Tips Afslanken Geen categorie Immuunsysteem verbeteren.

Immuunsysteem verbeteren.

Immuunsysteem verbeteren. post thumbnail image

Je kan je immuunsysteem verbeteren door bepaalde soorten voedsel te eten. In dit artikel lees welke 15 voedselsoorten je immuunsysteem direct een boost geven.

Immuunsysteem verbeteren.

Je kan je immuunsysteem verbeteren door bepaalde soorten voedsel te eten. Als je wilt voorkomen dat je verkouden wordt of een virus zoals de griep oploopt, dan is het aan te raden om altijd eerste even langs de groenteboer te gaan.

Zorg er vervolgens voor dat de 15 onderstaande groentes in je winkelwagen liggen. Want deze 15 groentes zullen je immuunsysteem zeker verbeteren.

Citrusvruchten.

immuunsysteem verbeteren met citrus

De meeste mensen gaan pas vitamine C eten op het moment dat ze al ziek zijn. Dat komt omdat vitamine C de aanmaak van witte bloedlichaampjes bevorderd. Deze zijn essentieel voor het bestrijden van infecties.

Populaire Citrusvruchten zijn:

Grapefruit

Sinaasappels

Mandarijnen

Citroenen

Limoenen

Clementines

Omdat je lichaam geen Vitamine C opslaat of produceert is het dus van groot belang om dagelijks deze vitamine aan je dieet toe te voegen. En met zo’n grote variëteit aan bronnen moet het niet moeilijk zijn om vitamine C aan elke maaltijd toe te voegen.

Rode Paprika’s.

Als je nu denkt dat citrusvruchten de meeste vitamine C bevatten dan heb je het fout. Rode paprika’s bevatten tweemaal zoveel vitamine C als citrusvruchten.

Ook bevatten rode paprika’s veel betacaroteen. Dit zorgt ervoor dat je huid gezond blijft. Met het eten van paprika’s kan je dus je immuunsysteem verbeteren en tegelijkertijd voor je huid zorgen.

immunsysteem verbeteren met paprika op een snijplank met een rode peper.

Broccoli.

Broccoli zit boordenvol vitamines en mineralen. Zo bevat het grote hoeveelheden van de dagelijks aanbevolen hoeveelheden Vitamine A, C en E. Tevens bevat het vele antioxidanten en vezels.

Broccoli is een van de gezondste groenten die je op tafel kan zetten. Om de kracht van de vitamines te behouden is het aan te raden broccoli zo kort mogelijk te koken, of liever helemaal niet. Verwerk het in een smoothie bijvoorbeeld.

immuunsysteem verbeteren, doorgesneden brocolli op een tafel

Knoflook.

Knoflook wordt bijna in elke keuken van de wereld gebruikt. Het voegt pit en smaak aan je gerechten toe en is een echte must-have voor je gezondheid.

Oude beschavingen ontdekten de grote waarde er al van bij het bestrijden van infecties. Onderzoeken wijze

n uit dat knoflook kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verharden van bloedvaten kan tegengaan.

De immuunsysteem verbeterende eigenschappen van knoflook komen waarschijnlijk door het hoge gehalte van zwavelhoudende verbindingen zoals allicine.

Gember.

Gember zien we ook al sinds oudsher terugkomen in de medische wereld. Gember kan ontstekingen helpen tegen te gaan en staat ook bekend om het helpen tegen keelpijn. Ook zou gember helpen tegen misselijkheid.

Gember wordt over het algemeen in desserts gebruikt maar kan ook in vele andere vormen worden verwerkt.

Uit recent dierlijk onderzoek is gebleken dat gember ook cholesterolverlagend kan werken en ook chronische pijn kan verminderen.

omgevallen potje gemalen bember op een glad oppervlakte

Spinazie.

Spinazie staat niet alleen op deze lijst omdat het ook vol zit met vitamine C. Spinazie zit ook vol met antioxidanten en betacaroteen. Deze helpen het immuunsysteem te versterken in de strijd tegen infecties.

Net als bij broccoli is het is spinazie het gezondst als het zo min mogelijk gekookt wordt. Zo blijven de voedingstoffen behouden. Een beetje koken verhoogt wel het vitamine A gehalte en er kunnen andere voedingstoffen vrijkomen uit het oxaalzuur.

Yoghurt.

Je kan je immuunsysteem verbeteren door yoghurt te eten met levende yoghurtculturen. Dit zijn bacteriën zoals lactobacillus bulgaricus en streptococcus thermophilus. Deze culturen helpen je darmflora en fauna te verbeteren en daarmee je gezondheid.

Probeer altijd naturel yoghurt te komen en niet gearomatiseerde versies die veel suiker bevatten en ook minder van deze culturen. Het is dus goed om even op het etiket te kijken. Smaak kan je zelf toevoegen door middel van fruit.

Yoghurt kan ook een bron zijn van vitamine D. Als je toch op het etiket kijkt, probeer dan de yoghurt met het meeste vitamine D. Vitamine D helpt je immuunsysteem te reguleren waardoor je algemene weerstand beter wordt.

Amandelen.

Veel mensen richten zich volledig op vitamine C als een griep of verkoudheid willen tegengaan. Eigenlijk wordt vitamine E nooit genoemd. Dit is vreemd, want vitamine E is de sleutel tot een gezond immuunsysteem.

