Snel vet verbranden.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Pas deze 9 snel vet verbrand tips toe in je dagelijks leven. En je zal snel vet verbranden.  De tips bestaan zowel dieet als bewegingstips.

Snel Vet Verbranden. – 9 Tips om Snel vet te verbranden.

Je lichaam kan zich ontzettend snel aanpassen en snel vet verbranden.  Zelfs als je je  lichaam jarenlang hebt verwaarloosd en je hebt toegestaan hoe vet kilo na kilo beslag heeft gelegd op je gestel.

Je lichaam is in staat vet sneller te verbranden dan dat het er is aangekomen. Dus je hebt de tijd aan je kant staan!  Volg deze negen tips, implementeer ze en je zal SNEL vet verbranden.

Inhoudsopgave

1. Ga niet op de weegschaal staan.

Omdat je snel vet kan verbranden en meer spiermassa kan opbouwen is een van de redenen dat ik altijd adviseer om niet op de weegschaal te gaan staan. Hoe je er uitziet in de spiegel kan namelijk veel motiverender zijn dan altijd maar op de weegschaal te staan.

Als je heel hard gaat trainen is het namelijk mogelijk dat je 2 kilo vet verbrand, maar dit ook weer als spiermassa opbouwt. Wat zegt de weegschaal dan? Je bent niets afgevallen, terwijl in feite 2 kilo vet hebt verbrand en er beter uitziet.

Dit kan natuurlijk zeer frustrerend zijn. Ik zeg dab ook altijd dat je een weegschaal als indicator moet gebruiken als je snel vet wilt verbranden. Hoe je eruit ziet in de spiegel, hoe je je voelt en of je weer in je kleren past is veel beter.

Man traint met gewichten

2. Verminder geleidelijk je calorie inname.

Snel vet verbranden lukt niet als in je in een keer calorie inname drastisch verminderd. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in een hongersnood komt en je metabolisme verminderd. Hierdoor wordt het juist moeilijker om vet te verbranden.

Om vermindering van je metabolisme te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je geleidelijk steeds minder calorieën binnenkrijgt. Om zo snel mogelijk vet te verbranden moet je om de een of twee weken je calorie inname een klein beetje verminderen.

3. Varieer met je calorie inname.

Variëren met je calorie inname is ook een manier om je lichaam te slim af te zijn en je metabolisme op pijl te houden.

Door om de paar dagen het aantal calorieën dat je binnenkrijgt te veranderen in plaats van elke dag exact hetzelfde te eten. Dit houdt je je natuurlijke uithongeringsmechanisme onder controle.

Jim Stoppani van Yale unversity heeft zijn hele carrière gewijd aan spieropbouw in het menselijk lichaam. Hij zegt het volgende:

“Terwijl voedsel tegenwoordig in overvloed beschikbaar is, zijn onze lichamen ontworpen om zoveel mogelijk energie op te slaan voor tijde van schaarste. Het lichaam doet dit door het metabolisme aan te passen op de calorie inname.

Als je elke dag hetzelfde aantal calorieën eet, past je lichaam zich aan door de stofwisseling te verlagen. Dit om te voorkomen dat je lichaam teveel energie verbrand. Het heeft te maken met hormonen.

Wanneer je leptine waardes hoog blijven, blijft ook je  metabolisme hoog. Als je Leptine waardes dalen, daalt je metabolisme mee.

Als je dagelijks weinig Leptine aanmaakt door het verminderen van je calorie inname, vertraagd je stofwisseling dus ook.

Door de ene dag veel calorieën te eten en de andere dag minder, blijft je metabolisme hoog en zal je dus vet blijven verbranden.”

Vrouw trained in een gym

4. Train met gewichten.

Weerstandsoefeningen helpen op verschillende manieren om snel vet te verbranden. Trainen met gewichten op zich verbrand al calorieën. Maar studies tonen aan da met  het trainen met gewichten, in tegenstelling toe aerobic oefeningen, je tot wel 39 uur na je laatste work out nog calorieën kan blijven verbranden.

Hier komt bij, dat hoe meer spieren je hebt, hoe meer je verbrand.

