Afvallen Zonder Sporten.

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Wat als je wilt afvallen, maar je hebt een hekel aan sporten? Of je kan gewoon niet sporten omdat je dit lichamelijk niet kan? In dit artikel vind je 7 tips die je helpen af te valen zonder te sporten.

Afvallen zonder sporten.

Afvallen zonder sporten is mogelijk, maar sporten is natuurlijk altijd de beste manier om vet te verbranden. In dit artikel geven we je 7 tips je kan toepassen zonder nat te worden van het zweet.

Verrassende tips voor gewichtsverlies.

Meer bewegenis eigenlijk de enige manier om goed af te vallen. Bewegen is calorie├źn verbranden, en meer verbranden is mindr kilo’s. Maar wat als je nou echt een hekel hebt aan bewegen of dit lichamelijk niet kan? en is het echt noodzakelijk om af te vallen. Het is sowieso gezonder, maar het het is niet verplicht. Hieronder vind je 7 tips waarmee je kan afvallen zonder sporten.

Inhoudsopgave

Tip 1. Dim het licht en geluid.

In een  onderzoek van Brain Wansink werden mensen getest die naar een fastfood restaurant gingen. En wat bleek? Mensen die aten in een omgeving met minder licht en geluid namen tot wel 175 calorie├źn minder tot zich dan mensen die aten bij harde muziek en fel licht.

Wansink legt uit dat er twee dingen gebeuren als je het licht dimt. Als het minder licht is, is je lichaam geneigd langzamer te eten. Hierdoor zal je al sneller vol zitten. Ook wordt je eten kouder wat minder fijn eet. Koude patat je immers niet lekker. Daarnaast is het ook bewezen dat als je snel eet je meer calorie├źn binnen krijgt.

Bord met verschillende soorten eten.

Tip 2. Eet van kleinere borden.

Een gemiddeld dinerbord in Nederland is 25-31 cm in doorsnee. Maar ls je nu je avondeten van een ontbijtbord gaat eten kan dit er voor zorgen dat je tot wel 23% minder gaat eten. Het is een onnadenkend systeem van je hersens. Als je bord er vol uitziet denken je hersens dat je genoeg binnenkrijgt.

Ook het gebruik van een kleinere opscheplepel kan er voor zorgen dat je tot wel 14% minder opschept. Dit zal op de lange termijn ervoor zorgen dat je consequent minder eet en dus afvalt.

Tip 3. Vertel jezelf dat je gaat snacken.

Dit zal zeker niet voor iedereen werken, maar het is bewezen dat dit zeer effectief kan zijn. Je kan in principe alles eten wat je wilt, inclusief tussendoortjes. Als je maar luidt en duidelijk  tegen jezelf zegt: “Ik heb eigenlijk helemaal geen honger, maar toch eet ik dit op!” ? Onderzoek toont aan dat mensen die dit een maad lang doen een kilo extra kwijt kunnen raken.

Waarom? Het verbreekt je onbewuste eetgedrag zegt Wansink. Je zegt niet “Ik kan dit niet hebben”, maar je zegt “Ik ben zeer bewust over wat ik aan het doen ben”.

Tip 4. Weeg jezelf.

Mensen die beginnen met afvallen of nog niet begonnen zijn zitten vaak nog in een vet ontkenning.  Zo merkt Rubaum Keller op, de auteur van Voedselverslaving: De zeven stappennaar permanent gewichtsverlies. Veel obese mensen kopen liever nopg stretch kleding en gaan achterin staan als er foto’s gemaakt worden. Eigenlijk proberen ze weg te lopen van hun gewicht.

Dit kan je doorbreken door je te gaan wegen. Alleen wegen kan je ontkenning doorbreken. Het helpt je wellicht niet met afvallen, maar het maakt je bewust van je gewicht waardoor je stopt met aankomen.

Het beste is om je elke ochtend te wegen na het toilet bezoek. Dit mag wel met je nachtkleding aan, als je maar elke dag hetzelfde doet. Noteer zeven dagen achter elkaar je ochtend gewicht en deel dit weer door zeven. Dan krijg je een reeel gemiddeld gewicht. Op basis van dit gewicht kan je plan opstellen en beginnen met afvallen!

Tip 5. Houdt een voedseldagboek bij.

Iedereen die wil afvallen moet eigenlijk een voedseldagboek bijhouden. Elke dag exact bijhouden wat je eet maakt je bewust van wat je eet en is daarom een van de belangrijkste die moet doen als je wilt afvallen.

De meeste mensen denken dat dit heel veel werk is en doen het daarom niet. Het kost echter maar een paar minuten per dag en de voordelen zijn echt groot.

Tip 6. Zorg voor voldoende slaap.

Studies tonen aan dat mensen die slaaptekort hebben meer eten als mensen die voldoende nachtrust krijgen.

Onderzoeken tonen aan dat mensen met slaapstoornissen meer ghreline produceren. Dit is het hormoon wat eetlust opwekt. Maar het probleem is niet alleen fysiologisch, maar ook psyychologisch. Bij mensen met slaaptekort wordt het deel van de hersenen dat beloningen ervaart activer ten opzichte van mensen die genoeg slapen.

Het eten wordt wordt steeds lekkerder omdat je lichaam het als een beloning ziet. Je gaat dus meer eten om aan die behoefte te voldoen. Hier komt bij dat een vermoeide hersenpan minder goed impulsen kan beheersen. Iemand die voldoende slaapt kan veel beter zijn/haar eetlust beheersen.

Zie hier een volledig artikel over de slaap tekort en afvallen.

Bakje yoghurt met fruit.

Tip 7. Ontbijt goed.

Een gooed ontbijt is zeer belangrijk als je wilt afvallen. en bedoelen we natuurlijk niet dat je je helemaal tonnetje rond moet gaan eten brood, zoetigheid en ander vet voedsel. Zorg ervoor dat je ontbijt met veel eiwitten en je zult zien dat je veel minder snel honger krijgt in de loop van de dag. Denk aan eieren, yoghurt met fruit en noten of havermout.

Zorg ook dat je de tijd tussen het eten niet laat oplopen tot meer 3 uur. Zorg er dus voor dat je altijd voldoende gezonde snacks bij je hebt.

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.