Afvallen Zonder Dieet.

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Afvallen zonder dieet. Te mooi om waar te zijn? Experts zeggen dat het kan. Hier lees je hoe je met een paar simpele aanpassingen je doelen kan bereiken.

Afvallen zonder dieet.

Is het mogelijk om af te vallen zonder dieet? Veel experts zeggen dat het zeker mogelijk is. Natuurlijk zijn er vele manieren om snel veel af te vallen. Maar vaak zorgen ze voor een hongergevoel en komen de verloren kiloā€™s er vaak snel weer aan.

Door een paar simpele dingen aan te passen in je levensstijl is het echter mogelijk om af te vallen zonder dieet.

Een pond vet staat gelijk aan ongeveer 3500 calorieƫn. Door 500 calorieƫn per dag minder binnen te krijgen of extra te verbranden kan je al een pond per week kwijtraken. Dit kan door kleine aanpassingen in je eet en beweegpatroon.

Als je doel is op gewicht te blijven is een vermindering van 100 calorieƫn al genoeg om niet die halve tot een hele kilo aan te komen, zoals de meeste mensen per jaar wel doen.

Probeer een paar van onderstaande tips toe te passen in je dagelijkse leven en je zult zien dat ook jij kan afvallen zonder dieet.

Inhoudsopgave

Eet elke dag ontbijt.

Dit is misschien wel de meest belangrijke gewoonte van mensen die blijvend zijn afgevallen. Veel mensen denken vaak dat het overslaan van het dieet een makkelijke manier is om wat calorieƫn over te slaan.

In feite gaan mensen echter over de hele dag meer eten als het ontbijt overslaan aldus Elizabeth Ward, auteur van het leuke boek ā€œThe Pocket Idiotā€™s Guide tot he New Food Pyramidsā€.

Studies tonen verder aan dat mensen die gezond ontbijten een lager BMI hebben en beter presteren, van in de schoolbanken tot in de directiekamer.

Probeer te ontbijten met yoghurt en rood fruit of ongesuikerde volkoren ontbijtgranen. Dit geeft je een gezonde start van de dag.

Yoghurt met aardbei en havermout

Doe de keuken ā€™s avonds de keuken op slot.   

Spreek met jezelf een tijd af waarna je niet meer eet, zodat je je niet overgeeft aan snacken voor de televisie of het kijken naar Netflix.  Bij voorkeur niet meer eten na acht uur in de avond.

Als je wel honger krijgt neem dan een kop thee of een handje ongezouten noten. Nog beter is om als je trek krijgt je tanden te poetsen. Dit neemt vaak de trek in eten volledig weg.

Kies je vloeibare calorieƫn verstandig.

Met name frisdranken met suiker zijn echt een gevaarlijke bron van calorieĆ«n.  Daarnaast stillen ze je honger niet zoals vast voedsel, zodat je ook nog eten.

Les je dorst dus met water, of bruisend bronwater met een schijfje citroen erin. Of anders met magere melk of 100% vruchtensap. Let op vruchtensap bevat wel veel natuurlijke suikers en koolhydraten.

Probeer anders om een gezonde groentesap te drinken. Deze zijn naast dorstlessend ook vaak voedzaam en zitten vol met vezels.

Uiteraard moet je ook oppassen met alcohol. Als je gewend bent om aan het eind van de dag een glas wijn of een biertje te drinken, dan kunnen de calorieƫn snel optellen. Probeer alcohol te beperken tot het weekend, en bij voorkeur helemaal niet.

Broccoli Bloemkool en wortels

Eet meer natuurlijk voedsel.

Door het eten van caloriearm voedsel met veel volume voorkom jet eten van vet en koolhydraten. Verplaats dus je vlees naar de zijkant van je bord en zorg dat het gevuld wordt met groente.

Probeer je lunch en diner te beginnen met een salade of kom bouillon. Het is echt niet moeilijk om meer groente en fruit aan je dieet toe te voegen. Zorg dat je keuken gevuld met groente en fruit, zodatje er makkelijk bij kan.

De meeste supermarkten hebben tegenwoordig wel snoep tomaatjes, paprikaā€™s en komkommers. Deze zijn ideaal om als tussendoortje te eten.

Je eetpatroon wordt zo rijk aan vezels, mineralen en vitamines. En je zal minder snel naar de koektrommel grijpen!

Wil je wel meer groente eten maar heb je geen idee hoe je lekkere gerechten kunt maken? Dan is misschien de afslank recepten bijbel van Oscar Helm wat voor jou.

