25 Bewezen tips om af te vallen.

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Tips om af te vallen zijn bij iedereen die af wil vallen welkom. In dit artikel vind je 25 tips die bewezen zijn door wetenschap. Sommige tips zullen in andere artikelen verder worden toegelicht.

25 Bewezen tips om af te vallen.

Tips om af te vallen zijn altijd welkom. En de site heet niet voor niets tipsafslanken.com. In dit artikel geven wij je 25 tips om af te vallen die zijn bewezen door de wetenschap. We zullen sommige van deze tips verder uitwerken in een groter artikel. Houdt deze pagina dus goed in gaten en volg de link naar het artikel.

 

1 ÔÇô Drink Water! Vooral Voor Het Eten!

Er wordt vaak beweerd dat het drinken van water helpt bij het afvallen. En dit klopt!

Het drinken van water kan je metabolisme een boost geven van 24-30 % voor een periode van 1 -1,5 uur. Dit helpt je met het verbranden van meer calorie├źn.

Een studie wijst uit dat dat het drinken van een halve liter water voor een maaltijd ervoor zorgt dat je minder calorie├źn eet. Tevens zorgt het dat je tot 44 % meer afvalt.

2 ÔÇô Eet Eieren Als Ontbijt!

Het eten van eieren als ontbijt heeft vele voordelen, inclusief dat het helpt bij afvallen.

Studies tonen aan dat het vervangen van een ontbijt op basis van granen met een ontbijt op basis van eieren je opname van calorieen verminder voor 36 uur. Hierdoor verlies je meer gewicht en lichaamsvet.

Als je geen eieren mag eten, kan je dit ook vervangen door andere producten. Als ze maar hoog in proteïne zijn.

Eieren in hooi

3 ÔÇô Drink Koffie (Het Liefst Zwart)!

Koffie wordt vaak onterecht als slecht betiteld als je wilt afvallen. Kwaliteit koffie zit echter vol met antioxidanten en andere voordelen.

Onderzoek toont aan dat caffeïne je metabolisme een boost kan geven met 3-11%, en kan je verbranding verhogen met wel 10-29%!

Je moet er alleen voor zorgen dat je geen scheppen met suiker of andere slechte dingen toevoegt, dan ben je alle voordelen van koffie direct weer kwijt en kan het zelfs een negatief effect hebben.

4 ÔÇô Drink Groene Thee!

Net als koffie heeft ook groene thee vele voordelen als je wilt afvallen.

Groene thee bevat ook kleine hoeveelheden caffeïne maar bevat ook krachtige antioxidanten, die synergetisch werken met caffeïne om je vetverbranding te verhogen.

Ondanks dat het bewijs wisselend is, is het toch sterk aantoonbaar dat groene thee als drank of in een supplement kan helpen bij het afslanken.

5 – Interval Vasten.

Interval vasten is een populaire manier van afvallen waarin mensen periodes van vasten afwisselen met periodes van eten.

Korte termijnstudies tonen aan dat interval vasten net zo effectief kan zijn als een dieet met weinig calorie├źn.

Bovendien verlies je minder spiermassa als met een caloriearm dieet. Echter zijn er wel meer studies voor nodig om dit echt te bewijzen.

Tip 6 – Glucomannan supplementen.

Glucomannan is een vezel. Verschillende onderzoeken tonen aan dat glucomannan helpt bij afvallen.

Glucomannen is een vezel die veel vocht absorbeert en een langere tijd in je darmen blijft zitten. Hierdoor zal je je voller voelen en minder calorie├źn gaan eten.

Studies tonen aan dat mensen die glucomannan supplementen toevoegen aan hun dieet iets meer afvallen dan mensen die dit niet doen.

Lees hier de een complete review over Glucomannan.

suikerklantje en thee

Tip 7 – Vermijd toegevoegde suikers.

Iedereen weet het eigenlijk wel. Overal zitten  tegenwordig toegevoegde suikers in. Waardoor we er veel te veel van binnenkrijgen.

Studies tonen dan ook aan dat een teveel aan suikers kan lijden tot obesitas, diabetes en hart aandoeningen.

Als je wilt afvallen zal je echt minder suiker moeten gaan eten. Ook in zichzelf Health foods noemende producten kunnen veel toegevoegde suikers zitten. Kijk dus altijd eerst op het etiket.

Tip 8 – Eet minder bewerkte Koolhydraten.

