hijgen en dat je niet meer in staat bent om te zingen of een zin af te maken als je loopt. Dan is 20-30 minuten lopen genoeg. Langer lopen kan weer leiden tot spierafbraak.

Je kan ook de snelheid afwisselen met langzamer joggen om zo weer op adem te komen. Het beste is om dit ook 5-6 keer per week te doen.

vet verliezen - cardio hartslag

En hoe zit het dan met eetgewoontes?

Als je bovenstaand volgt hoef je niet op een speciaal dieet. Eet gewoon minder dan dat je normaal zou doen. At je eerst als ontbijt twee boterhammen met een eitje? Dan eet je er nu een.

Eet gewoon de helft van je normaal at, maar probeer wel 5-6 keer per dag te eten. Dit is om je lichaam niet in de hongerstand gaat en alsnog vetten gaat opslaan om te overleven.

Meerdere malen per dag eten zorgt er ook voor dat je metabolisme hoog blijft omdat eten verteren energie kost.

Gooi verder alle frisdranken en andere suikerhoudende dranken de deur uit. Voeg geen suiker meer toe aan je koffie of thee. Alleen door het verbannen van suiker uit je dieet kan je al 200 calorieën per dag minder binnen krijgen.

Drink in plaats van wat je normaal drinkt water en probeer dit aantal te verdubbelen.

Vergeet niet te ontspannen.

Hard werken en geen plezier maken, maakt je tot een vermoeid en saai person. Dus zorg ervoor dat je een dag in de week kan ontspannen .

Deze dag doe je geen trainingen en geniet je van je favoriete eten. Beloon jezelf voor al het harde werk wat je hebt gedaan. Je lichaam moet tijd hebben om te herstellen.

Naarmate je de doelen van je ververlies bereikt en je tevreden bent met je spierontwikkeling, dan kan je wat rustiger aan gaan doen.

Je kan wat minder naar de sportschool gaan, minder lange sets doen en jezelf wat meer ruimte geven in je dieet. Door de opgedane spiermassa is je lichaam nu een vet verbrandende machine. De nu opgedane luxe heb jezelf verdiend.

Conclusie.

Is vet verliezen makkelijk? Ja dat is maar het vereist doorzettingsvermogen om permanent vet te verliezen. Dus als je denkt dat je een strikt dieet nodig hebt om vet te verliezen dan weet je nu dat het anders kan. Het is je eigenkeus!

Wist je dat krachttraining met een Kettlebell ook zeer effectief is?

Nee? Dan raad ik je aan het programma van Jesse van der Velde te proberen. Je krijgt een volledig programma en je EIGEN kettlebell thuisgestuurd. je kan dus in je eigenhuis helemaal in vorm komen.

Tevens geeft Jesse een goede begeleiding, zodat je niet alleen je strijd met de kilo’s hoeft aan te gaan.

cover van de ketllebell oefeningen

Wil jij ook meer oefeningen en een goede begeleiding van Jesse?

JA Ik wil meer Kettlebell Oefeningen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.