Afvallen met Hoepelen.

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Kan je afvallen met hoepelen? in dit artikel geven we het antwoord. En we hebben getest welke hoepel het beste is.

Afvallen met Hoepelen.

Je wilt afvallen met hoepelen, kan dat? Waarschijnlijk was de laatste keer dat je überhaupt een hoelahoop hebt aangeraakt, vroeger in de speeltuin.

Maar als je snel vet wilt verbranden en je buikspieren wilt trainen, dan is een hoepel misschien wel het fitnessapparaat wat je nodig hebt.

Beroemdheden zoals Beyonce en Michelle Obama hebben met hoepelen weten af te vallen. Waarschijnlijk omdat het een perfecte thuistraining is die je houding verbeterd, je bloedsomloop stimuleert en je buikspieren traint.

Grote tip van deze gebruikers: “Zorg dat je genoeg ruimte om je heen hebt.” Een gemiddelde hoepel is namelijk een meter in doorsnede. Dus zorg dat je wat spullen aan de kant zet als thuis aan de slag gaat.

De tuin lijkt een betere optie, zeker als het mooi weer is.

Onderzoek toont aan dat je 7 calorieën per minuut kan verbranden met hoelahoepen. Dit is hetzelfde aantal als met een bootcamp training.

Inhoudsopgave

Welke hoepel moet je gebruiken?

Als je wilt afvallen met hoepelen, moet je niet dezelfde hoepel gebruiken als diegene die je gebruikte toen je nog een kind was. Dus loop niet direct naar de schuur om de hoelahoep van je kinderen te pakken.

Het is aan te raden om te beginnen met een hoepel die een gewicht heeft tussen 900 gram en 2 kilo. Dit is de perfecte gewichtsrange voor het thuis trainen.

Er zijn mensen die de voorkeur geven aan zwaardere hoepels. Dit komt omdat bij zwaardere hoepels het gemakkelijker is om het momentum van de aandrijving vol te houden.

Ook moet je kijken of je een gladde hoepel wilt gebruiken of een met ribbels. De ribbels zijn bedoeld om je buispieren te stimuleren en de hoepel beter om je middel te houden tijdens de beweging.

Vrouw in de schemering met hoepel

Een paar tips en oefeningen.

Als je met je oefening begint is het belangrijk niet direct je lichaam mee te bewegen. Geef de hoepel een slinger en laat deze eerst een paar keer om je middel draaien voordat je de hoepel met je lichaam in beweging probeert te houden.

Als de hoepel naar beneden dreigt te vallen, zak dan even snel door je knieën en ga direct weer staan. Neem de hoepel mee in opwaartse beweging.

Wees niet direct teleurgesteld als het niet lukt. Het is als beginner gewoon niet makkelijk vol te houden. Het kost gemiddeld ongeveer een week om het goed onder de knie te krijgen.

Niemand is met vaardigheden geboren, we moeten ze allemaal leren. In dit geval gaat het ook om spiergeheugen, die de beweging uiteindelijk vanzelf zal doen lijken.

Probeer niet na te denken. Zet een muziekje op, of ga voor de televisie staan.

De Beanpole.

De Beanpole is de meest bekende oefening, naast de basishouding als je voor het eerst gaat hoepelen.

Ga met je benen zo dicht mogelijk naast elkaar staan met je armen boven je hoofd en je handen tegen elkaar.

Breng de hoepel in beweging en probeer de oefening zowel linksom als rechtsom uit te voeren. Het zal moeilijk zijn in het begin, maar oefening baart kunst.

Varieer met het tempo van zo snel mogelijk naar zo langzaam mogelijk tijden een oefening.

Als je deze oefening dagelijks 10-15 minuten doet, zal je zien dat je na een week of 4 aanzienlijke resultaten zal behalen.

Zoals eerder gezegd is het van belang om beide kanten op te bewegen en van tempo te wisselen. Als je dit goed af gaat kan je andere oefeningen toevoegen. Doe ondertussen balans oefeningen, squads of train met gewichten.

En maak je niet druk dat een hoepel veel ruimte inneemt, want de meeste worden in losse onderdelen geleverd en zijn gemakkelijk in en uit elkaar te zetten.

