Buikvet Verliezen

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Buikvet verliezen is het moeilijkste wat er is. Het komt er het eerste aan en gaat er het laatste weer af. Toch zijn er veel manieren om buikvet te lijf te gaan. in dit artiker vindt je 12 tips om direct te beginnen met vet verbranden.

Buikvet Verliezen.

Buikvet Verliezen wordt 2900 keer gegoogeld per maand. En dat is natuurlijk niet zo gek. Want buikvet zit altijd direct in het gezicht en is bepalend voor hoe je lichaam eruit ziet.

Maar buikvet is ook zeer gevaarlijk. Het dringt zich door tot diep in je lichaam en hechten zich aan organen en verspreidt zich in je bloedbaan. Daarom is buikvet verliezen naast je uiterlijk ook zeer belangrijk voor je gezondheid.

Okay, je snapt het, buikvet is ongezond, maar hoe kom je er vanaf? Je moet verder denken dan buikspieroefeningen, planken of je helemaal suf trainen.

Vet verliezen moet een totaal doel zijn!

In dit artikel geven we je 12 tips om buikvet te verliezen. Allemaal door de wetenschap bewezen.

Inhoudsopgave

Accepteer dat je je gewoontes veranderd.

Een groot deel van gewicht verliezen zit in de beslissingen die je maakt. En het hier bewust van zijn is nog belangrijker.

Als je bijvoorbeeld gaat borrelen met vrienden, is het heel gemakkelijk om niet meer door te hebben hoeveel je drinkt en eet.

Maar als je even een stapje terug doet en je bewust wordt van dit feit, dan kan je het ook beter reguleren. Het bewust zijn van  je beslissingen en van daaruit plannen maken, kan net zo bevredigend zijn als het eten van comfort-food.

calorieƫn tellen

Tel je calorieƫn.

In de basis is afvallen heel makkelijk. Je moet meer verbranden dan dat je binnenkrijgt. 3500 calorieƫn staat ongeveer gelijk aan 500 gram vet.

Dus als je goed je calorieƫn bijhoudt, en dit kan met app of gewoon met pen en papier, dan weet je precies hoeveel je in de sportschool moet doen om buikvet te verliezen.

Als 7 dagen per week 500 calorieƫn meer verbrand dan je binnenkrijgt val je in principe dus een halve kilo per week af.

Als je nou niet in staat bent om veel te sporten, zal je het  met je voeding moeten doen. Neem in plaats van die hele boterham, mar de helft.

Ook erg populair is om minder kolhydraten te gaan eten. Wij raden je aan om naar de afslank recepten bijbel van Oscar Helm te kijken. Oscar heet al duizenden mensen geholpen blijvend af te vallen zonder hongergevoel en heerlijke recepten.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Eet meer vezels.  

Veel voedingsmiddelen bevatten veel geraffineerde koolhydraten en suiker. Deze stillen je honger niet waardoor je snel weer trek krijgt.

Eet in plaat daarvan voedsel met veel vezels, zoals volkorenbrood, haver, groenten, fruit, bonen en peulvruchten. Dit voedsel zal je metabolisme vertragen.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel problemen hebben met afvallen, dit wel voor elkaar krijgen door vezels toe te voegen aan het dieet.

Als je wilt afvallen is het goed om 25-30 gram vezels per dag binnen te krijgen.

Wandel elke dag.

Als trainen niet tot je dagelijkse routine behoort is het vaak lastig om te beginnen. Wandelen biedt dan vaak een uitkomst, omdat je dit overal en altijd kan doen.

Een studie onder vrouwen met overgewicht, toonde aan dat 50-70 minuten wandelen per week het percentage visceraal vet aanzienlijk verlaagde.

Al begin je maar met 1 minuut per dag. Het is altijd al meer dan dat je gedaan hebt. Een veel voorkomend probleem bij mensen die willen afvallen is dat ze altijd alles veel te snel willen doen. Dit hou je niet vol en je haakt dus eerder af.

