Vetpercentage Vrouw

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Het vetpercentage van vrouwen ken per persoon verschillen. In dit artikel leggen we uit welke verschillende vetpercentages bij welk lichaam horen.

Vetpercentage Vrouw.

Wat is een gezond vetpercentage? Vrouwen en mannen vinden het lastig om dit te bepalen. Veel mensen denken dat we elke dag op de weegschaal moeten staan om te bepalen of ze een gezond gewicht hebben.

Dit is niet zo gek, want er wordt aan alle kanten op onze psyches ingewerkt. Het wegen van jezelf wordt gezien als de enige manier om te berekenen of je een gezond gewicht hebt.

Zelfs het berekenen van je BMI is volledig gebaseerd op je gewicht. Maar dit staat feitelijk los van je vetpercentage, vrouw of man, dat maakt niets uit.

appel op weegschaal.

In dit artikel richten we ons op even speciaal op vrouwen. Vrouwen gebruiken het gewicht wat op de weegschaal staat vaak als graadmeter om te kijken of ze vooruitgang boeken bij het afvallen. Als er dan een getal staat wat tegenvalt is het vaak lastig om positief te blijven en door te zetten.

De waarheid is echter dat het gewicht op je weegschaal niets zegt of je lichamelijk fitter bent geworden. Je gewicht verteld niets over de verhouding van spiermassa ten opzichte van je lichaamsvet of water.

Sterker nog, je weeggewicht veranderd dagelijks of zelf per uur, afhankelijk van wat je gegeten of gedronken hebben. En bij vrouwen speelt de maandelijkse cyclus ook een belangrijke rol.

Als je doel is gezonder en fitter te worden is het af te raden om op een weegschaal te gaan staan.

Er zijn namelijk betere manieren om je voortgang te meten. Meet je omvang op met een meetlint, meet of je bepaalde oefeningen langer vol kan houden. Of nog makkelijk, kijk of je kleding losser gaat zitten.

Voor diegene die een aan fitness en krachttraining doen om een strakker en meer sexy lichaam te krijgen is er nog een betere manier. Het beste wat je kan om de vooruitgang te meten in je vetverlies (dus geen gewichtsverlies) is: Het meten van je vetpercentage vrouw!

Inhoudsopgave

Hoe kan het beste je vetpercentage meten?

Er zijn een heleboel manieren om het vetpercentage in je lichaam te meten…. Maar de meeste zijn behoorlijk duur en ook niet altijd even nauwkeurig.

Het kan zelfs zo zijn dat het gebruik van de verschillende methodes ook kan leiden tot verschillende uitkomsten.

Daarom hebben we een reeks foto’s in elkaar gezet die een visueel inzicht geven in je vetpercentage. Vrouwen kunnen deze foto’s gebruiken om te meten waar je staat en je doelstellingen te bepalen.

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat niet alle vrouwen vet op dezelfde manier opslaan, of zelfs op dezelfde plaats.

Dus twee lichamen met exact hetzelfde vetpercentage kunnen er totaal anders uitzien.

Het verschil tussen mannen en vrouwen is ook nog eens aanzienlijk. Laatje dus niet gek maken als je mannen in de sportschool hoort praten over vetpercentages van 6-7%. Dit is voor vrouwen simpelweg niet haalbaar, omdat vrouwen van nature meer vet op hun botten  nodig hebben.

Het equivalent van een vetpercentage van 6-7% bij mannen is bijvoorbeeld 15-17% bij vrouwen.

verschillende vetperentages

Foto. Het artikel vetpercentage vrouw en foto zijn afkomstig van athleanx

Vetpercentage vrouw  10-12%.

Dit vetpercentage is extreem laag en wordt vaak door vrouwelijke bodybuilders bereikt vlak voor dat ze een wedstrijd hebben.

Dit is echter zo moeilijk vol te houden dat de meeste vrouwen buiten de wedstrijden om een hoger vetpercentage hanteren. Bij dit extreem lage percentage kunnen vrouwen ook amenorroe ervaren. Dit is het stoppen van de menstruatie.

Dit vetpercentage is moeilijk te bereiken en te behouden en kan zelfs als ongezond worden aangemerkt.

Dit is dus geen aanbevolen vetpercentage om na te streven.

Met dit vetpercentage zie niet alleen de scheiding van de spieren maar zie je ook de strepen in de spieren en zijn de aderen goed zichtbaar.

Vetpercentage vrouw 15-17%

Een vetpercentage van 15-17% is net iets meer dan vrouwelijke bodybuilder tijdens wedstrijden heeft en is beter haalbaar voor vrouwen die zich volledig toewijden aan fitness en gezondheid.

Maar het is belangrijk om te weten om dit percentage te behalen en te behouden je een enorme discipline en toewijding moet hebben. Je moet het de juiste voeding en het juiste fitness programma volgen. En met name hee hard werken!