Afvallen met hoepelen ? Hieronder nog een echte oefening om een idee te krijgen van de intensiteit:

Wat is de beste hoepel? Meerdere getest.

Hieronder vind je een aantal hoepels welke getest zijn de verschillende personen. Alle personen hadden verschillende hoelahoop vaardigheden en lichamen. Er werden verschillend maten en gewichten getest.

Er werd gevraagd of ze de hoepel konden beoordelen op de oefeningen die ze er mee konden doen en of ze comfortabel en makkelijk in gebruik waren.

Dit zijn de beste die werden geselecteerd:

Weight hoop Soft – Fitness Hoelahoep – 1.2 kg 

Deze hoepel kwam als beste uit de test. De testers waren allemaal enthousiast over deze verzwaarde hoepel.

Afvallen met Hoepelen - 1,5 kg

De ribbels zorgde ervoor dat naast stimulerende werking op de buikspieren, ook de grip op de buik goed was. Dit was met name een groot pluspunt bij beginners. De hoepel bleef als vanzelf om hun middel hangen.

Voor was dit zelfs de enige hoepel waar ze een volledige training mee konden afwerken. Ook bij de gemiddelde en gevorderde hoelahoepers was deze hoepel erg populair.

In tegenstelling tot enkele andere geribbelde hoepels die werden getest was de gemakkelijk in gebruik, en draaide deze soepel rond. Dit resulteerde erin dat alle testers met deze hoepel een volledige training konden afwerken.

Dit is positief om dat de aanbieder beweert dat je 2 kilo per maand kan afvallen met deze hoepel. En dat met slechts 10 minuten per dag.

Bekijk Product.

VirtuFit Fitness Hoelahoep – Hoepel – 90 cm – 0,74 kg

Dit was de lichtste hoepel die werd getest. De testers waren het erover eens dat dit een goed instapmodel is om mee te beginnen omdat dat de hoepel makkelijk om je middel te houden is.

De gevorderde testers konden met deze hoepel echt de intensiteit van de training verhogen, zodat de buikspieren echt goed getraind werden.

Omdat dit een gladde hoepel is was er zeker bij de beginners geen irritatie van drukpunten.

Bekijk Product.

complete gladde hoepel
afvallen met hoepelen - losse onderdelen

Weight hoop Original – Fitness Hoelahoep – Met DVD – 1.2 kg

afvallen met hoepelen - weight hoop

Dit is een andere lichtere variant die goed uit de test kwam. Dit is een van de bestverkochte hoepels en is een zeer goede opties voor een gemiddelde gebruiker die door willen gaan met wat moeilijkere oefeningen. Dit kan omdat deze hoepel geleverd wordt met instructie video’s.

Deze hoepel heeft ook weer ribbels, maar deze werden niet als onprettig ervaren, omdat deze hoepel is gevoerd met schuim, waardoor de ribbels zachter aanvoelen.

Bekijk Product.

Weight hoop New Style – Fitness Hoelahoep – 2.3 kg

Dit was de zwaarste hoepel die werd getest. Er werd met een geribbelde en gladde variant getest. De meningen over deze hoepel liepen wat uit elkaar.

Sommigen van deze gewoon te zwaar. De ribbels werden daardoor ook als extra vervelend ervaren.

Als je echter een beetje getraind bent en deze hoepel op gang hebt gekregen zal je wel een echte workout ervaren en je buikspieren voelen branden.

Bekijk Product.

Afvallen met hoepelen - Zwaarste versie

Conclusie.

Alle geteste hoepels geven je een goede training. Het komt neer op persoonlijke voorkeur of je een gladde of een geribbelde hoepel wil gebruiken.

De favoriet van de testers was de “ Weight hoop Soft – Fitness Hoelahoep “  Deze was in alle aspecten het besten en was ook nog een van de goedkoopste die werd getest.

De meer gevorderden vonden de hoepel van 1,5 kilo en hoger toch fijner om mee te trainen. Deze zorgde voor hogere hartslag en brandende buikspieren.

Laat je als beginner hier niet door afschrikken. Uiteindelijk lukte het iedereen om met elke hoepel een training af te werken.

Dus kan je afvallen met hoepelen? Wij zijn van mening dat het een goede en leuke toevoeging is in je totale strijd tegen de kilo’s.

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.