Waarom je kan afvallen met eieren.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Je leest vaak datje kan afvallen met eieren. Maar waar komt dat toch vandaan en klopt dit ook? Ik ga het je proberen uit te leggen in onderstaande blog.

In de basis zijn eieren een van de gezondste voedingsmiddelen die je kan eten. Ze zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en veel essentiƫle vitamines en mineralen.

Tevens hebben ze ook een paar unieke eigenschappen waardoor ze in het bijzonder geschikt zijn om te helpen bij afvallen. We zetten deze hieronder uiteen.

Inhoudsopgave

Eieren bevatten weinig calorieƫn.

De makkelijkste manier om af te vallen is om minder calorieƫn binnen te krijgen dan dat je verbruikt.

Een groot ei bevat slechts 78 calorieƫn, maar is toch rijk aan voedingsstoffen. Eidooiers zijn in het bijzonder zeer voedzaam.

Als je een zogeheten eiermaaltijd klaarmaakt, bestaat deze normaal gesproken uit 2-4 eieren. Drie grote gekookt eieren bevatten samen ongeveer 240 calorieƫn.

Door een royale portie groente toe te voegen, kan je al een complete maaltijd bereiden met slechts 300 calorieƫn.

Conclusie: Op basis van calorie inname kan je zeker afvallen met eieren, simpelweg omdat ze weinig calorieƫn bevatten.

Afvallen met eieren - eieren in het stro

Eieren zijn zeer vullend.

Zoals hierboven ook al vermeld zijn eieren ontzettend voedzaam, maar ook zeer vullend vanwege het hoge eiwitgehalte.

Van eiwitrij voedsel is bekend dat het de eetlust verminderd en het volle gevoel verhoogd. Dit ligt procentueel hoger dan bij voedsel wat minder eiwitten bevat.

Onderzoeken hebben herhaaldelijk aangetoond dat eiermaaltijden de volheid verhogen en de voedselinname bij latere maaltijden op de dag verminderen, als we ze vergelijke met andere maaltijden met hetzelfde aantal calorieƫn.

In Amerika staan eieren ook hoog op de Satiety index. Deze schaal evalueert hoe goed voedsel je helpt om je vol te voelen en later de calorie inname te verminderen.

Daar komt nog bij dat het eten van eiwitrijk dieet obsessieve gedachten aan eten met tot wel 60 % kan verminderen.  Ook kan het de verlangens naar tussendoortjes halveren.

Conclusie: Eiwitrijk voedsel helpt je langer vol te voelen en kan het verlangen naar snacken tussen maaltijden door verminderen.

Eieren kunnen je metabolisme versnellen.

Eieren bevatten alle essentiƫle aminozuren en ook nog eens in de juiste verhouding.

Dit betekent dat je lichaam het eiwit uit eieren gemakkelijk kan gebruiken voor het onderhoud van je metabolisme.

Studies tonen aan dat het eten van en eiwitrijk dieet de stofwisseling stimuleert tot wel 80 -100 calorieƫn per dag. Dit wordt ook wel het thermische effect van voedsel genoemd.

Het thermisch effect is de energie die het lichaam nodig heeft om voedsel om te zetten in een snel metabolisme.  Bij eiwitrijk voedsel is dit hoger dan bij vet of koolhydraat rijk voedsel.

Dit betekent dat eiwitrijk voedsel, zoals eieren je dus helpen om meer calorieƫn te verbranden.

Conclusie: Eiwitrijk voedsel kan je metabolisme met wel 80-100 calorieƫn per stimuleren. Dit komt omdat je lichaam extra energie nodig heeft om het eiwit uit voedsel te halen.

Het begint er dus al aardig op te lijken dat je wel degelijk kan afvallen met eieren, maar er is meer!

Afvallen met eieren indoos

Eieren zijn een geweldige manier om je dag te beginnen!

Ontbijten met eieren lijkt zeer met name gunstig te zijn als je wilt afvallen. Met eieren als ontbijt in vergelijking met andere ontbijten met hetzelfde aantal calorieƫn, lijken eieren beter te werken. Vele studies tonen dit aan.

Verschillend onderzoeken bij vrouwen met overgewicht lieten zien dat het eten van eieren in plaats van brood als ontbijt, het gevoel van vol zijn verhoogde en ervoor zorgde dat de 36 uur erna er minder calorieƫn werden geconsumeerd.

Ook werd er aangetoond dat een ei-ontbijt tot 65% meer gewichtsverlies leidde. Dit werd gemeten over een periode van 8 weken.

Een vergelijkbaar onderzoek bij mannen kwam tot ongeveer dezelfde conclusie. Bij mannen werd er slecht voor 24 uur een verminderde calorie inname gemeten. Ook de mannelijke eiereters waren voller gedurende de dag.

Het ei-ontbijt zorgde ook nog eens voor een stabielere glucose en insulinerespons, terwijl het grheline (ook wel het hongerhormoon genoemd) juist werd onderdrukt.

Een ander onderzoek onder 30 jonge fitte en gezonde jonge mannen vergeleek het effect van drie verschillende soorten ontbijt, bij drie verschillende gelegenheden.

Er werd getest met eieren op toast, cornflakes met melk, en toast, croissants met sinaasappelsap. Het ontbijt met ei zorgde voor een veel grotere verzadiging, minder honger en een lagere eetlust dan de andere twee ontbijten.

Ook bleek dat de het eten van eieren als ontbijt ervoor zorgde dat de mannen gedurende de andere maaltijden op de dag 270-470 minder calorieƫn tot zich namen ten opzichte van de andere ontbijten.

Deze aanzienlijke verminderde calorie inname was onbedoeld en kostte geen moeite. Het enige wat de mannen deden was eieren eten als ontbijt.

Conclusie: Eieren als ontbijt kan lijden tot 24-36 uur minder hongergevoel en een verminderde calorie inname bij de andere maaltijden op de dag.

Eieren op toast met ham.

Eieren zijn goedkoop en makkelijk klaar te maken.

Eieren zijn goedkoop, jaja we blijven Nederlanders, en ze zijn ook nog erg makkelijk te bereiden in verschillende vormen.

Het is daarom ook erg eenvoudig om eieren op te nemen in je dieet.

Eieren zijn altijd lekker, hoe je ze ook bereid. Je kan ze koken, bakken, roeren (roerei) of er een omelet van maken.

Een ontbijtomelet van een paar eieren en groente zorgt voor een uitstekend en snel gewichtsvriendelijk ontbijt.

Eindconclusie van afvallen met eieren.

Eieren toevoegen aan je dieet is een van de makkelijkste dingen om te doen als je wilt afvallen.

Ze kunnen je een vol gevoel geven en ze kunnen je helpen de rest van de dag minder calorieƫn te eten.

Bovendien zij eieren een geweldige bron van veel vitamines en mineralen die vaak ontbreken in andere voedingsmiddelen.

Eieren eten, en dan vooral als ontbijt is misschien net wat je dieet nodig heeft om te slagen. Het kan net dat ene extraatje zijn waardoor je die kiloā€™s nu wel kwijtraakt.

Wil je je sowieso weten hoe je lekkere en gezonde recepten kan maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Dan is wellicht de ā€œAfslank Receptenbijbelā€ van Oscar Helm iets voor jou!

In zijn boek krijg je boodschappen lijstjes, weekmenuā€™s, maar ook gezonde toetjes en tussendoortjes.

Meer dan 2500 mensen zijn reeds blijvend afgevallen met de afslank recepten bijbel van Oscar.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.