Afvallen door Fietsen.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Na jaren als personal trainer gewerkt te hebben en daarnaast ook spinninglessen te hebben gegeven, ben erachter gekomen dat fietsen een belangrijke toevoeging is als je een paar kilo’s kwijt wilt raken. In dit artikel leg ik je uit waarom en lees je het verhaal van Jan.

Inhoudsopgave

Afvallen door fietsen.

Na jaren als personal trainer gewerkt te hebben en daarnaast ook spinninglessen te hebben gegeven, ben erachter gekomen dat fietsen een belangrijke toevoeging is als je een paar kilo’s kwijt wilt raken.

Dus als je mij vraagt of afvallen door fietsen toe te voegen aan je levensstijl, dan zeg ik volmondig ja! Ik heb mensen gezien die meer dan 50 kilo zijn afgevallen door fietsen  onderdeel te laten zijn van het hele pakket om af te vallen.

Want zoals je waarschijnlijk wel begrijpt is fietsen alleen niet genoeg om blijvend en veel af te vallen. Het volgen van een gezond dieet moet ook altijd onderdeel zijn van je leven.

Maar wat is de reden dat fietsen zo goed is om af te vallen?  Het maakt je blij zegt mijn vriend Jan de Weerd, die met zijn 1,89 meter en 121 kilo zeker niet klein is, maar je moet weten dat hij wel 55 kilo is afgevallen door fietsen.

Hij was in eerste instantie afgevallen door 10 kilometer te wandelen per dag. Maar dit begon hem erg te vervelen en hardlopen was geen optie voor door zijn lichamelijke gestel.

Kortom lopen werd schadelijk voor zijn lichaam. Hij had ook wel een abonnement op de sportschool, maar als zovele, had moeite om ernaar toe te gaan. Maar fietsen werd voor Jan een heel ander verhaal.

Hij kocht zijn eerste echte fiets in 2011 en heeft inmiddels duizenden kilometers in de benen. Waaronder talloze groepsritten en tour tochten voor het goede doel.

Fietsen is divers als het gaat om gewichtsverlies zegt Jan.

Je kan hard en snel fietsen om zo veel koolhydraten te verbranden. Maar je kan ook in een rustig tempo een lange rit maken en zo gestaag vet verbranden.

Bovendien zou ik niet gelukkig zijn als alleen met een dieet op gewicht zou moeten blijven.

En Jan heeft helemaal gelijk! Wil je ook afvallen door fietsen aan je dieetplan toe te voegen, dan vind je hieronder nog meer goede redenen om te beginnen met fietsen.

Fietser in de schemering

Het gaat niet alleen om bewegen.

De meeste onderzoeken zijn vrij duidelijk. De mensen die gaan sporten alleen omdat ze weten dat het gezond is, die gaan het niet redden. Tot wel 80% van de mensen die beginnen met sporten, gooien binnen jaar de handdoek weer in de ring.

De nieuwigheid gaat eraf en mensen gaan zich vervelen. En dan ga je andere dingen doen die leuker lijken.

Maar op de fiets is het anders. Je kan mooie plekken gaan verkennen, door mooie landschappen fietsen. En dit allemaal met de frisse wind door je haren.

Je kan met vrienden of familie rijden, of lekker genieten van de tijd voor jezelf. Je hoeft eigenlijk niet op de klok te kijken om aan je dagelijkse 30 minuten beweging te komen. Je geniet gewoon van je rit. En ow ja, ondertussen krijg je je beweging.

Het is  makkelijk om intervallen te doen, hoe groot je ook bent.

Bewegingswetenschappen tonen aan dat hoge intensieve interval training een snelle manier zijn om je conditie te verbeteren.

Tevens helpen intervaltrainingen je metabolisme te verhogen, en het menselijk groeihormoon te stimuleren. Dit helpt allemaal met het uiteindelijke doel, vet verbranden.

