Afvallen met seks.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Zou seks een oplossing kunnnen zijn voor gewichtsverlies? Als we uit gaan van het feit dat geslachtsgemeenschap een fysieke activiteit verreist, lijkt het logisch dat je kunt afvallen met seks als calorieverbrander. Hieronder lees je alle wat je moet weten.

Kan je afvallen met Seks?

Afvallen met seks? Is het echt mogelijk of is het overschat?

Het is een feit dat 1 op de 3 volwassenen in wereld te zwaar is. Het daarom ook logisch dat mensen gaan nadenken of er ook leuke manieren zijn om af te vallen.

Zou seks tot een van die oplossingen kunnen behoren? Als we uit gaan van het feit dat geslachtsgemeenschap een fysieke activiteit verreist, lijkt het logisch dat je kunt afvallen met seks als calorieverbrander.

In dit artikel lees je af het hebben we regelmatige seks kan bijdragen aan het verliezen van gewicht.

Inhoudsopgave

Seks heeft veel voordelen.

Eigenlijk weet iedereen wel dat seks goed voor je is. Het helpt je niet alleen gelukkig te blijven door de afgifte van endorfine in de hersenen te stimuleren, het heeft ook een positief effect op je calorie verbruik.

Natuurlijk verbrand je niet zo veel calorieën als met een bezoek aan de sportschool, maar het zal zeker een positieve bijdrage hebben. Zeker als je weet dat recent onderzoek heeft aangetoond dat lichamelijke oefeningen alleen niet voldoende zijn om af te vallen.

Zoenend paar op grond

Seks is een goede vorm van lichamelijke beweging.

Seks kan leuk zijn, met als toegevoegde waarde dat we er ook nog eens een aanzienlijk aantal calorieën mee kunnen verbranden.

Hoe actiever je bent in de slaapkamer, of waar je maar wilt, hoe meer energie je zal verbranden. Seksuele gemeenschap zorgt ervoor dat he hart sneller gaat kloppen, activeert je metabolisme en kan worden vergeleken met een gemiddelde inspanning in de sportschool.

Dus als je even geen zin hebt om naar de sportschool te gaan, geen paniek, verleid je partner tot een extra avontuurtje in de slaapkamer en afvallen met seks als middel is ineens een feit.

Tip voor de mannen: Google eens op kegel-oefeningen. Deze zullen je prestaties in bed verbeteren waardoor je beide meer zal verbranden.

Een leuke manier om gewicht te verliezen.

Naar de sportschool kan moeilijk zijn om vol te houden. Ten eerste duurt het lang voordat het goed in je systeem zit, en daarna is het volhouden vaak ook lastig. Een week overslaan leidt vaak tot helemaal niet meer gaan.

Dit is met seks natuurlijk wel anders. Seks is in de basis altijd leuk en zoals hierboven al vermeld is de lichamelijke activiteit die gepaard gaat met seks, een echte calorie verbrander.

Een intense vrijpartij zorgt voor een nog meer verhoogde verbranding. Houd hier dus rekening mee als je tussen de laken duikt.

Seks houdt je stresshormonen onder controle.

Een van de belangrijkste redenen van gewichtstoename is cortisol, ook wel het stresshormoon genoemd. Hoe meer cortisol er vrijkomt in je lichaam, hoe stressvoller je zal zijn.

Stress zorgt er zijn beurt weer voor dat je meer verlangen krijgt in eten, en dan ook nog de behoefte aan ongezond eten. Dit zorgt uiteindelijk voor gewichtstoename.

Regelmatige seks kan er echter voor zorgen dat de aanmaak van cortisol binnen de normale perken blijft. Dit zorgt ervoor dat je dus minder gestrest zal zijn en minder behoefte krijgt aan snacken en ongezond eten.

Vrouw zoent man.

Bij seks komt Oxytocine vrij.

Er zijn veel voordelen aan het regelmatig hebben van seks. Een ervan is de afgifte van oxytocine. Het wordt met name aangemaakt net na de seks. Het nog even knuffelen met je partner zorgt ervoor dat er oxytocine wordt aangemaakt.

