Afvallen in de winter.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Afvallen in de winter vergt een andere aanpak dan als je wilt afvallen in de zomer. In dit artikel leggen we uit waarom en wat je moet doen.

Afvallen in de winter.

Veel mensen willen graag afvallen in de winter. Na oud en nieuw schieten een groot aantal mensen in de hoogste versnelling om hun lichaam weer in goede gezondheid te krijgen.

Mensen kiezen een nieuw dieet of sluiten een duur lidmaatschap bij de sportschool af. Echter zullen de meeste mensen, ondanks dat hun stinkende best doen, blijven mensen worstelen om gewicht te verliezen en het eraf te houden.

Wat veel mensen niet weten is dat als je wilt afvallen in de winter dit een andere aanpak vereist dan in de warmere maanden van het jaar.

Je zal andere voedingsmiddelen en gedrag moeten gebruiken.

Inhoudsopgave

Het best bewaarde geheim om af te vallen in de winter?

Je kan je lichaam en organen reinigen en je energie een boost geven om zo gewicht te verliezen op een holistische, natuurlijke manier die je weer in gezonde balans met je lichaam brengt.

De meeste van dit soort reinigings, dieet en detox plannen zijn vaak gericht op versgeperste groentesappen, fruit, salades en rauw voedsel wat eigenlijk veel te koud is voor de wintermaanden.

Het menselijk lichaam is in de loop der eeuwen geƫvolueerd om meer te eten in de herfstmaanden om zo in de winter letterlijk meer vet op je botten te hebben om je warm te houden en gebrek aan voedsel in winter op te vangen.

Maar zeker in onze westerse wereld is dit niet meer nodig, omdat we altijd genoeg eten tot onze beschikking hebben. Helaas komen we dus wel aan maar verbranden dit niet in de winter.

We moeten dus op zoek naar verwarmde soepen, gekookt voedsel en de vetten die om onze organen en huid te beschermen tegen de bijtende wind, vriestemperaturen en minder zonlicht.

Dus afvallen in de winter gaat gepaard met een goedgekozen dieetplan om je lichaam te reinigen en je te helpen om sterk en warm te blijven en toch de gewenste kiloā€™s te verliezen.

winter landschap

Hieronder een aantal tips om af te vallen in de winter.

Eet om warm te blijven.

Wat klinkt er beter als je  het koud hebt? Een gekoelde salade of een kom soep? Waarschijnlijk kan je je lichaam beter dan je denkt.

Probeer je te focussen op de seizoensgebonden producten, die gelukkig tegenwoordig in bijna elke winkel te verkrijgen zijn. Dit betekend dus over het algemeen de wat zoetere wortelgroenten, stevige wintergroenten en hoogwaardige dierlijke producten.

Ook kan je verwarmde kruiden en specerijen toevoegen om lekker veel energie te blijven houden.

Probeer een mijn Warme Winter Recept hieronder.

Wist je dat je lichaam de juiste soort vetten nodig om belangrijke voedingsstoffen uit je eten op te nemen? Deze voedingsstoffen zijn essentieel als je wilt afvallen in de winter.

Gezonde vetten helpen je lichaam om vitamine A, D en E op te nemen en zijn noodzakelijk voor een gezond zenuwstelsel. Dit betekend dat als je de juiste vetten eet je een beter humeur hebt.

Sla deze winter dus een verscheidenheid aan enkelvoudige onverzadigde, meervoudige onverzadigde en de juiste verzadigde vetten in.

Maar vermijd de gehydrogeneerde vetten die op de loer liggen in bewerkte voedingsmiddelen.

Probeer daarom olijven, olijfolie, amandelen, avocadoā€™s, zalm, walnoten, ansjovis, lijnzaad, hennepzaden, grasboter, biologisch geklaarde boter en ongeraffineerde kokosolie.

Avocado met andere groente

Geniet van gezonde zoetigheid.

Veel mensen denken dat vet de grootste veroorzaker is van obesitas en hart en vaatziekte. Echter is zijn dat de geraffineerde suikers en koolhydraten.

Maar toch hunkeren we naar zoet!

Eet deze winter dus een verscheidenheid zoete seizoensgebonden groente om je hunkering naar zoet te verminderen maar je toch die blije energie van zoetigheid te geven.

Denk hierbij een geroosterde bieten, gebakken zoete aardappel of gestoomde pompoen. Pompoen zit vol met vitamines en heeft een milde natuurlijke zoetheid die zullen helpen het verlangen naar zoetigheid te verminderen.

Slaap.

Als het kouder  wordt en de dagen korter, keert je lichaam terug naar een oeroude winterstaat van een langzamer metabolisme en meer slaap. Denk aan de winterslaap bij dieren.

Probeer in de winter meer maar met name vroeger te gaan slapen en eerder op te staan. Als je in de donkere avonduren eerder naar bed gaat kan vroeger opstaan en naar buiten gaan om de eerste zonnestralen op te vangen.

Als je vroeger opstaat en meer zonnestralen oppikt heeft dit een positief effect op je humeur en je slaapcyclus.

Dus meer slaap voor middernacht, vooral in de winter, helpt je humeur goed te houden en het voorkomt dat je gaat snacken in de avonduren, omdat je dan al op bed ligt.

Goed slapen.

Geniet van mijn warme winter gerecht. Een heerlijke winter bouillon.

Dit is een van de lekkerste winter bouillons die ik heb kunnen vinden en ik weet zeker dat jer van zal genieten deze winter.

Ingrediƫnten:

  • 2 kleine of middelgrote uien, gehalveerd.
  • 5 stengels selderij, met blad, grof gesneden.
  • 2 grote wortels, grog gesneden.
  • Een grote prei, grog gesneden.
  • Een grote bos boerenkool of paksoi, grof gesneden.
  • 2 grote stukken kombu, of andere zee-groenten.
  • 150 gram shiitake champignons, schoongemaakt.
  • 2 centimeter verse gember, grof gesneden.
  • 2 teentjes knoflook, gepeld of grof gesneden.

Bereiding.

Stop alle ingrediƫnten in een grote pan en dek het af met water zodat de groente net onder water staat.

Breng het geheel aan de kook en laat het een uur sudderen op een laag vuurtje.

Zet vuur uit en laat het afkoelen naar een temperatuur waarbij je het veilig vind om het verder te verwerken.

Pers alles door een fijnmazige zeef, je kan een lepel of spatel gebruiken om het vocht, de voedingsstoffen en smaken uit de groente te persen.

Zorg ervoor dat je de hete soep niet direct in koud glas opvangt, maar laat het eerst volledig afkoelen. Hierna kan je het opeten bewaren in de koelkast of zelfs invriezen.

EETSMAKELIJK!

Wil je nog meer recepten  proberen maar heb je geen idee hoe je bovenstaande groenten kan verweken in gezonde recepten?

Dan is wellicht de ā€œAfslank Receptenbijbelā€ van Oscar Helm iets voor jou!

In zijn boek krijg je boodschappen lijstjes, weekmenuā€™s, maar ook gezonde toetjes en tussendoortjes.

Meer dan 2500 mensen zijn reeds blijvend afgevallen met de afslank recepten bijbel van Oscar.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Bedankt voor het lezen van afvallen in de winter.

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.