Ik wil afvallen.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Ik wil afvallen, maar weet niet waar ik moet beginnen. In dit artikel vind je top 8 tips van personal trainers.

Ik wil afvallen –  Hier de top 8 tips om te beginnen.

Ik wil afvallen, maar ik weet niet hoe ik moet beginnen. Dit is wat je vaak hoort in de fitness en gezondheid instanties de laatste jaren.

Eigenlijk is de beste manier om af te vallen voor iedereen anders. Maar toch zijn er aantal basis tips die voor iedereen werken. Zeker als je net wilt beginnen met afvallen.

Je bent echt niet de enige die niet weet waar te beginnen. Er zijn honderden mensen met dezelfde vraag, en je hoeft je hier niet voor te schamen.

Ik hoop dat dit artikel al je vragen wegneemt en niemand zich meer hoeft af te vragen waar te beginnen met afvallen.

Inhoudsopgave

Tip. 1. Neem je besluit.

Je eerste besluit is het belangrijkste: “Ik Wil Afvallen!”. JIJ besluit dat het tijd is om afscheid te nemen van die extra kilo’s. JIJ moet dat punt bereiken. Niemand anders kan dit doen! JIJ zal al het harde werk moeten doen. JIJ moet de commitment hebben en het besluit nemen!

We zien vaak dat mensen een personal trainer inschakelen terwijl ze nog niet volledig achter hun eigen besluit staan.

Trainers zien dat de motivatie snel wegzakt en dat er zelf gelogen worden over wat er gegeten en bewogen wordt.

Dit is vreemd als je bedenkt dat je het voor jezelf doet! JIJ moet het doen, het is niet voor iemand anders. Het moet uit JOU komen!

Twee wandelaars op de stoep

Tip. 2. Ga wandelen.

We hebben het in andere artikelen ook regelmatig genoemd. Ga wandelen. Wandelen kan je overal en altijd inpassen in je dagelijks leven.

Wandelen is vorm van beweging die weinig stress oplevert en weinig impact heeft op je lichamelijke belasting, zoals bijvoorbeeld hardlopen of springen. Daarbij is het ook nog eens een perfecte vet verbrander.

Dus trek gewoon je wandelschoenen aan en ga op pad. Heb je geen wandelschoenen, trek dan comfortabele schoenen aan zoals training schoenen of gewone sneakers.

Het maakt eigenlijk niet uit, ga gewoon wandelen! Het is een perfect moment om naar je favoriete muziek, podcast of luisterboek te luisteren. Of natuurlijk gewoon lekker te genieten van de natuur!

Gouden tip: Wandel ’s ochtends voor je ontbijt een half uur. Je zal versteld staan van het resultaat.

Lees hier een heel artikel over afvallen door te wandelen.

Tip. 3. Creëer een visie bord.

Het creëren van een visie bord of “vision board” kan je helpen gemotiveerd te blijven. Blader eens lekker door tijdschriften en kranten heen. Knip foto’s uit van hoe je wilt dat je leven eruitziet. Je droom lichaam, je denkwijze je ideale huis etc.

Plak ze allemaal op een plank of whiteboard. Heng deze op een plek waar je er elke dag naar kan kijken.

Kijk er elke dag naar en denk je in hoe het voelt als je deze doelen haalt. Sluit gewoon je ogen en droom lekker weg. Als je maar BESLUIT neemt om deze doelen te halen ten kostte van wat dan ook.

Ik heb bijvoorbeeld foto’s van Barack Obama en Ronaldo op mijn bord. Ik raak hun hart aan en daarna de mijne, alsof ik hun energie wil overbrengen op mijzelf.

Het klinkt misschien zweverig, maar dat maakt me niet uit. Ik doe het en voel me er goed bij!

Uitschenken water

 Tip. 4. Drink geen calorieën, drink alleen water!

Dus geen vruchtensappen, geen frisdrank, geen, geen sportdrankjes…. Alleen WATER!

En in tegenstelling wat veel mensen denken ook GEEN light drinks. De suikervervangers activeren nog altijd de beloningsgebieden van je hersenen. En omdat je geen calorieën binnenkrijgt wordt het “uit knopje” van dit hersendeel niet gevonden.

