Testosteron Verhogen.

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Je wilt je testosteron verhogen? In dit artikel geven je 8 tips om op een makkelijke manier je testosteronspiegels te verhogen.
Een gezonde testosteronspiegel is van levensbelang om lekker in je vel te zitten en voor een goede gezondheid.

Testosteron verhogen.

Je testosteron verhogen kan een heleboel gezondheidsvoordelen opleveren.

Wist je dat ongeveer 60% van alle mannen in de Moderne Wereld een te laag of een niet-optimale testosteronspiegel heeft?

Dit resulteert in allerlei ā€œklachtenā€ zoals vermoeidheid, laag libido, neerslachtigheid, vetopslag rond de buik en heupen en onzekerheid.

Testo plan

Daarnaast heeft testosteron invloed op het complete metabolisme en speelt het een belangrijke rol bij de aanmaak van spiermassa.

Ten slotte wordt een te lage testosteronspiegel in verband gebracht met het ontwikkelen van allerlei chronische ziekten zoals obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en zelfs alzheimer.

Kortom, een gezonde testosteronspiegel is van levensbelang om lekker in je vel te zitten en voor een goede gezondheid.

Hieronder vind je 8 natuurlijke manieren om je testosteron te verhogen.

Inhoudsopgave

Bewegen.

Je kan je testosteron verhogen door simpelweg meer te gaan bewegen. Alle vormen van lichaamsbeweging bevorderen de aanmaak van testosteron.

Echter is het krachttraining en het opbouwen van spiermassa heet meest effectief. Spieren hebben testosteron nodig als bouwsteen. En als je eenmaal spiermassa hebt opgebouwd blijft de testosteron hangen.

Het belangrijk om je te concentreren op samengestelde bewegingen. Dat wil zeggen dat je oefeningen moet doen waarmee je meerdere spiergroepen traint.

Dat is een effectieve manier om kracht, flexibiliteit en spiermassa op te bouwen en te behouden. Zeker naarmate je ouder wordt.

Intervaltraining met hoge intensiteit heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen.  Tijden dit soort trainingen wissel je intense cardio oefeningen af met oefeningen van een lagere intensiteit.

Een onderzoek uit 2017 wees uit dat deze manier van training een extra bijdrage levert aan het verhogen van testosteron.

Verbeter je dieet.

Door gezond te eten kan je het testosterongehalte in je lichaam verhogen. Hoe dat kan? Omdat de kan dat de kans groot is dat je gewicht gaat verliezen als je gezonder gaat eten.

Lichaamsvet zet testosteron om in het vrouwelijk hormoon Oestrogeen.

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen testosteron verhogend werken.

Eet altijd zoveel mogelijk onverwerkt voedsel, met een balans tussen eiwitten, gezonde koolhydraten en vetten zoals olijfolie en avocado.  

De laatste zijn belangrijk. Studies hebben aangetoond dat olijfolie en avocadoā€™s oleuropeĆÆne bevatten. Dit is een natuurlijke verbinding die testosteron stimuleert.

 Zorg dat je genoeg slaap krijgt.

Net als seks geeft slapen een goed en ontspannen gevoel. En ook de wetenschap heeft ondertussen bewezen dat slapen gezond is.

Er heerst vaak net als bij seks nog altijd een taboe op slapen, omdat het wordt geassocieerd met luiheid en tijdsverspilling.

Studies tonen echter aan dat slapen de hersenen, de stofwisseling en het hart ten goede komen. Slapen is cruciaal voor het behouden van je gezondheid. Ook je seksuele gezondheid.

Slapen is een echte testosteronbooster. Het lichaam maakt tijdens de slaap testosteron aan. Dus als je weinig of niet goed slaapt kan je testosteronspiegel dalen.

Een onderzoek uit 2011 tonde aan dat mannen die een week lang minder dan 5 uur per nacht sliepen, 10% tot 15% minder testosteron aanmaakte ten opzichte van mannen met een normale nachtrust.

Deskundigen adviseren daarom ook dat een volwassenen tussen de 7 en 9 slaap per nacht moet krijgen. Uiteraard kan dit per individu wel wat variƫren.

Testosteron verhogen doe je met weinig stress.

Vermijd stress.

Eigenlijk moet je stress altijd vermijden, want het is slecht voor je hart, je gemoedsrust en het onderhouden van relaties.

Maar een bijkomend neveneffect van stress is dat je bijnieren cortisol gaan aanmaken. Cortisol verminderd de testosteron circulatie in je lichaam.

Tevens zorgen hoge cortisolspiegels ervoor dat je lichaam vet gaat vasthouden in de buikstreek. Zoals al eerder vermeld zorgt vet voor een lager testosteron. Testosteron verhogen doe je dus niet als gestrest bent.

