Hoe haal ik mijn gewichtsverlies doelstellingen in 2020?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Ik kreeg de volgende vraag: ā€œIk ben al jaren aan het jojoĆ«n met diĆ«ten. Afvallen, weer aankomen, dan weer overschakelen op een ander dieet, en dit proces blijft zich maar herhalen. Een van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar is om 8 kilo blijvend af te vallen. Kan je nuttige tips geven om mijn doelstellingen te halen?

Het antwoord lees in het artikel hieronder.

Hoe haal ik mijn gewichtsverlies doelstellingen in 2020?

Ik kreeg de volgende vraag: ā€œIk ben al jaren aan het jojoĆ«n met diĆ«ten. Afvallen, weer aankomen, dan weer overschakelen op een ander dieet, en dit proces blijft zich maar herhalen. Een van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar is om 8 kilo blijvend af te vallen. Kan je nuttige tips geven om mijn doelstellingen te halen?ā€

Als je zelf gaat zoeken op internet is er met name veel, maar ook veel verkeerde informatie te vinden. Denk aan informercials en zelfs veel populaire dieetboeken met verschillende informatie. Het is dan ook moeilijk onderscheid te maken tussen wat waar is en wat niet.

In onderstaand artikel geef ik wetenschappelijk onderbouwde tips om je doelstellingen met betrekking tot gewichtsverlies te halen in het nieuwe jaar.

Inhoudsopgave

De sleutel tot het bereiken en behouden van een gezond gewicht.

Afgezien van sociale, culturele en emotionele problemen, is het verliezen van overtollig lichaamsgewicht of vet eigenlijk een kwestie ven energie onevenwicht.

Als je te veel vet bij je draagt, komt dat omdat je in de loop van tijd meer energie (calorieƫn) hebt ingenomen ten opzichte van wat je nodig had om te voorzien in je dagelijkse behoefte. Het te veel aan energie wordt dan omgezet in vet.

Een pond lichaamsvet staat gelijk aan ongeveer 3500 calorieƫn opgeslagen energie. De enige bewezen manier om gewicht te verliezen is door dit proces om te draaien, minder calorieƫn innemen dan noodzakelijk.

Dit kan worden bereikt door kleine aanpassingen in dieet en activiteitgewoontes die ook in de loop van de tijd kunnen worden volgehouden.

Sleutel tot succes

Calorieƫn tellen.

Veel traditionele diƫten hebben vaak de overtuiging gewekt dat het enige wat je moet doen om af te vallen is minder vet eten. En hoewel het consumeren van te vet eten een legitieme oorzaak is van gewichtstoename, is de mix van calorieƫn (vet, koolhydraten en eiwitten) minder van belang dan het totale aantal calorieƫn die je verbrand.

Vetvrij voedsel is niet hetzelfde als calorievrij voedsel. Lees daarom altijd goed de etiketten voor een goede calorieƫntelling, vetgehalte en portiegrootte.

Je kan geen 15 kilo in een maand verliezen!

Wanneer een dieet of een trainingsplan te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. Als er ook maar ĆØĆØn van wondermiddelen waar zou zijn, dan zouden miljoenen mensen dit gebruiken en eraan vasthouden en hun levenslange worsteling met overgewicht overwinnen.

Dit is dus niet zo!

Gewichtstoename is een langzaam en gestaag proces. Gewichtsverlies zou via hetzelfde patroon moeten verlopen.

Je hoeft niet veel gewicht te verliezen om gezondheidsresultaten te boeken.

Een verlies van slechts 5% van je lichaamsgewicht kan al bijdragen aan het verbeteren van je hartfunctie en het risico op slaapapneu verminderen. Zeker bij mensen met veel overgewicht.

Een verlies van 10% aan lichaamsgewicht kan je bloedprofiel aanzienlijk verbeteren. Het gaat dus niet alleen om afvallen, maar het gaat ook om het verbeteren van je gezondheid.

Niet al het lichaamsvet is slecht.

Je lichaam heeft een bepaald vetpercentage nodig om normaal te kunnen functioneren. Essentieel vet bestaat uit delen van ons ruggenmerg, hersenen, zenuwen en celmembranen.

Tevens dient vet als kussen voor je interne organen en biedt een laagje isolatie tegen de kou. Te dun zijn is dus ook niet gezond!

