Motivatie om afvallen vol te houden.

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Gemotiveerd blijven tijdens het afvallen is lastig. Je krijgt te maken met tegenslag. In dit bericht geven we je 17 tips om gemotiveerd te blijven en je motivatie terug te vinden als je hem kwijt bent.

Motivatie om afvallen vol te houden.

Motivatie om afvallen vol te houden is een van de moeilijkste facetten tijden je strijd tegen de kilo’s.

Motivatie is in het begin vaak makkelijk, maar het vasthouden kan uitdagend zijn. Dit is echter heel normaal en iedereen heeft er last van.

Je zult zien dat je motivatie om af te vallen de ene dag beter vol houden is dan de andere.

Motivatie om afvallen vol te houden zal met onderstaande tips hopelijk wat beter worden.

Inhoudsopgave

Liefde en waardering.

Liefde inspireert motivatie en motivatie zorgt voor waardering.

Als je van jezelf houdt zorgt ervoor dat je alles wat je lichaam kan te waarderen. Waardering voor je lichaam verbetert je lichaamsbeeld. En een goed lichaamsbeeld leidt tot motivatie om afvallen vol te houden.

Toewijding.

Je motivatie om afvallen vol te houden zal eronder lijden als je niet committed of toegewijd bent. Maak daarom een openbare toezegging. Zo kan je verantwoordelijk gehouden worden voor je daden. Dit zal je motivatie verhogen.

Zoek een mentor of een inspirator.

Iemand in je omgeving hebben die je inspireert of als mentor kan fungeren zal je motivatie verhogen. Iemand die in je gelooft en je motiveert helpt altijd.

Dieren helpen motiveren.

Bijvoorbeeld een hond zal je beweging bevorderen en je ook altijd motiveren om te gaan bewegen. Ze willen immers altijd naar buiten of spelen. Ze zijn altijd blij je te zien en zullen je altijd inspireren.

LET OP: Een dier is geen gebruiksmiddel, dus maak een weloverwogen beslissing als je een dier in huis neemt. Een huisdier heb je voor altijd!

Kat of poes slaapt op zijn rug

Mindfulness.

Mindfulness kan je zeker helpen je motivatie om af te vallen vol te houden. Mindfulness zorgt ervoor dat je bewust bent van alles wat je doet.

Met dit bewustzijn houd je veel beter rekening met wat je eet en hoeveel je beweegt. Een manier om mindfulness te bereiken is bijvoorbeeld yoga.

Zet realistische doelen.

Je weet waarom je wilt afvallen en nu ben je klaar om te beginnen. Wat is je doel? Zijn ze wel realistisch?

Ongeveer een kilo per week afvallen is zeer normaal en gezond als je goed je best doet.

Als je doelen stelt zoals “ik ga 5 kilo in een week afvallen” is dus niet reëel. Je zal aan het eind van de week je doel niet halen en je motivatie verliezen.

Hou vol.

Afvallen gaat niet vanzelf. Het is een verandering van levensstijl. Dit zal niet binnen een paar dagen gebeuren. Gewoontes aanleveren kosten tijd. Gun jezelf die tijd.

Perfectie bestaat niet, tegenslag is normaal.

In je strijd tegen de kilo’s zal je tegenslagen moeten verwerken. Wees niet te streng voor jezelf. Ben je een keer de fout in gegaan? Nou en? Je pakt het de volgende dag gewoon weer op!

Kijk niet naar het einddoel, maar naar elke dag.

Wat ik hiermee bedoel is dat als je 20 kilo wilt afvallen, dit in het begin als een motivatie zal werken. Het zal echter tegen je gaan werken als je merkt dat het langer duurt dan gedacht.

Naar het einddoel kijken lijdt dus niet tot motivatie om afvallen vol te houden.

Motivatie om afvallen vol te houden

Maak en plan dat in je dagelijks leven past.

Iedereen heeft een ander leven. En iedereen heeft een andere motivatie om af te vallen. Er is niet een plan wat voor iedereen werkt.

Maak een eigen plan wat bij jou leven past. Je kan geen uur per dag gaan wandelen als je daar geen tijd voor hebt. Maar misschien wel kleine stukjes? Parkeer bijvoorbeeld je auto een blok verder.