Oscar heeft al meer dan 2500 mensen geholpen blijvend af te vallen met zijn heerlijke en verrassende recepten.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Ga voor volkoren granen.

Probeer geraffineerde granen te vervangen door volkoren producten. Geraffineerde granen zijn granen waar na het malen zover is gezeefd dat er alleen nog zetmeel overblijft. Dit meel wordt verwerkt in witbrood, koekjes, crackers etc.

Door deze producten te vervangen door volkoren producten zal je meer vezels binnenkrijgen, waardoor je sneller vol zit en minder snel weer honger krijgt.

Kies dus vanaf nu volkorenbrood, rijst, pasta en alle producten die je kan bedenken.

Controleer je omgeving.

Je omgeving onder controle hebben is echt een makkelijk manier om minder calorieĆ«n binnen te krijgen. Zorg dat je gezond eten in keuken hebt, gezonde tussendoortjes in de buurt hebt.  Maar denk ook na over naar welke restaurants je gaat.

Zorg dat je niet in de verleiding komt om ongezond te gaan eten. Eet bijvoorbeeld eerst gezond tussendoortjes voordat je naar een feestje gaat met een buffet. Of neem een kwartier voordat je naar een restaurant gaat een halve liter water waardoor je minder honger hebt vlak voor het eten.

Verklein je porties.

Als je alleen je porties eten verminderd met 10-20% kan je al afvallen zonder dieet. De meeste mensen eten thuis en zeker in restaurants veel grotere porties dan dat je nodig hebt.

Trek de maatbekers en de weegschalen dus uit de kast en ga bewuster je porties afmeten. Krijg grip op de grote van je porties door kleinere borden, bekers en glazen te gebruiken.

Door het eten van een kleiner bord lijkt je bord voller en krijgen je hersenen ook het impuls dat ze genoeg eten binnen krijgen.

Twee wandelaars op de stoep

Probeer 10.000 stappen per dag te lopen.

Koop een stappenteller en probeer geleidelijk tot 10.000 stappen per dag te lopen. Probeer jezelf trucjes aan te leren om meer te lopen. Een extra rondje met de hond. Parkeer je auto een blok verder en neem wat vaker de trap.

En probeer tijdens de reclame op televisie op te staan en een bijvoorbeeld een glas water te halen. Het dragen van een stappenteller zal je motiveren je doelen te halen.

Wandelen is sowieso heel gezond, lees hier mijn blog over afvallen door wandelen.

Zorg dat elke maaltijd proteĆÆne bevat.

Door eiwitten toe te voegen aan elke maaltijd en tussendoortje zal je langer verzadigd blijven en minder snel weer honger krijgen.

Probeer dus eieren, magere yoghurt, ongezouten noten en mager vlees zoals kip aan je maaltijden toe te voegen. Experts raden ook aan oom meerdere kleinere maaltijden per dag te nemen. Eet bijvoorbeeld kleine beetje om de 3 a 4 uur om je bloedsuikerspiegel op peil te houden.

Ga over op light alternatieven.

Probeer waar het kan producten te vervangen door light varianten. Probeer dus naar mager vlees, zuivel en drinken over te stappen. Als je magere producten verwerkt met andere producten merk je het vaak niet eens.

Gebruik bijvoorbeeld salsa of humus als dip of op een toastje. Probeer eens zoete aardappel in plaats van de gewone variant. Probeer eens bloemkoolrijst in plaats van gewone. Of eet sla met olijfolie en geen vette dressing.

Wees creatief en je zal merken dat het steeds makkelijker en smakelijker wordt.

smoothies

Voeg Glucomannan supplementen toe aan je dieet.

In een eerdere blog heb ik al eens uitgelegd waarom Glucomannan supplementen zo effectief zijn als je wilt afvallen zonder dieet.

Glucomannan is een natuurlijk extract uit de Konjac plant. Dit extract heeft het vermogen om wel 50 haar gewicht in water te kunnen absorberen.

Als je dus Glucomannan supplementen neemt voor het eten, wordt het water in je maag omgezet in een pasta die je automatisch een vol gevoel geeft en je dus minder gaat eten.

Wil je ook Glucomannan proberen, dan adviseren wij je deze te bestellen bij Oscar Helm. Oscar heeft al jaren ervaring in de gezondheidswereld en heeft nu een goed product op de markt gezet met een goede begeleiding.

Potje Glucomannan supplementen

Wil jij net als vele honderden voor jou afvallen met de Glucomannan van Oscar?

Ja Ik Wil Het Proberen!

Bedankt voor het lezen van afvallen zonder dieet.

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.