5 dingen die je moet overwegen voor als je snel wilt afvallen.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Iedereen wil altijd snel afvallen. Kan dat? En is het eigenlijk wel gezond? In dit artikel leggen we je uit wat het beste voor je is.

5 dingen die je moet overwegen voor als je snel wilt afvallen.

Snel avallen? Je hebt het vast al vaker gelezen, zeker als je vaker mijn blog leest. Langzaam en gestaag afvallen is de beste remedie op de lange termijn.

Maar dan scroll je door je social media heen en dan zie je een foto van een vriendin of kennis die binnen twee weken 10+ kilo is afgevallen met een link erbij hoe ze dat gedaan heeft. Heel verleidelijkā€¦

En ongetwijfeld zal hij/zij resultaat hebben behaald, en zal de spijkerbroek losser zitten en er veel klappende emojiā€™s op facebook en instagram voorbij komen.

afgevallen vrouw

Maar is dit resultaat wel reden tot feest?

Het is zondermeer waar dat sommige crash diƫten (zoals bijvoorbeeld het militair dieet) op korte termijn succes kunnen behalen.

Maar expert zeggen toch echt dat snel afvallen ongezond en op lange termijn niet blijvend is.

De bekende diĆ«tiste Cheryl Musatto zegt: ā€œhet lijkt wel of iedereen die wil afvallen, snel wil afvallen.ā€ Terwijl toch echt bewezen is dat als je gezond en blijvend wil afvallen je het beste maar een 0,5  tot 1 kilo per week gewichtsverlies moet nastreven.

Inhoudsopgave

Een beperkend dieet om snel af te vallen, zal leiden tot honger en humeurigheid.

 In het begin zullen extreem calorie beperkende diĆ«ten, wat crash diĆ«ten in de basis zijn, ervoor kunnen zorgen dat je lichaam en hersenen zich beter gaan voelen. Dit komt omdat je met een nieuw dieet sowieso gezonder zult gaan eten dan voorheen.

En dit is waarom:

Een ā€œnormaalā€ dieet bestaat over het algemeen uit meerdere ongezonde ingrediĆ«nten, bewerkt voedsel en toegevoegde suikers. Een verandering van letterlijk spijs kan er dan voor zorgen dat je boost krijgt in je zelfbeeld.

Maar toch zijn crash diƫten echt niet goed te keuren. Elke serotoninestoot die je eventueel zult ervaren zal altijd van tijdelijke aard zijn.

Vrouw die zich niet goed voelt

Binnen aanzienlijke tijd zullen deze extreem caloriearme diĆ«ten, die over het algemeen minder dan 1000 calorieĆ«n bevatten, bijwerkingen veroorzaken zoals misselijkheid, obstipatie, slapeloosheid en prikkelbaarheid.     

Bovendien moet je ook niet verbaasd zijn dat je met een barstende hoofdpijn, weinig energie en een slecht humeur zal rondlopen.

Kan je eindelijk die ene jurk of broek weer aan, ben je strontchagrijnig en heb je een knallende koppijn.   

Nog even over het slechte humeur. Humeurigheid omdat je te weinig hebt gegeten bestaat echt. Onderzoek van het blad Emotion toonde aan dat mensen die honger ervaarde in een negatieve en asociale gemoedsrust terecht kwamen.

  Snel afval diĆ«ten weken niet in het echte leven.

Als je gedurende de week een streng dieet volgt, terwijl je toch samen eet met je partner, familie, vrienden, collegaā€™s of klanten, dan zal je vaak NEE moeten zeggen.

En waarschijnlijk ben je de hele tijd aan het uitleggen wat je wel en niet mag eten en waarom. Naast dat dit lastig en niet altijd overal alles kan eten, zal dit ook de hunkering naar eten verhogen. Dit kan resulteren in vreetbuien als je even uit je crash-dieet modus bent.

Op de lange termijn zal je met zoā€™n dieet wel iets afvallen, maar uiteindelijk zal je falen en blijven vechten om de kiloā€™s eraf te houden.

Snel afvallen - groentesoep

Diƫten om snel af te vallen kunnen ervoor zorgen dat je niet alle voedingstoffen binnenkrijgt.

Er zijn veel crash-diƫten die bepaalde voedingsmiddelen volledig uitbannen. Dit kan ervoor zorgen dat je lichaam essentiƫle vitamines en mineralen niet binnenkrijgt terwijl deze juist hard nodig zijn als je wilt afvallen.

Tekortkomingen in bepaalde micronutriƫnten (energiebron voor het lichaam) kunnen een slechte invloed hebben op je immuunsysteem, energie, humeur en zelfs je slaappatroon.

En wat heb je aan gewichtsverlies als er mentaal en fysiek eigenlijk slechter van wordt?   

Het volgen van een ā€œdoe het zelfā€ dieet kan leiden toe gezondheidsklachten.

Het is altijd verstandig om een arts of een specialist te raadplegen als je veel wilt afvallen en echt aan obesitas leidt. Maar dit geldt eigenlijk voor iedereen die aan een willekeurig dieet begint.

Want over het algemeen is er weinig onderzoek gedaan naar deze diĆ«ten, en de risicoā€™s zijn reĆ«el aanwezig. Onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat het volgen van bepaalde caloriearme diĆ«ten een verslechtering van de hartfunctie veroorzaakte.

Houd er rekening mee, dat hoeveel je ook afvalt met zoā€™n afvalrage, het gewicht op de weegschaal niet het hele verhaal van je gezondheid weergeeft.

snel afvallen, pillen en capsules helpen vaak niet om af te vallen

Oplossingen om snel af te vallen zijn onnodig duur.

Zeker diƫten die gebruik maken van speciale voedingsmiddelen zoals supplementen en shakes zijn vaak erg duur. Maar werken ze ook? Over het algemeen niet. En anders niet voor lang.

Een beproefde methode om gezond en langzaam af te vallen is om een gebalanceerd en gevarieerd te eten, je portiegrote in de gaten te houden en af te zien van bewerkt voedsel met veel toegevoegde suikers.

Aangezien er geen speciale pil, shake of thee die deze factoren kunnen vervangen is het zonde geld uit te geven voor gewichtsverlies die op de lange termijn niet werkt.

Begin met het aanbrengen van kleine aanpassingen in je dagelijks leven. Ruil bijvoorbeeld je dure zoete smoothies, koffiespecialiteiten van de koffiebar en frisdrank in voor water en thee of koffie zonder suiker.

Probeer wat vaker te bewegen. Ga een blokje om na het eten, of ga op de fiets naar je werk. Op je werk neem je trap in plaats van de lift. Je snapt het idee denk ik wel.

Uiteindelijk komt het hierop neer:    

Als een dieet te mooi klinkt om waar te zien, is het dat vaak ook. Probeer te zoeken naar een duurzaam programma om af te vallen. Zo kan je op de lange termijn gezonde gewoontes creƫren en daarnaast ook nog gewoon uit eten gaan en genieten van eten waar je zo van houdt.

Het duurt misschien wat langer om je doel te bereiken, maar het zal blijvend zijn en met een lach op je gezicht.

Wil je je sowieso weten hoe je lekkere en gezonde recepten kan maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Dan is wellicht de ā€œAfslank Receptenbijbelā€ van Oscar Helm iets voor jou!

In zijn boek krijg je boodschappen lijstjes, weekmenuā€™s, maar ook gezonde toetjes en tussendoortjes.

Meer dan 2500 mensen zijn reeds blijvend afgevallen met de afslank recepten bijbel van Oscar.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.