Ook met eten kan je snel een paar kleine dingen aanpassen die je zo kan toepassen. Hier een paar voorbeelden:

 • Tel je calorieën, houd een dagboek bij met wat je eet.
 • Eet van een kleiner bord, je eet dan ook minder.
 • Verminder je suikerinname. Drink bijvoorbeeld geen frisdrank meer.
 • Eet geen gefrituurd eten meer.
 • Eet meer groente.

Heb je meer tips over eten nodig? Dan is misschien de Afslank Recepten Bijbel van Oscar Helms wat voor jou. Oscar heeft al meer dan 2500 mensen blijvend laten afvallen met zijn verrassend simpele en lekkere recepten.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Weeg jezelf niet elke dag.

Elke dag wegen moet je echt niet doen. Zoals eerder al gezegd is 1 kilo per week afvallen normaal en gezond. Een keer per week wegen is dan ook meer dan genoeg. Vaker wegen zal ervoor zorgen dat je je motivatie verliest.

De weegschaal zegt niet alles.

Je volledig richten op hoeveel je weegt is niet reëel. Dit kan je namelijk een vertekend beeld geven. Als je meer gaat sporten wordt er vet omgezet in spieren. Spieren zijn zwaarder dan vet. Je kan dus in gewicht aankomen terwijl in feite gezonder wordt.

Kijk dus niet alleen naar de weegschaal, maar kijk ook in de spiegel of voel of je kleren al losser gaan zitten. Ja? Je bent op de goede weg!

Motivatie om afvallen vol te houden met een weegschaal

Beloon jezelf.

Heb je een doel bereikt? Deel je succes met je vrienden en sociale omgeving.

Gelukkig zijn en dit vieren helpt je motivatie hoog te houden.

Neem een personal trainer.

Dit is natuurlijk niet voor iedereen weg gelegd, maar het werkt wel. Een coach zal je blijven motiveren en je laten herinneren aan je doelen en waarom je was begonnen.

Een coach hoeft geen trainingspartner te zijn. Het kan ook een diëtist of een therapeut zijn.

 Maak gebruik van muziek.

Muziek is een echte motivator. Muziek helpt je te bewegen, gelukkig te maken en je aandacht van het afvallen af te halen.

Onderzoek wijst uit dat mensen die naar muziek luisteren tijdens het sporten, het langer vol houden dan mensen die dat niet doen.

Bewaar die ene spijkerbroek.

Iedereen heeft wel die ene fijne spijkerbroek die je graag weer aan wilt kunnen trekken. Hou deze in je kast om je te motiveren.

afgevallen vrouw

Maak foto’s van je voortgang.

Je lichaam en gewoontes gaan veranderen als je langer bezig bent met afvallen. Maak een een foto als je begint en doe dit vervolgens elke maand. Als je de voortgang ziet zal je gemotiveerd blijven om door te gaan.

Hoe krijg je motivatie terug als hem kwijt bent?

In het begin ben je natuurlijk 100% gemotiveerd. Je zal merken dat dit na een paar weken minder wordt. Nieuwe gewoontes duren gemiddeld 21 dagen om gewoon te worden.

Als je merkt dat je motivatie 0 is waar deze eerst 100% was denkt dan aan het volgende:

 • Ga terug naar de basis. Waarom was je begonnen? Wat wou je bereiken?
 • Maak nieuwe doelen, misschien was je eerste doel te ambitieus?
 • Praat met een trainer of coach. Veel zullen je altijd wel gratis te woord willen staan.
 • Zoek gelijkgestemden. Wordt lid van een facebook pagina of forum.
 • Beweeg je te weinig? Probeer het samen met iemand te doen of sluit je aan bij een club.
 • Zoek motiverende teksten, en plaats deze door je huis en op je werk.
 • Vergelijk je niet met anderen. Jij bent jij, naar een ander kijken helpt je motivatie niet.

Conclusie.

Veel afvallen is moeilijk. En blijvend afvallen helemaal. Er zijn maar weinig mensen die 20 kilo afvallen en 5 jaar later nog steeds hetzelfde gewicht hebben.

Het zit echt in het veranderen van je levensstijl en je hier bewust van zijn. Het kan een moeilijke reis zijn, maar hij zal je sterker maken, opvoeden en transformeren!

De motivatie zit in jezelf! Vind je waarom, houd eraan vast, wees geduldig en hou van jezelf. Alleen dan zal succes hebben en je reis succesvol voltooien.

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.