Bewerkte, ook wel geraffineerde koolhydraten, bevatten minder vezels en zijn minder voedzaam. Denk aan bijvoorbeeld pasta en wit brood. Onbewerkte koolhydraten zitten in producten die rechtstreeks uit de verbouw komen. Denk hierbij aan fruit en groente die direct bij de boer vandaan komen.

Studies tonen aan dat bewerkte koolhydraten kunnen  lijden tot een piek in je bloedsuikerspiegel. Dit lijdt er weer toe dat je snel weer honger krijgt en meer gaat consumeren. Ook dragen bewerkte koolhydraten bij aan het veroorzaken van obesitas.

Als je koolhydraten eet zorg er dan voor dat onbewertke eet met vezels en voedingswaarde.

Lees hier meer over een Koolhydraatarm eten.

Tip 9 – Start met een Koolhydraatarm dieet.

Zoals bij tip 8 aal aangeeft zijn koolhydraten niet favoriet als je wilt afvallen. Het beste is dan ook om  met een koolhydraatarm dieet te starten.

Er zijn meerdere onderzoeken die aanduiden dat het volgen van een koolhydraatarm dieet wel 2-3 keer zo effectief is als een vetarm dieet. En het verbetertd ook nog eens je algehele gezondheid.

Tip 10 – Eet van een kleiner bord.

Het eten van een kleiner bord kan eraan bijdragen dat je minder gaat eten en daardoor dus minder calorie├źn binnenkrijgt.

Het effect is groter bij mensen met een aanzienlijk overgewicht dan bij mensen die bijvoorbeeld maar 3 kilo willen afvallen.

Tip 11 – Tel Calorie├źn en eet gecontroleerde porties.

Het eten van gecontroleerde porties en het tellen van calorie├źn kan een zeer positief effect hebben als je wilt afvallen.

Het bijhouden van een dieet dagboek en het maken van foto’s van je gerechten kan je helpen met afvallen.

Eigenlijk is alles wat je doet om meer bewust met eten om te gaan een stap in de goede richting.

Gezond eten

Tip 12 – Zorg dat je gezond eten bij de hand hebt voor als je honger krijgt.

Als je ervoor zorgt dat je altijd gezond eten om je heen hebt ben je minder snel geneigd een ongezond snack te pakken.

Het is echt niet lastig om dit soort snack altijd bij je te hebben. Denk aan snack tomaten, wortelen, kokkommers. Maar ook gekkokte eieren, een stuk fruit, noten of yoghurt.

Tip 13 – Voeg priobiotische supplementen toe aan je dieet.

Priobiotische supplementen met bacterie├źn van lactobacillus kunen vetmassa doen verminderen.

Dit geldt echter niet voor alle vormen van lactobacillus. Sommige worden ook in verband gebracht met gewicht toename.

Tip 14 – Eet pittig.

Veel pepers bevatten capsaïcine. Dit is een pittig deel wat je metabolimse een boost kan geven en je eetlust kan doen verminderen.

Ja kan echter wel imuun worden voor deze stof als je veel pittig eet. Het effect op een echt lange termijn is er dus niet.

Tip 15 – Doe cardio oefeningen.

Cardio oefeningen zoals hardlopen, joggen, fietsen of zwemmen zijn ideaal ook calorie├źn te verbranden. Tevens verbetert het je totale fysieke en mentale gezondheid.

Het is aangetoond dat cardio oefeningen met name goed zijn voor het verbranden van buikvet. Dit is het meest ongezonde vet wat tussen je organen gaat zitten en metabolische ziektes kan veroorzaken. Doen dus!

hardloopschoenen en gewichten.

Tip 16 – Doe oefeningen met gewichten.

De meeste die├źten zorgen ervoor dat je spiermassa minder wordt en je metabolisme vertraagd.

Het trainen met gewichten zorgt ervoor dat je metabolisme hoog blijft, zelfs na het trainen, en je spiermassa op pijl blijft. Het zorgt er dus voor dan je en meer vet verbrand en ook je lichaam strakker maakt.

Tip 17 – Eet meer vezels.

Over het algemeen is het aan te raden meer vezels te eten als je wilt afvallen.

Ook al het bewijs niet altijd sluitend is zijn er toch meerdere onderzoeken die uitwijzen dat het eten van vezels op langere termijn kan bijdragen aan gewichtscontrole. Met name viskeuze vezels kunnen de verzadigdheid verhogen.