Dit zorgt ervoor dat je nog steeds een drang krijgt naar ongezond voedsel.

Probeer ongeveer 30-40 ml per kilo lichaamsgewicht te drinken. Als veel sport is het aan te raden om nog een halve liter per gesport uur toe te voegen.

Tip. 5. Bepaal je Waarom.

Waarom wil je afvallen?

Je moet dit voor jezelf omschrijven en dit opschrijven. Vervolgens moet je het overal neerleggen. Op je visie bord, op je spiegel, als achtergrond op je telefoon, in je portemonnee, in je auto, op je bureau. Je snapt waar ik naartoe wil.

Het moet een voor jezelf emotionele tekst zijn. “Ik wil fit zijn om met mijn kinderen te kunnen donderjagen zonder buiten adem te raken.” “Ik wil weer in die ene jurk of pak passen die ik voor mijn zus haar trouwen heb gekocht.” “Ik wil langer leven dan mijn ouder.”

Maar laat je niet verleiden door een tekst als” Ik doe het voor diegene die zijden dat ik het niet kon.” Aan zulke mensen heb je toch niet. Luister er niet naar en neem liever afscheid van ze!

Tip. 6. Doe balans oefeningen.

Start met oefeningen waar je balans bij moet bewaren. Zoals oefeningen uitvoeren op 1 voet, hardlopen in zand of oefeningen op een BOSU bal.

Dit helpt je neuromusculaire systeem sterker te worden en efficiënter te werken. Deze oefeningen versterken je totale middenrif.  Hierdoor wordt je lichaam direct al strakker en zie je er slanker uit.

Booschappenlijst

Tip. 7. Hou bij hoeveel je eet.

Hoeveel eet je? Hoeveel calorieën of koolhydraten krijg je binnen?

Veel mensen hebben geen idee hoeveel ze eten. In een onderzoek van het blad  New England Journal of Medicine werden er twee groepen met individuen getest. Een groep met een ervaring in diëten en een groep die hier nog nooit mee bezig was geweest.

Beide groepen hadden een vergelijkbaar gewicht, BMI, vetpercentage, opleidingsniveau en werk achtergrond.

Beide groepen werden gevraagd om aan te geven hoeveel calorieën ze per dag binnen dachten te krijgen. Beide groepen rapporteerden veel minder calorie inname dan dat ze in werkelijkheid binnen kregen. De meesten zaten er wel 1000 calorieën onder. En sommige nog meer!

Te weinig calorieën binnen krijgen is natuurlijk ook niet goed. Als je te weinig eet gaat je lichaam in overlevingsstand en gaat vet opslaan om te overleven. Je moet genoeg eten om gezond af te kunnen vallen.

Daarom is het van groot belang dat je een dieet dagboek bijhoudt. Tegenwoordig zijn er ook goede apps te vinden waar je allen in kan bijhouden.

Tip. 8. Wees bewust dat je eet.

Kijk je televisie als je eet? Zit je op je laptop of telefoon te kijken als je eet? Of kijk je naar je eten als je eet?

Dan is nu de tijd aangebroken om hier mee te stoppen. Eten begint met je ogen. Door naar je eten te kijken wordt je mond geactiveerd om enzymen aan te maken die je eten helpen te verteren.

Iedereen weet het eigenlijk wel, maar probeer elke hap minimaal 20 keer te kauwen voordat je het doorslikt. Kauwen van je eten en het laten vermengen met je speeksel, in plaats van je in korte tijd helemaal vol te proppen, helpt bij het verteren van je eten en hat afvallen.

Je hebt nu 8 tips gekregen waar je direct mee kan beginnen! Pik er een uit, begin ermee en begin dan met de volgende. Jij bent de baas van je lichaam! Jij kan het.

Van nu zeg je: “Ik wil afvallen en ik kan het!”

Potje Glucomannan supplementen

Wil jij net als vele honderden voor jou afvallen met de Glucomannan van Oscar?

Ja Ik Wil Het Proberen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.