Gezondheidsvoordelen van Glucomannan.

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Je wilt Glucomannan gaan gebruiken? Wil je afvallen of wil je het voor andere gezondheidsredenen gaan gebruiken? In dit artikel lees je alles wat je moet weten. De voor en de nadelen.

Verrassende Gezondheidsvoordelen van Glucomannan.

Glucomannan is een vezel uit Konjac plant en heeft een heilzame werking. Het verlaagt bijvoorbeeld je cholesterol en bloedsuikerspiegel en helpt tegen diabetes. Maar het helpt ook bij het afvallen, omdat het 50 keer zijn gewicht aan water kan opnemen.

Tevens werkt het ook ontstekingsremmend, helpt tegen sommige allergie├źn en beschermd de huid tegen UV-straling. Het kan zelfs het ouder worden vertragen!

In dit artikel leg ik uit wat de 15 gezondheidsvoordelen zijn van Glucomannan. Lees ook mijn vorige artikel over het afvallen met Glucomannan.

Inhoudsopgave

Wat is Glucomannan?

Glucomannan is een complexe oplosbare vezel. De meest gebruikte is het extract dat wordt gewonnen uit de wortels van de Konjac plant. Dit is een inheemse Aziatische plantensoort die als voor meer dan 1000 jaar gebruikt wordt voor meerdere kwalen.

Het absorbeert water extreem goed en heeft de hoogste viscositeit van alle voedingsvezels. Een paar gram glucomannan poeder kan een heel glas water laten veranderen in een gel.

Deze vezel wordt vaan gebruikt als binding of verdikkingsmiddel, en als vervanging van conserveringsmiddel.

Het is enorm populair geworden bij mensen die willen afvallen. Omdat het relatief goedkoop is en de werking is bewezen.

Potje Glucomannan supplementen

Wil jij net als vele honderden voor jou afvallen met de Glucomannan van Oscar?

Ja Ik Wil Het Proberen!

Wat kan glucomannan allemaal doen in je lichaam?

  • Het veranderd het water in je maag in gel waardoor minder honger hebt.
  • Het vermindert de aanmaak van ghreline. Het hormoon wat honger stimuleert.
  • Teven vermindert het de opname van voedingstoffen zoals suikers en vetten.
  • Het verwijdert galzuren.
  • Bevorderd de groei van gezonde bacteri├źn in je darmen.

De 15 Glucomannan gezondheidsvoordelen.

dna profiel schets

Glucomannan verlaagt cholesterol.

Galzuren zijn opgebouwd uit cholesterol. Glucomannan hecht zich aan galzuren om ze zo uit je lichaam te verwijderen.

Dit heeft als gevolg dat je lichaam meer cholesterol moet omzetten in galzuren en daardoor het cholesterolgehalte in je hele lichaam verlaagt.

Glucomannan kan helpen bij diabetes.

Een extract of supplement glucomannan helpt bij een geleidelijke opname van suiker, waardoor je bloedsuikerspiegel daalt.

Een onderzoek onder 22 diabetespati├źnten toonde aan de deze vezels bij het verlagen van de glucose in het bloed en cholesterol.

In twee andere onderzoeken van elk 20 personen zag men dat het innemen van een glucomannan supplement voor het eten de piek uit de bloedsuikerspiegel haalde. En de eetlust werd minder door de lage ghreline waardes.

Ook voedsel waar glucomannan in verwerkt zit helpt bij het verlagen van de bloedsuikerwaardes.

Een studie onder 34 zwangere vrouwen toonde ook nog aan dat de bloedsuikerspiegel lager werd bij zowel diabetische als niet diabetici.

Je kan zeker afvallen met Glucomannan.

Er zijn vele onderzoeken gedaan naar Glucomannan in combinatie met gewichtsverlies. Zoals eerder vermeld kan de vezel tot wel 50 keer zijn eigen gewicht in water opnemen.

Het drinken van een glas water in combinatie met het innemen vaneen supplement helpt dus direct je hongergevoel te verminderen omdat je je al vol voelt.

Ook wordt je ghreline hormoon verminderd. Deze zorgt voor een hongergevoel.

Enige nadeel is dat uit de onderzoeken ook naar voren komt dat het niet bij iedereen werkt. Waarom dat is, is nog onbekend. Dus als je zeker wilt zijn zal je het moeten proberen.

Ik ben nu ruim een maand bezig met het supplement en heb een goed resultaat behaald met minder buikvet. Het is ook verrassend makkelijk om toe te passen. Ik neem de pillen in met een flink glas water een halfuurtje voor de maaltijd en merk daarna dat ik beduidend minder honger heb. Het werkt perfect! – Lilian

Glucomannan helpt bij constipatie.

