Snel Afvallen

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Iedereen wil snel afvallen, maar vaak gaat dit samen met hongergevoel en onverzadigdheid. In dit artikel geven we je 3 tips die die bewezen zijn dat ze snel resultaat leveren.

Snel Afvallen ā€“ 3 Simpele tips om snel af te vallen gebaseerd op wetenschap.

Iedereen wil snel afvallen. Hier zijn veel manieren voor, echter gaan de meeste gepaard met een onverzadigd en hongergevoel.

Als je geen sterke wilskracht hebt, wat met afvallen moeilijk is, zal het hongergevoel ervoor zorgen dat je sneller opgeeft dan je wilt.

In dit artikel zullen ingaan op de volgende punten:

  • Hoe verlaag je je eetlust.

  • Hoe val je snel af zonder hongergevoel.

  • Verbeter je metabolisme en gezondheid tegelijkertijd.

Hieronder vindt een simpel 3 stappenplan snel af te vallen.

Inhoudsopgave

Tip 1: Eet minder suiker en zetmeel.

Het belangrijkste is om te minderen met suiker en zetmeel. Dit zijn dus feitelijk koolhydraten.

Dit zal er voor direct voor zorgen dat je hongergevoel minder wordt. Dit heeft automatisch tot gevolg dat je minder calorieƫn binnenkrijgt.

Je lichaam zal nu vet gaan verbranden ipv kolhydraten om energie te krijgen.

Een ander bijkomend voordeel van minder koolhydraten eten is dat je lichaam minder insuline zal gaan aanmaken. Dit heeft als positief gevolg dat je nieren meer natrium en water gaan afvoeren. Je houdt dus minder vocht vast.

Het is niet ongewoon dat je tot wel 5 kg kan afvallen in de eerste week als je op deze manier gaat eten. Zowel vet als watergewicht.

Onderstaande grafiek geeft een vergelijking aan tussen een laag-koolhydraat en een laag-vet dieet. Deze grafiek komt uit een studie onder vrouwen met overgewicht en obesitas.

snel afvallen grafiek

De lage kolhydraat groep eet tot ze volledig voldaan zijn terwijl de laag vet groep caloriearm eet en hongerig is.

Verminder je kolhydraat inname en je zal automatisch minder calorieƫn binnenkrijgen zonder hongergevoel.

Simpel gezegd: minder kolhydraten is gegarandeerd vet verliezen.

Conclusie. Als je suiker en zetmeel uit je dieet haalt zal je minder eetlust krijgen, minder insuline aanmaken en gewicht verliezen zonder hongergevoel.

Tip 2: Eet proteĆÆne (eiwitten), Vetten en Groenten.

Brocolli Bloemkool en wortels

Elke maaltijd die je bereid moet deze 3 ingrediƫnten bevatten. Dus een bron van eiwitten, een bron van vet en een bron van een groente met een laag kolhydraat gehalte.

Als je dit met elke maaltijd aanhoud zal je kolhydraat inname gemakkelijk kunnen verlagen naar de aanbevolen 20-50 gram per dag.

ProteĆÆnebronnen:

  • Vlees: Rund, Kip, Varken, Lam etcā€¦
  • Vis en Zeevruchten: Zalm, Forel, Garnalen etcā€¦
  • Ei: Hele eieren met dooier zijn het beste.

Je moet het eten van proteĆÆne echt niet onderschatten.

Het is aangetoond dat dit je metabolisme een boost kan geven van 80-100 calorieƫn per dag.

Een hoog proteĆÆne dieet kan er ook voor zorgen dat je hongergevoel en je dwangmatige gedachten aan eten reduceren tot wel 60%!  Zo heb je veel minder drang om te snacken en heb je langer een vol gevoel. Dit kan ervoor zorgen dat je automatisch tot wel 400 calorieĆ«n per dag minder gaat eten.

Het komt erop neer dat het toevoegen van proteĆÆne in je dagelijks eten essentieel is om snel af te vallen!

Groenten met weinig koolhydraten:

Wees niet bang om je bord helemaal vol te scheppen met deze kolhydraatarme groenten. Je kan er eigenlijk zoveel van eten als je maar wilt als maar niet meer 20-50 netto kolhydraten binnenkrijgt.

Een dagelijks dieet van alleen groente en vlees bevat alle vezels, vitamine en mineralen die je op een dag nodig hebt.

