Voedingsmiddelen die je metabolisme versnellen.

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

In dit artikel beschrijven we 6 voedingsmiddelen die je metabolisme versnellen. Ze zullen je helpen bij het afvallen.  We leggen uit hoe bijvoorbeeld wat de voordelen van zeewier, chili en lamskoteletten uit.

6 Voedingsmiddelen die je metabolisme versnellen.

In dit artikel beschrijven we 6 voedingsmiddelen die je metabolisme versnellen. Ze zullen je helpen bij het afvallen.  We leggen uit hoe bijvoorbeeld wat de voordelen van zeewier, chili en lamskoteletten uit.

Deze 6 voedingsmiddelen werden in een onderzoek van Dr. Vincent onthuld als de perfecte ondersteuning om af te vallen.

Hij benoemd specerijen zoals chili en gember, maar ook cafeïne houdende dranken zoals koffie die kunnen helpen om vet te verbranden.

Maar ook legt hij uit hoe eiwitrijk voedsel zoals lamsvlees eetbuien kunnen beheersen omdat ze je langer een vol gevoel geven.

Inhoudsopgave

Bekend van televisie.

Dr Vincent is in Amerika een veel geprezen wetenschapper die tijdens zijn optredens in de ÔÇťToday ShowÔÇŁ de onderstaan 6 voedingsmiddelen heeft aanbevolen om je elke dag te helpen met afvallen.

Zo geven het dagelijks eten van kruiden zoals chili en gember of het drinken van ongezoete dranken zoals zwarte thee en koffie, je lichaam het vermogen om vet te verbranden. Terwijl vezelrijke ingredi├źnten zoals zeewier je bloedsuikerspiegel verlagen en daarmee helpen bij gewichtsverlies.

Dr. Vincent is gepromoveerd op moleculaire voeding, en adviseert naast onderstaand tips ook om geraffineerde suikers, alcohol en bewerkt vlees uit je dieet te bannen. Dat weet eigenlijk iedereen wel, maar we benoemen het ook nog maar een keer.

Maar zoals gezegd hieronder de 6 voedingsmiddelen die je metabolisme versnellen.

Gember met citroen

Chili en Gember.

Het toevoegen van kruiden aan je dagelijks dieet kan weleens de sleutel zijn om blijvend af te vallen. Met name Chili en Gember zijn dan erg aan te bevelen.

Chili bevat een actief component genaamd capsaïcine. Dit component zorgt ervoor dat je metabolisme verhoogt, je bloedruk verlaagt. Tevens stimuleert het de spijsvertering waardoor je langer een vol gevoel zal ervaren en minder zal verlangen om te snacken.

Gember verbeterd ook je spijsvertering, maar daarnaast remt het ook ontstekingen en stabiliseert het je bloedsuikerspiegel en stimuleert gewichtsverlies.

Zeewier.

Zeewier bevat weinig koolhydraten en calorie├źn en kan je helpen bij het afvallen.

In zeewier zit een natuurlijke vezel die alginaat genoemd wordt. Deze vezel remt de enzymen die vet verteren waardoor er minder in je lichaam wordt opgenomen.

In 2015 schreef de beroemde Britse chef-kok Jamie Oliver zijn uitzonderlijke gewichtsverlies toe aan het dagelijks eten van zeewier.

Japan en China consumeren jaarlijks meer dan 170.000 ton aan zeewier. Kortom zeewier is erg gezond en wordt gelukkig steeds populairder in Europa.

erwten in de dop

Peulvruchten.

Peulvruchten zoals Linzen, kikkererwten en bonen zijn rijk aan vitamine B, vezels en eiwitten. Alledrie bevorderen de stofwisseling waardoor je sneller zal afvallen.

Studies tonen aan dat de hoge eiwitgehalte van bonen ervoor zorgt dat je lichaam meer calorie├źn moet verbranden om ze te verteren, in vergelijking met voedingsmiddelen die minder eiwitten bevatten.

Ook zijn peulvruchten rijk aan arginine, een aminozuur, die ervoor zorgt dat je meer koolhydraten en vet verbrand om energie te krijgen voor he lichaam.

Appels.

Appels bevatten aanzienlijke hoeveelheden pectine. Pectine is een component dat zich met het water in je lichaam bindt en zo de hoeveelheid vetcellen die je kan opnemen beperkt.

Ook zijn appels rijk aan vezels, die de stofwisseling verhoogt en je bloedsuikerspiegel reguleert.

Een grote appel bevat wel 5 gram vezels en 14% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C.

gerecht met lamskoteletten

Lamskoteletten.

Een uitgebalanceerd dieet moet een gemengde voedingsbron bevatten, maar toch kan het vervangen van koolhydraten en vet door eiwitten, kan je helpen je dieet langer vol te houden en je hongergevoel te onderdrukken.

Dr. Vincent onderzocht dat lamsvlees een goede verhouding heeft tussen eiwitten en vet. Hij kwam er achter dat lamsvlees je metabolisme met 30% meer verhoogt dan koolhydraten.

Koffie.

Cafeïne houdende dranken zijn rijk aan antioxidanten. Antioxidanten stimuleren gewichtsverlies door de eetlust te verminderen en je metabolisme te verhogen.

Dr. Vincent raadt aan elke dag minimaal twee koppen ongezoete, liefst ook geen melk, te drinken. Bijvoorbeeld bij het ontbijt, lunch, in de middag en in de avond.

Lees ook mijn blog over afvallen met koffie.

Bedankt voor het lezen van voedingsmiddelen die je metabolisme versnellen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.