In meerdere studies is aangetoond dat het toevoegen van supplementen aan een dieet zeer effectief warren bij de behandeling tegen obstipatie.

Er is echter ook een onderzoek bekend onder 72 kinderen waarbij er geen effectief effect zichtbaar was in vergelijking met placebo.

Het werk als een probiotica.

Probiotica zijn levende gezonde bacteri├źn in je darmen. Glucomannan verhoogd de productie van probiotica in je darmen. Onder probiotica vallen bijvoorbeeld melkzuurbacteri├źn en bifidobacteri├źn.

Een kleine dosis van de vezel verhoogde al de productie van de bacterie onder helaas muizen en ratten.

Glucomannan heeft een gunstig effect op polycysteusovariumsyndroom (PCOS). Polycysteusovariumsyndroom kan inuline resistentie veroorzaken.

Bij een onderzoek onder 30 vrouwen met PCOS bleek dat het gebruik van glucomannan supplementen hielp de glucose en insulinespiegels te verlagen.

animatie poppetje met roood kruis.

Het helpt bij het verlagen van het schildklierhormoon bij hyperthyreo├»de pati├źnten.

Ja dit zijn even wat medische term op een rij. Hyperthyreo├»de pati├źnten zijn mensen met een snelwerkende schildklier.

In een onderzoek onder 48 pati├źnten hadden diegene die supplementen kregen toegediend, naast de standaardbehandeling, significant lagere schildklierhormoonniveaus.

Glucomannan kan helpen tegen acne.

Glucomannan en probiotische bacteri├źn kunnen de groei van acne tegengaan. Dit kwam naar voeren uit een cel onderzoek tegen acne. Exacte data is hier nog niet over bekend.

Het kan ontstekingen tegengaan.

In een onderzoek op ratten met artritus bleek dat het toedienen van glucomannan de ontstekingen verminderde.

Bij een onderzoek op muizen bleek het ook huidontstekingen tegen te gaan.

Het kan helpen tegen allergie├źn.

Glucomannan voorkwam allergie├źn als rhinitus en dermatitus (neus en huidallergie├źn) bij muizen.

De waardes daalden aanzienlijk.

Glucomannan verhoogt de antioxiderende activiteit.

In hetzelfde onderzoek onder ratten en muizen bleek dat glucomannan de antioxidant en antioxidant-enzymwaarde verhoogde.

UV straling onder parasol

Het kan de huid beschermen tegen UV-straling.

Bij een groep menselijke vrijwilligers bleek dat glucomannan de roodheid bij verbranding verminderde.

Tevens verminderde het de opname van UV-straling in de huidcellen.

Het toebrengen van glucomannan emulsie op de huid zorgde voor een vermindering van 0,5% verbranding.

Glucomannan kan ouder worden voorkomen.

Het op zeer lange termijn toedienen van glucomannan aan ratten en muizen zorgde er werkelijk voor dat ze minder snel ouder werden.

De dosering.

De meeste studies en adviezen zeggen dat supplementen van 1-5 gram, 1-3 keer per dag zou moeten / kunnen innemen. Het liefst innemen met water 1 uur voor het eten.

RisicoÔÇÖs en bijwerkingen van Glucomannan.

De Glucomannan supplementen zijn al sinds 1994 erkend als veilig door de Amerikaanse FDA. Ook is het als bindmiddel ook al sinds 1996 geaccepteerd door de voeding en warenautoriteit.

Bijwerkingen kunnen zijn: winderigheid, maagpijn en rommelende darmen.

Om te voorkomen dat het te vroeg uitzet en eventueel de darmen blokkeert wordt aangeraden de supplementen met voldoende water in te nemen. Het wordt ook afgeraden het in te nemen vlak voor het slapen gaan.

Glucomannan kan eventueel de afgifte van ingenomen medicijnen beïnvloeden, al is dit gering. Bij twijfel altijd uw huisarts raadplegen.

Zoals al eerder vermeld verlaagt het ook de bloedsuikerspiegel. Als het gezamenlijk met diabetes medicijnen wordt ingenomen kan het eventueel lijden tot een te lage bloedsuikerwaarde.

Conlcusie.

Glucomannan is een veilige toevoeging aan je dieet, zeker als jet wilt gebruiken om af te vallen.

Wil je het proberen maar weet je niet zeker waar je moet beginnen. Dan verwijzen wij je graag door naar Oscar Helm. Hij is al jaren actief in het gezond afvallen spectrum.

Hij heeft een eigen Glucomannan product op de markt. En je krijgt goede begleideing.

Potje Glucomannan supplementen

Wil jij net als vele honderden voor jou afvallen met de Glucomannan van Oscar?

Ja Ik Wil Het Proberen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.