Vetbronnen.

  • Olijfolie
  • Kokosolie
  • Avocado olie
  • Boter

Eet 2-3 maaltijden per dag. Als je honger hebt in namiddag voeg dan evt nog een vierde maaltijd toe.

Wees ook niet bang om vet te eten. Want als je zowel laag kolhydraat en laag vet gaat eten op hetzelfde moment is dit gedoemd te mislukken! Je gaat je ongelukkig voelen en je zal het daarom niet lang volhouden.

Wil je dit wel maar heb je geen idee wat voor gerechten je wilt maken? Dan hebben we hier een aantal recepten voor je.

Conclusie: Zorg dat elke maaltijd uit een proteĆÆne bron, een vet bron en een lage kolhydraat groente bestaat. Dan krijg je maar 20-50 gram kolhydraten binnen en zal je hongergevoel drastisch afnemen!

Tip 3. Train 3 x per week met gewichten.

trainen met gewichten

Je hoeft eigenlijk niet extra te bewegen om af te vallen als je bovenstaand volgt. Maar het is natuurlijk wel aan te bevelen.

Het beste is om 3 maal per week naar de sportschool te gaan, een warm-up te doen en vervolgens te trainen met gewichten.

Als je voor het eerst in een sportschool komt vraag dan een trainer om je te helpen op gang te komen.

Het trainen met gewichten zorgt ervoor dat je veel calorieƫn verbrand. En nog belangrijker, het voorkomt dat je metabolisme vertraagd. Dit is namelijk een negatief effect als je gewicht verliest.

Studies tonen aan dat je zelfs je spiermassa kan verbeteren als je een koolhydraatarm dieet volgt en daardoor veel vet verliest.

Als trainen met gewichten niets voor je is, of als je het lichamelijk niet kan, kan je dit ook vervangen door cardio oefeningen te doen. Denk hierbij aan wandelen, joggen, zwemmen, fietsen en hardlopen.

Conclusie: Het beste is om weerstandsoefeningen zoals gewichtheffen te doen tijdens het afvallen. Als dit niet kan doe dan cardio oefeningen.

Optioneel: Voeg 1 Koolhydraat dag toe aan je dieet.

Je zou kunnen overwegen om 1 dag in de week wel koolhydraten te eten. Veel mensen doen dit bijvoorbeeld op zaterdag.

We raden dan wel aan om dan ā€œgezondeā€ koolhydraten te eten. Zoals rijst, quinoa, aardappel, zoete aardappel, fruit etcā€¦

Als je al iets ongezonds wilt eten doe het dan ook op deze dag.

Een koolhydraat rijke dag toevoegen is niet noodzakelijk of gewenst, maar kan eventueel een impuls geven aan vetverbrandingshormonen zoals schildklierhormonen en Leptine.

Het kan natuurlijk gebeuren dat wee iets aankomt door deze dag. Maar wees niet al te bang. Dit zal voornamelijk vocht zijn. Dit extra gewicht raak je in de 1-2 dagen erna wel weer kwijt.

Conclusie: Je kan makkelijk een dag koolhydraten eten, maar het is zeker niet nodig.

Hoe zit het dan met calorieƫn en hoeveelheden?

In principe hoef je met dit plan niet op je calorieĆ«n en porties te letten. Zolang je maar weinig kolhydraten binnen krijgt en je calorieĆ«n verder uit proteĆÆne, vetten en groenten haalt.

Waar vind ik dan lekkere recepten?

Ben je gemotiveerd geraakt om minder Koolhydraten te gaan eten, maar heb je geen idee hoe je lekkere recepten kan klaar maken?

Wellicht heb je dan wat aan het ā€œFitchef programmaā€ van Mark van Oosterwijk.

Je krijgt in dit boek vele lekkere en makkelijk te maken recepten. Tevens leer hoe en wanneer je wat het beste kan eten, met ook nog wat ruimte voor lekker eten.

Mark leert je dat snel afvallen leuk, goedkoop, snel en gemakkelijk kan zijn . Hij is ervan overtuigd dat fitchef voor veel mensen werkt! en ben je niet overtuigd dan kan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Speciaal voor tipsafslanken.com krijg je hieronder inkijk in dit heerlijke receptenboek.

Wil je wel snel en effectief afvallen? Dan is dit misschien DE oplossing voor jou!

JA! Ik wil snel kilos kwijtraken!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.