Langzaam opbouwen is beter dan je direct over de kop trainen.

Probeer bijvoorbeeld na het eten een wandeling van 10 minuten te maken en het van daar uit op te bouwen.

Lees hier ook ons complete artikel over wandelen.

Man traint met gewichten

Begin met krachttraining.

Buikvet verliezen is het makkelijkst als je krachttraining gaat doen waar je je hele lichaam bij gebruikt.

Krachttraining bouwt spieren op, en spieren verbranden vet. Spieren zijn metabolisch actief waardoor ze ook na het trainen nog vet blijven verbranden. Het helpt dus niet alleen buikvet te verliezen, maar over je hele lichaam.

Bijkomend voordeel is dat als metabolisme sneller wordt, als gevolg van je spieropbouw, je ook iets meer ruimte krijgt in je dieet.

Het is aan te raden om minimaal 2 keer per week te trainen met gewichten. Ook hier is het weer goed doelen te stellen waar je naar toe wilt werken. Dit houdt je gemotiveerd.

Het is verstandig om dit in een sportschool te doen en goed advies tot je te nemen. Zelf thuis gaan trainen kan leiden tot ernstige blessures, waardoor je wellicht eerder aankomt.

Eet gezonde vetten.

Als je vet wilt verliezen, moet je vet eten. Maar dan wel de vetten die gezond voor je zijn. Je moet onverzadigde vetten toevoegen aan je dieet. Deze vetten helpen je verzadiging te verhogen, maar hebben ook andere gezondheidsvoordelen.

Je vind deze enkel en meervoudige onverzadigde vetten in olijfolie, noten, avocadoā€™s, vette vis en eieren.

Probeer dus avocado toe te voegen aan je salades en minimaal twee keer per wilde zalm of een soortgelijke vis te eten.

Vergeet niet om ook deze vetten met mate te eten. Denk niet, het is gezond, dus ik kan het onbeperkt eten.

Avocado met andere groente

Eet veel eiwitten.

Eiwitten zijn zeer belangrijk in een dieet. Ten eerste zorgen ze ervoor dat je langer vol blijft. Maar eiwitten zijn. Ten tweede helpen ze je spieren weer te herstellen na een krachttraining.

Ze helpen spieren sneller te groeien en daarmee vet uitje lichaam te persen. Neem als vuistregel dat je tijdens de dag minimaal 70 gram eiwitten binnenkrijgt.

Vooral als je veel sport zijn eiwitten heel belangrijk. Veel mensen gaan naar de sportschool uit het werk en trainen zich dan het snot voor de ogen. Het gevolg is dat je veel honger krijgt na het sporten en vaak meer calorieƫn gaat eten dan je net verbrand hebt.

Om dit te voorkomen moet je eiwitten eten voor dat je gaat sporten. Probeer om een ā€œsnackā€ of sportreep te eten met minimaal 12 gram eiwit.

Heb je dan na eten nog steeds honger? Ga dan eerst bij je zelf na of het wel echt honger is of misschien wel vocht tekort.

Is het echt honger? Eet dan nog een eiwitrijke snack die een wat koolhydraten bevatten. Bijvoorbeeld een proteĆÆne reep met volle granen.

Nu gaan we wat buikspieroefeningen doen.

Buikvet verliezen zal sneller gaan als je ook buikspieroefeningen gaat doen. Al kan je niet gericht op een plek vet verbranden, het trainen van je hele torso helpt altijd bij het strakker worden van je lichaam.

Probeer 3 tot 4 keer per week op niet opvolgende dagen buikspieroefeningen te doen. Tijden deze sessies kan je beginnen met simpele oefeningen zoals fiets crunches of planken. Hier vind je ons artikel met de beste buikspieroefeningen.

Je zal lezen dat er veel verschillende oefeningen zijn. En deze kan je gemakkelijk thuis doen. Als je je eenmaal op je gemak met een bepaalde oefening, kan je de oefeningen complexer maken en wellicht een kettlebell toevoegen.