Zelfs als je doel is om alleen maar snel vet te verbranden, moet je altijd met gewichten blijven trainen. Je moet voorkomen dat vet dat je verbrand geen spieren worden. Dit zou namelijk je metabolisme kunnen vertragen.

Je kan dan zelfs een “skinny fat person” kunnen worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat iemand met anorexia een hoog vetpercentage heeft.

5. Doe hoge intensiteit interval trainingen. (HIIT).

Met “high-intensity” interval trainingen bedoelen we afwisselend een korte periode een intensieve training te doen gevolgd door korte rustpauzes.

Het doel: Betere resultaten in een kortere tijd.

Een van mijn persoonlijke favoriete oefeningen is touwtje springen. Hier zal je wel wat mee moeten oefenen.

Na een korte warming-up spring ik 10-20 seconden zo snel als ik kan, gevolgd door een halve minuut in een rustig tempo.

Zorg altijd dat je een warming up de doet voor dit soort trainingen. En als je niet in de beste conditie bent begin dan met lage of matige intensiteit. En als u niet zeker bent van uw conditie raadpleeg dan een trainer van een sportschool, of een arts.

6. Eet meer vetten.

Het eten van gezonde vetten kan helpen bij het verliezen van vet. Ook helpen gezonde vetten  bij het opbouwen van spieren en bij het herstellen van trainingen.

Ook hebben gezonde vetten meerdere gezondheidsvoordelen. Zo zijn ze goed voor de conditie van je hart.

Welke vetten zijn dan gezond? De meervoudig onverzadigde vetten (Vooral Omega-3 vetzuren) zoals die van vis en noten. En de enkelvoudige vetten zoals die van pindakaas, olijfolie, eidooiers en visolie.

Man en vrouw ketlebell

7. Eet minder koolhydraten.

De populariteit van koolhydraatarme diëten is enorm op het ogenblik en heeft veel mensen verdeeld in een pro en een anti koolhydraatarm kamp.

Welke kan je ook kist, het komt er op neer dat als je je koolhydraat inname verminderd, en dan met name suikers en zetmeel, dit zal helpen om snel vet te verbranden.

De koolhydraten die je eet kunnen het beste komen uit havermout en groenten.

De tijd wanneer je koolhydraten consumeert is ook belangrijk. Het beste is om het aantal koolhydraten na 15:00 uur af te bouwen. Het beste is om de meeste koolhydraten te eten in de ochtend en rond het sporten / trainen.

8. Eet meer proteïne.

Snel vet verbranden werkt het  beste als eiwitten gaat eten. Eiwitten of proteïne verhoogt je metabolisme en helpt je opgebouwde spieren te behouden. Dit draagt allemaal bij aan het vet verbranden van vet.

In feite verbrand je lichaam meer calorieën als je eiwitten eet dan wanneer je eerder genoemde vetten en koolhydraten verteerd.

Een Amerikaanse studie gaf een groep mensen een dieet met een hoog proteïne gehalte. Ongeveer 2 gram per kilo lichaamsgewicht. Een andere groep kreeg een dieet die meer uitkwam op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

En wat bleek? De groep met de hoge proteïne inname verbrande het meeste vet. Sterker nog, ze bouwde zelfs meer spiermassa op terwijl ze niet extra trainingen deden.

9. Probeer 6 kleine maaltijden per dag te eten.

Het eten van meerdere kleine maaltijden per dag in plaats van de traditionele 3 helpt bij het verbranden van vet en het opbouwen van spieren.

Je metabolisme komt ook in een rustige cadans. Je lichaam komt niet meer in de hongermodus, wat kan gebeuren als er een langere tijd tussen je maaltijden zit.

Als dat gebeurd gaat je lichaam spieren verbranden en geen vet. Sterker nog het zal juist weer vet gaan opslaan en je metabolisme vertragen. Dit is dus het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken.

Tot slot.  Wordt niet iemand die alleen maar klaagt over zijn/haar situatie en er eigenlijk nooit wat aan doet.

Accepteer niet je gemoedsrust van je ongelukkig gevoel. Gebruik deze 9 tips om een beter leven te beginnen. Of lees andere artikelen in mijn blog die je kunnen helpen!

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.