Hoe stop ik een suikerverslaving?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Overal zit suiker in. Het is dus moeilijk om van een suikerverslaving af te komen. In deze persoonlijke ervaring lees hoe ik hiet mee om ben gegaan. En je vind tips die je diect kan toepassen.

Hoe stop ik een suikerverslaving?

Een suikerverslaving is moeilijk te stoppen. Overal zit suiker in. Maar je kan het verlangen naar suiker verminderen. In dit artikel vindt je meerdere tis om je suikerverslaving tegen te gaan.

De tips in dit artikel zijn handig voor als een koolhydraatarm dieet wilt gaan volgen. Deze tips helpen je door de moeilijke momenten heen als je net de weg bent ingeslagen naar een gezond leven en een goed voedingspatroon.

Een suikerverslaving, is net als vele verslavingen het resultaat van een onbalans tussen de bloed en hersenchemie. Onderstaande tips helpen je weer evenwicht te vinden in deze onbalans.

Inhoudsopgave

Hoe stop ik een suikerverslaving

Snelle suikerverlangen stoppers.

Neem 500 mg L-glutamine. Dit is een natuurlijk aminozuur dar werkt als een suikervervanger (glucose) in je hersens. Je hersenen kunnen L-glutamine verbranden alsof het suiker is.

Eet 400 gram proteïne. Neem een restje vlees van gisteravond. Of maak even snel een tonijnsalade met een blikje tonijn en wat mayo.

Ga wandelen. Dagelijkse lichaamsbeweging verhoogt de hoeveelheid neurotransmitter die dopamine wordt genoemd. Hogere niveaus van dopamine wordt in onderzoeken in verband met gebracht met minder verlangen naar suiker.

Heb geduld! Verlangen naar suiker duurt slechts een uur. Zoek iets wat je af kan leiden en je concentratie kan houden. Dit zal je helpen je verlangen naar suiker te verminderen.

Als je op langere termijn iets aan je suikerverslaving wilt doen dan kan je er ook voor kiezen om enkele supplementen toe te voegen om je bloedsuikerspiegel op peil te houden:

  • Vitamine B-complex en extra biotine.
  • Alfa-liponzuur.
  • Zink
  • Vitamine E
  • Chromium GTF

Al deze supplementen zijn nuttig als je je bloedsuikerspiegel onder controle wilt houden.  Het is verstandig om eerst een deskundige te raadplegen of jezelf eerst meer te verdiepen in deze producten.

Mannetje met stop suikerverslaving bord.

Hoe stop ik het verlangen naar suiker voor altijd?

Zelf heb ik jaren geworsteld met mijn suikerverslaving. Ik stond ’s ochtends op met het voornemen de hele dag geen suiker te eten. Dat duurde dan ongeveer een uur of twee en de behoefte kwam alweer naar boven.

Ik wist toen nog niet dat mijn “gezonde” hoog koolhydraat ontbijt mijn bloedsuikerspiegel liet crashen, en vervolgens mijn suikergebrek veroorzaakte.

Dus hoe ben ik uiteindelijk van mijn suikerverslaving afgekomen? Ik heb mijn inname van koolhydraten permanent verlaagd.

Een dieet met veel koolhydraten staat garant voor een hoge behoefte aan suiker.

Veel koolhydraten zorgen voor een piek in je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt ervoor datje lichaam insuline gaat aanmaken waardoor je bloedsuikerspiegel weer (te) snel daalt. Dit wordt ook wel reactieve hypoglycemie genaamd.

Dit veroorzaakt een gevoeld van zwakte, duizeligheid in je hoofd. En je kunt prikkelbaar zijn.

Als reactie op deze insuline afgifte gaat je lichaam weer naar koolhydraten verlangen om de bloedsuiker weer omhoog te krijgen.

Als je een koolhydraatarm dieet permanent aan je levensstijl toevoegt zal je bloedsuikerspiegel op de lange termijn lager worden en zullen er geen pieken en dalen meer optreden.

Ik kan uit eigen ervaring spreken dat dit geen tijdelijke oplossing, mits je je aan een koolhydraatarm dieet houdt. Val je terug en ga je wel weer meer koolhydraten eten dan zal je verlangen naar suiker ook weer toenemen.

Je zal dan weer van vooraf aan moeten begin. Ik weet dit om dat het mijzelf ook meerdere malen is overkomen.

Probeer daarom je levensstijl aan te passen. Leef gezonder en ga fitter door het leven. Zorg goed voor je lichaam in plaats van het ter verwaarlozen.

Als je je levensstijl aanpast en minder koolhydraten gaat eten, dan zal je zien dat je suikerverslaving vanzelf minder wordt.

Wil je minder koolhydraten gaan eten maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is misschien de de “Afslank Receptenbijbel” van Osacr Helm iets voor jou.

Oscar Helm heeft al meer dan 2500 mensen geholpen hun leefstijl aan te passen en blijven af te vallen.

Hieronder vind je meer informatie over Oscar en je krijgt direct een een must have boodschappenlijst in je inbox.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.