Voorkom stress.

Veel mensen denken dat je afvalt van stress. Dit is echter pertinent niet waar. Stress heeft invloed op bijna het hele lichaam, en kunnen de doelen om af te vallen ernstig beĆÆnvloeden. Vaak ga je meer en verkeerd eten om het stres gevoel te onderdrukken.

Het is vaak veel makkelijker om te gaan eten dan de oorzaak van de stress onder ogen te komen. Mensen hebben namelijk de neiging om naar een makkelijk hulpmiddel te zoeken waar ze niemand anders bij nodig hebben, zoals het openen van een zak chips of een pak koekjes.

Stress eten resulteert echter maar in een ding, je krijgt meer buikvet, in plaats van dat je buikvet verliest.

Als je merkt dat je stress eet, maak dan een pas op plaats en probeer te achterhalen waar de stress vandaan komt. Pak de bron aan, praat met mensen en raadpleeg anders een arts of psycholoog.

Verminder stress als je buikvet wilt verliezen.

Zorg voor voldoende slaap.

Niks is zo belangrijk als slaap als je wilt afvallen. Zo belangrijk zelfs dat we er een heel artikel over hebben geschreven.

De factor slaap is echt van enorm in je strijd tegen de kiloā€™s. Te veel slapen is niet gezond, maar te weinig slapen is echt funest.

Uit een onderzoek van 2017 kwam naar voren dat mensen die maar 5,5 uur of minder per dag sliepen de dag erna 385 calorieƫn extra aten. Bovendien gaf de groep mensen de voorkeur aan slecht voedsel.

Als je consequent te weinig slaapt heb je sowieso meer tijd om te eten en ongezonde beslissingen te nemen. Hoewel het per persoon zal verschillen hoeveel uur slaap je nodig zal hebben om effectief af te vallen, is het aan te raden  7 tot 8 uur slaap per dag aan te houden.

Drink minder alcohol.

Zoals al eerder gezegd is afvallen ervoor zorgen dat je minder calorieƫn binnenkrijgt. Het is dan het beste dat je de lege calorieƫn direct links laat liggen. Lege calorieƫn zijn calorieƫn die als ze niet direct verbrand worden direct worden omgezet in vet.

De belangrijkste hiervan is alcohol.

Alcohol kan op verschillende manieren je gewichtsverlies beĆÆnvloeden. Overtollige alcohol inname zal ook je voedselinname bevorderen.

Veel drinken overbelast je lever. De lever geeft dan de voorkeur om eerst de alcohol te verwerken waardoor de eiwitten en koolhydraten worden omgezet in vet.

Alcohol wordt ook vaak gemengd met suikerhoudende dranken, zoals cole en sinas.

Tevens is uit onderzoek gebleken dat alcohol de remming om te eten wegneemt. Denk aan het boordje shoarma na het stappen.

Als je wel alcohol wilt drinken, houdt het dan bij 1 glas voor vrouwen en 2 glazen voor mannen. Dan hebben bovenstaande punten minder effect.

Pannen en groente
Een Pan, een soepkom en groente. alles op een plank om soep te maken.

Kook vaker zelf.

In de keuken begin je met buikvet verliezen. Als je zelf kookt, ben je meer bewust van wat je eet.

In een Britse studie uit 2017 bleek dat mensen die minimaal 5 keer per week hun eigen eten bereidde 28 % minder kans hadden op een hoog BMI, dan mensen die maar 3 keer per week hun eigen eten bereide.

Ze concludeerde ook dat thuiskoks meer groente en fruit aten. Ook hadden ze meer gezonde leefgewoonte en gaven minder geld uit aan eten.

Wil je ook meer zelf koken en afvallen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de Afslank recepten bijbel van Oscar Helml echt wat voor jou! Hij heeft al duizenden mensen geholpen blijvend af te vallen.

In recepten bijbel leer je simpele gerechten en nieuwe ingrediƫnten die je direct in je dagelijks leven kan toepassen.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.