Met dit vetpercentage zal bij de vrouw een six-pack zichtbaar zijn en ook nog steeds een aantal spierstrepen en adres.

Dit percentage wordt vaak gehanteerd door top modellen als voorbereiding op fotoshoots. Heupen, billen en dijen zien er gespierd uit maar zijn niet al te rond.

Ook met dit vetpercentage zullen vrouwen nog een onregelmatige menstruatie cyclus kunnen ervaren.

Vrouw trained in een gym

Vetpercentage vrouw 18-20%.

Het bereiken van een vetpercentage van 18-20% is een veel realistischer doel dan de eerder vermelde percentages.

Het is namelijk veel makkelijker te handhaven en geeft je een atletische look. Dit vetpercentage wordt ook wel geassocieerd met het perfecte bikini lichaam.

Met 18-20% zie je de strakke buikspieren maar een echte six-pack is nog niet gedefinieerd.  En hoewel er kleine hoeveelheden vet op de heupen, dijen en billen zitten, valt dit niet echt op.

Veel vrouwen die op zoek zijn naar een strak lichaam en een atletische sexy uitstraling kiezen voor dit percentage. Het geeft namelijk de fitte atletische look maar behoudt ook de mooie vrouwelijke rondingen.

Wil je ook een lager vetpercentage bereiken en er meer atletisch uitzien?

Dan kunnen coaches Henry en Rinus van de droogtrain Academy je helpen!

Sinds 2013 helpen zij ​vrouwen online om hun ideale lichaam te bouwen waarbij de focus ligt op krachttraining, voeding en een gezonde levensstijl.

Droog Trainen Protocol Vrouwen

Klaar Om ​Het Lichaam Van Je Dromen Te Bouwen?

JA ik ben er klaar voor!

Vetpercentage vrouw 21-23%

Dit vetpercentage wordt over het algemeen als fit beschouwd en vele vrouwelijke atleten en beroemdheden vallen binnen dit bereik.

Bij 21-23% zie je nog net wat buikspier lijnen maar zeker geen six-pack. Er zijn met dit percentage meer rondingen te zien zijn in de benen en billen dan bij de lagere percentages.

Vetpercentage vrouw 24-26%.

Dit percentage wordt in de grafieken wel gezien als het lage gemiddelde voor vrouwen.

Met dit percentage zie je er slank uit maar niet te dun. Rondingen in de heupen, dijen en billen zullen duidelijk zichtbaar zijn.

Vetpercentage vrouw 27-29%

Bij dit percentage begint zich vet op te hopen in de borsten, buik, benen en billen.

Als je als vrouw veel sport zullen spieren nog altijd zichtbaar zijn maar als je in je buil knijpt zal je ook het eerste vetricheltje voelen.

Vetpercentage vrouw 30-35%

Bij een vetpercentage van 30-35% zullen de buik, borsten, heupen, dijen en billen ronder zijn. Ook zullen bepaalde rondingen meer uitgesproken zichtbaar zijn.

Je zal waarschijnlijk geen spierlijnen meer zien. Dit percentage wordt in de grafieken wel gezien als het hoge gemiddelde van vrouwen.

Vrouw op bed van groentes

Vetpercentage vrouw 36-40%

Bij dit percentage beginnen de heupen breder te worden en het gezicht en nek er voller uitzien.

De heupomtrek is nu over het algemeen meer dan 100 cm en de taille vaak meer dan 80 cm.

Vetpercentage vrouw 50+%

Als meer dan 50% vetpercentage hebt lijdt je aan morbide obesitas en moet je echt gaan afvallen en beter nog direct hulp zoeken bij een specialist.

Overweeg je om te beginnen met afvallen dan is wellicht de afslank recepten bijbel van Oscar Helms iets voor jou. Hij heeft al duizenden mensen met overgewicht blijven laten afvallen.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Conclusie.

Het is belangrijk te beseffen dat het vetpercentage per vrouw er anders uit kan zien. Leeftijd, lengte en de manier waarop je lichaam vet opslaat zijn kunnen hier allemaal aan bijdragen.

Vetpercentage kan je een beter beeld geven over je gezondheid, in plaats van elke dag op de weegschaal te staan. Dit komt omdat het meten van je vetpercentage ook rekening houd met je spiermassa en hoe deze in je lichaam zij opgebouwd.

Probeer dus eens je weegschaal aan de kant te gooien en je te richten op je vetpercentage. Gebruik een meetlint of een spijkerbroek om je voortgang van week tot week te volgen.

Als je niet constant op je gewicht hoeft te letten blijf je waarschijnlijk gemotiveerder en ben je beter in staat om je perfecte lichaam te behalen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.