En er is geen betere plek om de hoge intensieve trainingen te beoefenen, dan op de fiets. Zoek een rustige weg of pad op, het liefst ligt hellend, en ga! Trap zo hard je kan op je pedalen voor 10-20 seconden, doe even rustig aan en doe het dan nog een keer 20-40 seconden.

Herhaal deze oefening tot 8 keer. Rust dan vier tot vijf minuten uit en doe het opnieuw. Afvallen door fietsen.

wielrenner zoder hoofd

Je zal vrienden vinden om samen fit te worden.

Onderzoek toont aan dat sociale ondersteuning, vooral met een of meer trainingsmaatjes, essentieel is om je routine vol te houden. En dit is de sleutel om in conditie te komen en die ongewenste kilo’s van je af te schudden.

Zoek vrienden, familie of buren om samen mee te gaan fietsen en samen een doel te bereiken.

Ook kan je overwegen te gaan wielrennen. Dit is een zeer sociale sport, waar de mensen je mee zullen slepen in het peloton. En je hoeft alleen maar te googelen of op facebook te kijken om een lokale wielerclub te vinden.

Je zal altijd fietsers vinden met niveau om ermee op uit te gaan.

Fieten is zacht voor je gewrichten.

Fietsen is maar licht belastend voor je gewrichten. Daarom wordt het ook altijd aanbevolen bij mensen met artritus en gewrichtsaandoeningen.

Je moet natuurlijk wel zorgen dat je fiets goed is afgesteld op je lengte en gewicht. Maar met een goede afstelling en goede warming-up kan je makkelijk in een hoog temp trappen, zonder je heupen, knieën of enkels zwaar te belasten.

Je kan ook binnen fietsen.

De meeste buitensporten zijn vreselijk om naar binnen te brengen. Denk aan het hardlopen op een lopende band.

Maar voor fietsen zijn er tegenwoordig superleuke apps, zoals Zwift of TrainerRoad. Deze maken het trainen op een hometrainer een stuk leuker.

Maar het kan je ook aan spinninglessen gaan volgen bij een plaatselijke sportschool. Dit maakt het fietsen op je plaats heel makkelijk.

Het voordeel is dat je door dit af te wisselen goed in je routine kan blijven. Ook als het buiten slecht weer is.

Spinning les sportschool

Je kan het de hele dag doen.

Fietsen kan op elk moment van de dag. Vet verbranden eigenlijk nog nooit zo leuk geweest. Je gaat er op uit met vrienden. En terwijl je lekker aan het bijpraten bent, trap je zo een paar uur weg.

En als je je calorie inname beperkt, zal je binnen no time een calorie tekort bewerkstelligen en direct gaan  afvallen. Door fietsen…

Fietsen pas naadloos in je leven.

Het mooie aan fietsen is dat je andere dingen kan doen terwijl je aan het trainen bent. Je hoeft niet een deel van de dag te reserveren om je oefeningen te doen.

Wat bedoel ik hiermee? Je kan de fiets overal inpassen. Ga je naar de winkel, pak de fiets. Ga op de fiets naar je werk. Kortom probeer altijd de fiets te pakken om je van a naar b te verplaatsen.

Zo kan je uren activiteit toevoegen aan je dag terwijl je gewoon je normale dingen aan het doen bent.

Ga dus lekker fietsen en je zal zien dat je snel een gezond gewicht zal bereiken en makkelijk op gewicht zal blijven.

Wil je naast fietsen ook gezonder gaan eten?

Dit is echte makkelijker dan je denkt. Oscar Helm helpt al jaren mensen met het gezond afvallen en het aanleren van een gezonde levensstijl.

Oscar heeft vanuit zijn ervaring de Afval Receptenbijbel geschreven. Dat klinkt zwaarder dan het is. Het is eigenlijk een receptenboek met heerlijke en verassende recepten die direct toepasbaar zijn.

Met deze recepten krijg je een gezondere levensstijl onder dat je het in de gaten hebt en je zal blijvend afvallen.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Bedankt voor het lezen van afvallen door fietsen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.