Sirtfood Dieet

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Adele en Pippa Middleton zijn naar verluidt gek op dit dieet. Maar werk het ook? In dit artikel leggen we uit wat hoet het werkt en of het wat je kan zijn.

Het Sirtfood Dieet.

Het Sirtfood Dieet is na het Militair dieet uit 2019 de nieuwe afval sensatie van 2020 onder de bekende artiesten.

Ze worden gefotografeerd en zien er na een paar weken ineens heel naders uit. Fans worden helemaal gek en willen weten hoe ze dat zo snel voor elkaar gekregen hebben.

Neem nou Adele, ze was de afgelopen weken voortdurend in het nieuws omdat ze zo veel was afgevallen. Mensen zijn dan supernieuwsgierig naar het dieetplan wat ze heeft gebruikt.

En uit bronnen uit de media schijnt dat het Sirtfood dieet te zijn.

En ondanks dat Adele niet in het openbaar over haar gewichtsverlies heeft gesproken weet de New York Times zeker dat ze 25 kilo is afgevallen.

Een voormalig personal trainer van Adele vertelde aan The Sun dat het veranderde lichaam van Adele inderdaad te danken is aan het Sirtfood dieet.

En om in het roddelcircuit te blijven lijken meer bekende mensen het Sirtfood dieet hebben gevlogd. Denk hierbij aan Pippa Middleton en profbokser David Haye.

Inhoudsopgave

Maar wat is het Sirtfood dieet?

De korte versie: Het komt erop neer dat het Sirtfood dieet rijks is aan voedingsmiddelen die een stof bevatten die genen activeren die in verband worden gebracht met vetverlies en opslag van vet. Hier later meer over.

Andere mensen zijn gewoon dol op het dieet omdat er een behoorlijk aantal heerlijke producten zijn die die speciale stoffen bevatten, zoals daar zijn wijn en chocolade!

Is het te mooi om waar te zijn? In dit artikel leggen vertellen we alles wat je moet weten over het Sirtfood dieet. Ook wel de ā€œOw ik heb het zo druk en heb geen tijd dieetā€ genoemd.

Gezonde ingredienten

Wat doet het Sirtfood dieet nu precies.

Het dieet komt uit het gelijknamige boek van auteurs Aidan Goggins en Glen Matten.

Het boek adviseert om vooral voedsel te eten wat rijk is aan sirtuĆÆne. Dit is een soort eiwit wat in veel plantaardig voedsel zit.

Het dieetplan is ontworpen om de sirtuĆÆne-genen en dan met SIRT-1 te activeren. Van dit gen wordt aangenomen dat het je metabolisme versneld, ontstekingen remt en de eetlust verminderd.

Studies uit het verleden tonen aan dat een verminderde calorie inname en het eten van resveratrol (een polyfenol dat voorkomt in druiven, bosbessen en pindaā€™s) het SIRT-1 gen activeren. Dit bevestigt dus eigenlijk het Sirtfood dieet principe.

Hoe ziet het dieetplan eruit?

Het dieet duurt in totaal drie weken en is opgedeeld in 2 fasen.

  • Fase 1: Je beperkt je tot drie groene sirtfood sappen (met boerenkool, rucola, selderij, groene appel, citroensap en groene thee) en een sirtfoodrijke maaltijd per dag. Dit komt neer op ongeveer 1000 calorieĆ«n per dag. Dit herhaal je drie dagen.
  • De volgende vier dagen drink je twee groene sirtfood sappen en twee sirtfoodrijke maaltijden per dag. Dit komt neer op ongeveer 1500 calorieĆ«n per dag.
  • Fase 2: Dit is de onderhoudsfase en die duurt ongeveer 14 dagen. Gedurende deze periode eet je drie sitrfoodrijke maaltijden en zou je maar 1 sirtfood sap tot je hoeven nemen.

Om na deze drie weken verder te gaan met het dieet moet je eigenlijk maar zorgen dat je de maaltijden die je eet probeert aan te passen. Probeer hier zoveel mogelijk sirtfoods in te verwerken.

Uiteraard wordt er naast het dieet zelf ook aangemoedigd om een half uur per dag actief te gaan bewegen, maar daar ligt zeker niet de focus op bij het sirtfood dieet.

Groenten voor smoothies
Groene sappen kan je maken met brocolli, appels en citrus vruchten.

Wat zijn allemaal Sirtfoods?

Zoals al eerder aangegeven zijn sirtfoods plantaardige producten die SIRT-1 gen stimuleren. Hieronder vind je een greep uit producten waar je aan kunt denken.

Gesneden kurkuma

Dadels.

Bosbessen.

Koffie.

Boerenkool.

Rucola.

Peterselie.

Selderij.

Groene Appel.

Soja.

Aardbeien.

85 % cacao chocola.

Kurkuma.

Uiteraard kan je de complete lijst vinden in het boek ā€œSirtfood Dieetā€ Uiteraard kan je ook zelf nog wat meer research doen op internet en zelf een compleet lijstje maken.

Kan je ook werkelijk afvallen met het Sirtfood dieet?

Het dieet bevat inderdaad veel voedzaam voedsel dat gunstig is gewichtsverlies. Magere kip, rood vlees, dadels, peterselie en alle andere producten die al eerder genoemd zijn.

Ook sluit dieet bepaalde voedingsmiddelen uit waar van bekend is dat dat gewichtstoename bevorderen. Denk hierbij aan geraffineerd meel, producten met toegevoegde suikers en bewerkte voedingsmiddelen met weinig tot geen voedingswaarde.

En uiteraard zal het verlagen van de calorie inname ervoor zorgen dat je zal gaan afvallen als je het sirtfood dieet volgt zoals het bedoeld is.

Daarnaast is er bewijs dat interval vasten en caloriebeperking een effectieve manier zijn om gewicht te verliezen en je metabole gezondheid te verbeteren.

Weegschaal en appel

Wat zijn de nadelen?

De duurzaamheid op de lange termijn van dit dieet lijkt twijfelachtig. Zodra de eerste paar weken voorbij zijn is er eigenlijk geenandere eetstrategie dan het toevoegen van meer sirtfood aan je dagelijks eten.

Dit maakt het dieet op zich veel flexibeler dan de meeste andere diƫten, wat een enorm voordeel is. Maar de eerste periode van drie weken waar je zeer weinig eet kan makkelijk leiden tot overeten na deze periode. En zal wee leiden tot aankomen.

Zelfs als je zeer veel zelfdiscipline hebt, zal het moeilijk zijn dit dieet te blijven volgen. Slechts 1000 calorieƫn per dag zullen bij de meeste een extreem honger gevoel opleveren.

En als je geen fan bent van groene sappen, welke een belangrijk onderdeel zijn van de eerste week, zal je nog hongeriger worden. En omdat het meeste gewichtsverlies in de eerste week water zal, zal ook dat weer terug komen als stopt met het dieet.

Conclusie.

Het voedsel wat je mag eten in het sirtfood dieet bevatten weinig calorieƫn en veel voedingsstoffen, wat geweldig is voor gewichtsverlies.

Uit echt voedingsoogpunt is dit dieet echter zeer beperkend wat voor veel mensen moeilijk vol te houden zal zijn.

Wil je je sowieso weten hoe je lekkere en gezonde recepten kan maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Dan is wellicht de ā€œAfslank Receptenbijbelā€ van Oscar Helm iets voor jou!

In zijn boek krijg je boodschappen lijstjes, weekmenuā€™s, maar ook gezonde toetjes en tussendoortjes.

Meer dan 2500 mensen zijn reeds blijvend afgevallen met de afslank recepten bijbel van Oscar.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.