Oxytocine bevordert een goede nachtrust. En dit is zeer belangrijk, want een slechte nachtrust wordt vaak in verband gebracht met gewichtstoename.

Hoe beter je slaapt, hoe meer je afvalt als je een dieet volgt.

Ook dit bewijst maar dat je kan afvallen met seks.

Meer seks is meer zelfvertrouwen.

Een van de andere manieren om af te vallen met seks is je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Wanneer je een goed seksleven hebt werk je ongemerkt ook aan je zelfvertrouwen.

Een beter zelfvertrouwen en eigenwaarde leidt op zijn beurt tot een meer bevredigend seksleven. Dit helpt je weer in je strijd tegen de kilo’s.

Als je je eigen lichaam meer gaat waarderen, zal je sneller kiezen om gezonder te gaan eten of meer te gaan bewegen.

Concentreer je dus op het genieten en tijd doorbrengen met je partner en je zult zien dat bovengenoemde voordelen vanzelf lijken te ontstaan.

Heb je als man last van een laag libido dan moet je eens nadenken over testosteron boosters.

Breng je testosteron niveaus omhoog.

Obesitas kan leiden tot onevenwichtige hormoonspiegel, wat kan leiden tot een laag libido. En get klinkt misschien vreemd, maar je moet meer seks  hebben om je libido te verhogen.

Een verhoogd libido zal je helpen om meer af te vallen, wat zal leiden tot hogere testosteronniveaus, en dat maakt de seks weer aangenamer. Het is dus een win win win situatie.

Hoe meer gewicht je zal verliezen, hoe makkelijker het wordt je libido problemen op te lossen en tegelijkertijd jezelf geweldig te voelen.

De gezondheid van je hart verbeterd.

Als je al eens eerder blogs van mij hebt gelezen dan weet je dat er een verband bestaat tussen je cardiovasculaire systeem en obesitas. Mensen die aankomen hebben daarom ook een verhoogd risico op hartaandoeningen.

Het regelmatig hebben van seks kan deze risico’s gedeeltelijk aanpakken, omdat het je metabolisme verhoogd wat gezond is voor cardiovasculaire systeem.

afwisselnde standjes

Probeer verschillende standjes voor het beste resultaat.

Als je wilt afvallen met seks is het van belang om te experimenteren met standjes. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust van het feit dat niet alle standjes evenveel energie verbranden.

Een staande positie verbrand in principe het meeste calorieën. Hetzelfde geldt voor “doggy style” omdat het je core versterkt evenals andere essentiële spieren zoals quats en gluteale spieren.

De lotuspositie doet ook wonderen core, terwijl “cowgirl” weer goed is voor je lagere buik en bekkenspieren.

Andere posities die aan te raden zijn de schaarpositie, de bug en de kruiwagen.

Seks is geen workout maar je valt er wel vanaf.

Je moet niet denken dat seks een bezoek aan de sportschool kan vervangen. Het kan echter je metabolisme activeren en het verbrandingsproces stimuleren.

Je zal zien dat seks de afgifte van edorfines en andere hormonen stimuleert. Dit beschermd je tegen ongezonde verlangens en het verminderd cardiovasculaire risico’s.

Seks gaat ook gepaard met het verbeteren van je testosteronniveaus waardoor je nog meer gewicht kan verliezen.

Conclusie.

We mogen concluderen dat het regelmatig hebben van seks kan bijdragen aan gewichtsverlies en het kan je helpen met het bereiken van je ideale figuur.

Ja zou het onderdeel moeten maken van je dagelijkse routine, omdat het sowieso een positief effect zal hebben op je leven.

Vergeet vooral niet om ook regelmatig te blijven sporten en gezond te blijven leven.

Wil je je sowieso gezond leven en weten hoe je lekkere en gezonde recepten kan maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Dan is wellicht de “Afslank Receptenbijbel” van Oscar Helm iets voor jou!

In zijn boek krijg je boodschappen lijstjes, weekmenu’s, maar ook gezonde toetjes en tussendoortjes.

Meer dan 2500 mensen zijn reeds blijvend afgevallen met de afslank recepten bijbel van Oscar.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.