Glucomannan

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Glucomannan is een populair afvalsupplement. Dit komt om dat het relatief goedkoop is en zijn werking is bewezen. In dit review lees je alles wat je moet weten.

Glucomannan – Complete review en ervaringen.

In deze Glucomannan review hebben we de effectiviteit van dit populaire en relatief goedkope afslanksupplement getest.

Veel mensen hebben het doel om af te vallen en gezonder te leven. Echter slaagt lang niet iedereen erin om de verandering van levensstijl vol te houden die nodig zijn om voor langere tijd af te vallen.

Glucomannan wat een natuurlijk voedingsvezel-extract is kan hier wellicht bij helpen.

Glucomannan wordt gewonnen uit de wortels van de Konjac plant. Een plant die met name veel in Aziƫ voorkomt.

Het is een voedingsvezel met het bijzondere vermogen om tot wel 50 keer zijn eigen gewicht aan water te kunnen absorberen. We hebben dit getest door de inhoud van een glucomannancapsule  in een klein glas water te laten lopen.

Je ziet dan dat het water langzaam veranderd in een soort pasta omdat de vezel het water veelvoudig opneemt. Test het zelf maar eens.

Inhoudsopgave

Maar hoe werkt Glucomannan dan als je wilt afvallen?

De uitzonderlijk absorberende werking van glucomannan zijn een zeer efficiƫnt hulpmiddel gebleken bij mensen die een caloriearm dieet volgen.

Glucomannan heeft zelf een hele laag caloriegehalte. Maar als je het inneemt voor een maaltijd zorgt het ervoor dat je je voller voelt. Ondanks dat je een caloriearm dieet volgt.

Dit komt zoals al eerder vermeld dat de vezels de vloeistoffen in je maag gaan omzetten in dezelfde vorm van pasta. Dit heeft als gevolg dat het uitzet en je dus sneller een vol gevoel krijgt.

Het volle gevoel zorgt dat je minder gaat eten en daardoor minder calorieƫn binnenkrijgt. Ook de rest van de dag zal je minder drang krijgen om te snacken.

appel op weegschaal.

Hoe effectief is het dan?

Kort gezegd. Het helpt om een vol gevoel te krijgen. Daardoor wordt de calorie inname minder. Dus normaal gesproken helpt een glucomannan supplement bij het afvallen. Het wordt over het algemeen goed geaccepteerd door je lichaam en is zeer betaalbaar. Daarom is het ook een populair hulpmiddel.

Vele studies en onderzoeken tonen aan dat Glucomannan in combinatie met een caloriearm dieet meer gewichtsverlies oplevert dan het volgen van alleen een dieet. Uit de onderzoeken blijkt echter niet dat het een wondermiddel is.

Het kan bijdragen aan een extra gewichtsverlies van een aantal kilo. En dat is natuurlijk de moeite waard.

Maar naast wetenschappelijke onderzoeken is het natuurlijk ook altijd goed om ervaringen van mensen te onderzoeken voordat je overgaat naar het kopen van supplementen.

Wat je ziet is dat er dan wisselende ervaringen en reviews zijn.

Ik leg het uit:

Over het algemeen beoordelen mensen het gebruik van Glucomannan supplementen als positief. Het wordt vaak beoordeeld met 4 of 5 sterren. Deze mensen bevestigen het feit dat het een vol gevoel oplevert tijdens het diƫten.

Een kleinere groep beoordeelt het als gematigd positief, en aan de andere kant is er ook een groep die het gebruik als negatief en ineffectief ervaart.

Waar komen deze verschillen dan vandaan? Er kunnen verschillende redenen zijn. Maar waarschijnlijk zitten de negatieve ervaringen in het feit dat Glucomannan niet tot direct gewichtsverlies leidt. Je moet het voor langere tijd toevoegen aan je dagelijkse dieet.

Sommige mensen lijden natuurlijk aan werkelijke eetverslaving of een andere psychische eetstoornis. Dit zijn vaak ingesleten eetpatronen die niet zomaar verholpen zijn. Voor deze mensen zal het toevoegen van supplementen als minder effectief ervaren worden.