Tip 18 – Eet meer groente en fruit.

Groente en fruit hebben een paar voordelen die helpen bij het afvallen.

Ze bevatten weinig calorie├źn en veel vezels. Door het hoge gehalte van water geven ze relatief weinig energie af en geven ze snel een vol gevoel.

Onderzoeken tonen aan dat mensen die dagelijks groente en fruit eten minder wegen.

Tip 19 – Kauw langer en langzaam.

Langzaam kauwen zorgt ervoor dat je minder calorie├źn binnenkrijgt. Dit komt omdat je hersens tijd nodig hebben om te beoordelen of je vol zit of niet. Ook tonen studies aan dat langzaam kauwen hormonen aanmaakt die verwant zijn gewicht verliezen.

Kauw ook langer. Je eten goed kauwen werkt ook zeker als je af wilt vallen.

Goed slapen.

Tip 20 – Zorg dat je goed slaapt.

Als je wilt afvallen is een goede nachtrust van essentieel belang.  Veel mensen weten dit niet, maar goed slapen is net zo belangrijk als gezond eten en bewegen.

Onderzoeken tonen aan dat slecht slapen een van de hoofdoorzaken is van obesitas. Bij kinderen kan het risico op obesitas bij slecht slapen toenemen met wel 85%. Bij volwassenen tot 55%.

Hier lees waarom slaap zo belangrijk is al je wilt afvallen.

Tip 21 – Ontdoe je van voedselverslaving.

Je zou het misschien niet denken maar ongeveer 20% van de Europese bevolking lijdt aan een vorm van voedselverslaving.

Dus als je een ontembaar verlangen hebt naar een bepaald soort voedsel en kan je hier echt niet van afblijven. Dan zou dit erop kunnen wijzen dat je een vorm van een verslaving hebt.

Raadpleeg in dat geval je huisarts of andere professionele hulp. Proberen af te vallen met een voedselverslaving is feitelijk onmogelijk.

Tip 22 – Eet meer prote├»ne.

Proteïne is de belangrijkste voedingsstof als je wilt afvallen.

Het is bewezen dat het volgen van een dieet meet veel prote├»ne je metabolisme een boos kan geven tot wel 100 calorie├źn per dag. En daarbij krijg je al zo’n 450 calorie├źn minder binnen als een hoog prote├»ne dieet volgt.

Onderzoek toont aan dat als je dieet dagelijks voor 25% uit proteïne bestaat het denken aan eten met wel 60% kan verminderen. Tevens kan het je verlangen naar snacken laat op de avond halveren.

Tip 23 – Voeg wei eiwit supplementen toe.

Als je moeite hebt om genoeg proteïne binnen te krijgen op een dag. Kan je ervoor kiezen om wei eiwitten toe te voegen aan je dieet.

Onderzoeken tonen aan dat het toevoegen hiervan kan leiden 4 kg extra gewichtsverlies terwijl je spiermassa groeit. Doe dit wel in combinatie met sporten dan wel actief bewegen.

Tip 24 – Drink geen suikerhoudende dranken. Zeker geen frisdrank en vruchtensap.

Suiker is slecht. En suiker in vloeibare vorm is nog slechter. Onderzoeken tonen aan dat vloeibare suikers de meest dik makend zijn in ons huidige voedingspatroon.

E├Ęn onderzoek toont zelfs aan dat suikerhoudende dranken gelinkt kan worden aan het risico op obesitas. Bij kinderen verhoogt frisdrank het risico op obesitas tot wel 60%!

Dit geldt niet alleen voor frisdrank, maar ook voor vruchtensappen. Deze bevatten net zoveel suikers als bijvoorbeeld cola.

Eet liever een heel stuk fruit dan alleen het sap.

Tip 25 – Volg geen dieet maar verander je levenstijl!

Het grootste probleem van een dieet volgen is dat zo op de lange termijn vaak niet werken.

Sterker nog. Mensen die regelmatig di├źten komen op de lange termijn altijd aan.

Probeer daarom je levensstijl aan te passen. Leef gezonder en ga fitter door het leven. Zorg goed voor je lichaam in plaats van het ter verwaarlozen.

Als je je levensstijl aanpast volgt gewichtsverlies vanzelf!

Oscar Helm heeft al meer dan 2500 mensen geholpen hun leefstijl aan te passen en blijven af te vallen.

Hieronder vind je meer informatie over Oscar:

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.