Natuurlijke testosteron supplementen.

Uiteraard kan je naar een arts gaan op recept testosteron verhogende supplementen kunnen aanvragen.

Maar wellicht kan je eerst de volgende natuurlijke supplementen toepassen in he dagelijkse dieet.

 • Vitamine D. Onderzoeken tonen aan dat vitamine D de seksuele functies kunnen verbeteren en de testosteron niveaus kunnen verhogen. Veel mannen in de westerse wereld krijgen te weinig vitamine D binnen.
 • Magnesium. Magnesium speelt een belangrijke rol in verschillende lichaamsprocessen, zoals botstructuur en spieropbouw. Onderzoeken hebben aangetoond dat magnesium ook een testosteronbooster kan zijn.
 • Zink. Studies tonen aan dat zinksupplementen de kwaliteit van sperma kunnen verbeteren en de testosteronspiegels kunnen verhogen. Studies werden gedaan bij mannen met een zink tekort.
 • Ashwaganda. Dit geneeskrachtige kruid helpt bij het verminderen van stress. Een onderzoek toonde aan dat mannen met overgewicht gemiddeld 15% meer testosteron aanmaakte door 16 weken lang Ashwaganda supplementen te gebruiken.
 • Fenegriek. Een onderzoek onder mannen wees uit dat na 12 weken fenegriek supplementen te nemen, de seksuele activiteit en ochtenderecties toenamen ten opzichte van mannen die een placebo kregen.

 Matig je alcoholiname.

Het drinken van te veel alcohol zorgt voor een afname van testosteron en de aanmaak van het vrouwelijke hormoon estradiol.

Hoeveel is veel? Er zijn geen echte aantallen gespecificeerd voor het behouden van je testosteronniveaus.

Matig drinken wordt sowieso aanbevolen om kanker en hartafwijkingen te voorkomen. En met matig drinken wordt bedoeld maximaal 2 glazen per dag voor een man en 1 glas voor vrouwen.

Kook je graag met alcohol kan dit artikel je wellicht helpen.

Vermijd oestrogeenachtige producten.

Er bestaan chemische producten die ook wel bekend staan als hormoon ontregelaars. Deze kunnen hormoonniveaus beĆÆnvloeden.

Het gaat hier om producten die parabenen bevatten. Dit is een chemische verbinden die veel gebuikt wordt in cosmetische producten. Denk hierbij aan producten voor persoonlijke verzorging zoals shampoo, tandpasta, lotions en deodorant.

Het zijn feitelijk xeno-oestrogenen of synthetische oestrogenen. De samenstelling lijkt zo sterk op oestrogeen dat het lichaam denkt dat het werkelijk oestrogeen is.

Dit kan het lichaam in onbalans brengen en je kan dus beter producten gebruiken die deze stoffen niet bevatten.

De andere oplossing.

Heb je bovenstaand gelezen en wil je toch meer hulp bij het opbouwen van je Testosteron?

Dan is wellicht het 11 stappenplan van Jochum Smid iets voor jou? Dit stappenplan is volledig gebaseerd op meer dan 1000 wetenschappelijke onderzoeken.  

Na het volgen van dit stappenplan weet je alles over testosteron: hoe het wordt aangemaakt, welke voeding belangrijk is en hoe je het kunt maximaliseren. Wat komt er aan bod?

 • Training en lichaamsbeweging: Je leert exact welke manieren van trainen zorgen voor meer testosteron. Daarnaast wordt het belang van lichaamsbeweging toegelicht en hoeveel je per dag moet bewegen.
   
 • Voeding en energie: Je leert exact welke voeding goed is voor de testosteronspiegel, hoeveel je ervan moet eten en welke soorten voeding je absoluut moet vermijden. Daarnaast gaan we dieper in op de calorie-inname en hoe je jouw perfecte calorie-inname berekent voor meer testosteron.
   
 • Vermijden van ā€œGuilthy Pleasuresā€: Deze voedingsmiddelen eet 80-90% van de nederlander wekelijks en hebben een enorme impact op de testosteronspiegel. Je leert precies welke dit zijn en wat de invloed is om jouw testosteron.
   
 • Mindset: Je leert exact hoe je met kleine psychologische trucs meer testosteron kunt aanmaken.

Kortom, een gezonde testosteronspiegel is van levensbelang om lekker in je vel te zitten en voor een goede gezondheid. Je testosteron verhogen kan hier dus bij helpen.

Testo plan

Verhoog in 11 stappen je testosteronspiegel op een natuurlijke manier.

Ja Ik Wil Ook Mijn Testosteron Verhogen

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.