Niet al het lichaamsvet is slecht

Diƫten die beperken, werken op de lange termijn niet.

Tijdelijk dingen niet eten, sporten of diƫten is voor miljoenen mensen een manier van leven geworden.

De meeste mensen boeken ook resultaat en zullen zeker in het begin veel afvallen. Echter zal 95% in de loop van tijd het verloren gewicht weer aankomen.

In de meeste gevallen heeft het niet blijven kunnen afvallen te maken met een gebrek aan inspanning en wilskracht. Dit klinkt hard, maar het is de waarheid. Want wie kan er nou een leven lang een dieet met beperkingen volhouden?

In plaats van dus crash diƫten te volgen of voedingstoffen te elimineren is het beter om een gezond eet en activiteitenplan te hanteren waarmee je ook kan leven.

 Til gewichten om gewicht te verliezen.

Lichamelijke activiteit moet een integraal onderdeel zijn van een haalbaar plan voor gewichtsverlies. De meeste mensen denken dan direct aan aerobic oefeningen zoals hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen.

Dit zijn allemaal inderdaad allemaal zeer verstandige activiteiten om toe te voegen, maar je kan je lichaam ook in conditie brengen door calorieƫn te verbranden met krachttraining. Meer spieren verbranden meer calorieƫn.

Je kan spiermassa opbouwen door regelmatig weerstandsoefeningen ofwel krachttraining toe te voegen aan je leefpatroon. Voor het opbouwen van een kilo extra spier massa moet je extra calorieƫn verbranden.

Als je meer spieren krijgt zal ook je ruststofwisseling verhogen. Hierdoor verbrand je 60 minuten per en 24 per dag extra energie.

Het verbranden van die extra energie kan het verschil zijn tussen het opbouwen van extra vet in de loop van het jaar of juist het handhaven van je ideale gewicht.

Krachttaining met gewichten.

Gewichtsverlies is niet altijd hetzelfde als vetverlies.

Hoe je gewicht verliest hangt gedeeltelijk af van de methodes die je gebruikt om deze energie onbalans te creƫren. Diƫten die heel er gericht zijn op minder calorie inname leiden doorgaans tot een aanzienlijk verlies in vet en spierweefsel.

Gewichtsverlies door een verhoogde energieverbranding door fysieke activiteit in combinatie met een gematigde calorie inname resulteert over het algemeen in groot aandeel vetverlies.

Kortom, Je doel zou moeten zijn om vet te verbranden en geen spieren.

Probeer functionele fitness toe te passen.

Functionele fitness betekend dat de oefening verder gaat dan de oefening op zich. Door bijvoorbeeld het gras te maaien of de heg te snoeien verbrand je calorieƫn terwijl je tegelijkertijd je tuin opknapt.

Neem de trap in plaats van de lift om zodoende meer calorieƫn te verbranden terwijl met beide manieren de juiste bestemming bereikt.

Bedenk dat het verbranden van 50 extra calorieƫn per door functionele oefeningen te doen kan leiden tot ongeveer 2,5 kilo extra gewichtsverlies per jaar.

Langzaam en gestaag kom je het verst.

Het is sterk af te raden om veel gewicht te verliezen in een korte tijd.  Het lichaam reageert vaak op snel gewichtsverlies met het verlagen van metabolisme. Hierdoor zal je uiteindelijk minder afvallen.

Het ā€œInternational Institute of Healthā€ adviseert  een  gewichtsverlies van een halve tot een hele kilo per week voor mensen met een licht overgewicht. En voor mensen met extreem overgewicht zou dit tot 2 kilo kunnen worden opgebouwd.

Als je deze tips in gedachten houdt weet ik zeker dat je doelen dit jaar kan bereiken.

Wil je je sowieso weten hoe je lekkere en gezonde recepten kan maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Dan is wellicht de ā€œAfslank Receptenbijbelā€ van Oscar Helm iets voor jou!

In zijn boek krijg je boodschappen lijstjes, weekmenuā€™s, maar ook gezonde toetjes en tussendoortjes.

Meer dan 2500 mensen zijn reeds blijvend afgevallen met de afslank recepten bijbel van Oscar.

Wil jij blijvend afvallen met de Afval Recepten Bijbel? Dan kan dit wel eens de uitkomst zijn voor jou! Meer dan 2500 mensen gingen je al voor.

Ja Ik Wil Blijvend Afvallen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.