Ik was altijd sceptisch over dit soort pillen, maar na een paar weken is mijn buikvet verminderd en ben ik inderdaad afgevallen. Linda, 38 jaar.

Maar over het algemeen zijn de meeste beoordelingen positief en geven mensen aan dat ze hun dieet makkelijker kunnen volhouden met het toevoegen van Glucomannan supplementen.

Naast het positief bijdragen aan afvallen heeft Glucomanna ook nog andere gezondheidsvoordelen. Zo kan het helpen om je cholesterol te verbeteren en heeft het een positieve werking op bloedglucose en hoge bloeddruk.

De beste resultaten worden gehaald door Glucomannan voor elke maaltijd in te nemen met een of twee glazen water. De dosis die in onderzoeken worden gebruikt liggen tussen de 2 en 4 gram per dag. Het zou dus het meest effectief zijn als 1 gram voor elke grote maaltijd inneemt. Ontbijt, lunch en avondeten.

Vrouw met denkballon

Moet ik Glucomannan proberen?

In tegenstelling tot de vele andere afval pillen en supplementen is aangetoond dat Glucomannan een effectief middel om te helpen bij het afvallen.

De werking wordt bevestigd door meerdere wetenschappelijke onderzoeken en nog belangrijker misschien, de ervaring van werkelijke gebruikers.

De positieve werking moet echter niet overschat worden. Wanneer het voor elke maaltijd gebruikt wordt draagt het zeker bij aan het verliezen van extra gewicht. De onderzoeken tonen aan dat 3-5 kilo extra gewichtsverlies haalbaar zijn.

Die extra kiloā€™s worden bereikt gedurende een periode van 6 weken en worden het snelst behaald in combinatie met een caloriearm dieet.

Gezien de lage kosten (dit kan al van een paar Euro per week) en de goede verdraagzaamheid van het lichaam is het voor iedereen mogelijk om Glucomannan supplementen voor een paar weken uit te proberen. Je kan dan voor jezelf bepalen of het wat voor je is.

Potje Glucomannan supplementen

Pluspunten:

  • Het is een effectief en bewezen afslanksupplement.
  • Het help een vol gevoel te houden tijdens het afvallen.
  • Het lichaam verdraagt het goed met weinig tot geen bijwerkingen.
  • Er is aangetoond dat het helpt tegen hoog cholesterol en bloeddruk.
  • Je kan het proberen vanaf een paar euro per week.
  • Het is op grote schaal verkrijgbaar in winkels en webshops.

Dingen waar je rekening mee moet houden?

  • Glucomannan helpt je hongergevoel te verminderen, maar niet je eetgewoontes aan te passen. Als je niet je best doet om af te vallen zal het effect minder zijn.
  • Mogelijk bijwerking zoals diarree en maagklachten zijn weleens ervaren.
  • Kan de opname van medicijnen verstoren. Dus gebruik Glucomannan niet vlak voor af na het innemen van medicijnen. Het beste is om het enkele uren ervoor of na te doen. Als u echt dagelijks medicijnen gebruikt, kunt u het beste uw huisarts raadplegen en kijken of het toevoegen van supplementen aan te raden is.

Laatste aanbeveling.

Als je nu nog niet zeker bent of Glucomannan wilt gaan gebruiken, of als je niet weet waar je moet beginnen, dan is wellicht het programma Drs Oscar Helm wat voor jou.

Oscar is bekend van de ā€œAfslank recepten bijbelā€ waarmee als meer dan 2500 mensen blijven zijn afgevallen.

Na veel onderzoek heeft Oscar nu ook Glucomanann supplementen in zijn portfolio. Ook hier heeft al honderden mensen mee geholpen om blijven af te vallen.

Potje Glucomannan supplementen

Wil jij net als vele honderden voor jou afvallen met de Glucomannan van Oscar?

Ja Ik Wil Het Proberen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.