Het is een vitamine die oplosbaar in vet. Dit betekent dat ze vet nodig hebben om opgenomen te worden in het lichaam.

Amandelen zitten boordenvol vitamine E en bevatten daarnaast ook nog eens veel gezonde vetten. Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer 45 amandelen 100 % van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine E bevat?

ongezouten amandelen op een tafel

Kurkuma.

Wellicht ken je Kurkuma als een belangrijk ingrediënt van curries en andere Aziatische gerechten.

Maar deze oranje gele veelal bittere specerij wordt ook al jaren gebruikt als ontstekingsremmer bij de behandeling van artrose en reumatische artritis.

Onderzoek toont ook aan dat Kurkuma hoge concentraties curcumine bevatten. Deze geeft Kurkuma haar specifieke kleur en helpt bij het herstellen van je spieren na een zware training.

gesneden kurkuma , plakjes, gemalen en een stuk van de wortel.

Groene Thee.

Zowel groen als zwarte thee zitten vol met antioxidanten. Maar groene thee blinkt echter uit in het hoge gehalte van epigallocatechine gallaat, beter bekend als EGCG. Dit is een zeer krachtig antioxidant die je immuunsysteem sterk verbeterd.

Zwarte thee wordt gefermenteerd en verliet daardoor veel van het EGCG. Groene thee wordt gestoomd en niet gefermenteerd en zo blijven de EGCG-waardes behouden.

Nog een technisch aspect. Groene thee is een bron van het aminozuur L-theanine. L-theanine kan helpen bij het produceren van bacterie bestrijdende stoffen in je t-cellen.

Papaja.

Papaja is een niet veel gegeten vrucht die echter ook boordenvol vitamine C zit. In een enkele papaja kan wel tot 225% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C zitten.

Papaja bevat ook papaïne. Een spijsverteringsenzym die ontstekingsremmende kenmerken heeft.

Verder bevatten papaja’s behoorlijke hoeveelheden kalium, vitamine B en foliumzuur. Deze helpen allemaal mee bij het verbeteren van je algehele gezondheid.

Papaja in een stervorm gesneden

Kiwi.

Net als papaja’s zitten kiwi’s van nature vol met een heleboel essentiële voedingsstoffen, waaronder foliumzuur, kalium, vitamine K en vitamine C. Vitamine C stimuleert de witte bloedcellen om infecties te bestrijden, terwijl de andere voedingsstoffen van kiwi ervoor zorgen dat de rest van je lichaam goed blijft functioneren.

Gevogelte.

Als je met griep thuis zit, wordt er vaak gezegd dat je kom kippensoep moet eten. Het is echter meer dan lekker eten met een placebo-effect.

Het helpt werkelijk de symptomen van verkoudheid tegen te gaan en voorkomt in eerste instantie al dat je ziek wordt.

Dit komt omdat gevogelte zoals kip en kalkoen veel vitamine B-6 bevat. 300 gram kip of kalkoen filet bevat bijvoorbeeld al 40-50% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine B-6.

Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de chemische precessen die zich in het lichaam afspelen. Tevens is vitamine B-6 vaan groot belang bij het aanmaken van gezonde rode bloedlichamen.

Bouillon getrokken van kippenbotten bevat gelatine, chondroïtine en andere voedingstoffen die goed zijn voor je darmen en je immuunsysteem.

Zonnebloempitten.

Zonnebloempitten zitten vol met gezonde voedingstoffen zoals fosfor, magnesium en ook vitamine B-6. Zonnebloempitten bevatten ook zeer veel vitamine E.

Zoals al eerder vermeld is vitamine E zeer belangrijk bij het reguleren en intact houden van je immuunsysteem. Eventueel andere voedselsoorten die vitamine E bevatten zijn Avocado’s en donkere bladgroenten.

Kreeft en andere schaaldoeren opgemaakt in een kom.

Schaaldieren.

Als je je immuunsysteem wilt verbeteren denk je waarschijnlijk niet direct schaaldieren. Maar er zit vaak veel zink in.

Je lichaam heeft echter zink nodig om je immuun-cellen te laten doen wat ze moeten doen. Hieronder zie je de schaaldieren welke zink bevatten:

Krab

Mosselen

Kreeft

Je moet met zink wel rekening houden dat je niet te veel binnenkrijgt. Mannen mogen dagelijks maximaal 11 mg en vrouwen maximaal 8 mg zink binnenkrijgen.

Hoeveel moet ik eten om mijn immuunsysteem te verbeteren?

Afwisseling is de sleutel voor gezond eten. Het eten van slechts 1 van deze producten zal je niet helpen je immuunsysteem te verbeteren.

Probeer dus aandacht te besteden aan de grote van je porties zodat je niet te weinig van bepaalde vitmines binnenkrijgt.

Wil je gerechten met met deze producten maken maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Dan is wellicht de “Afslank Receptenbijbel” van Oscar Helm iets voor jou!

In zijn boek krijg je boodschappenlijstjes, weekmenu’s, maar ook gezonde toetjes en tussendoortjes.

Meer dan 2500 mensen zijn reeds blijvend afgevallen met de afslank recepten bijbel van Oscar.

1 thought on “Immuunsysteem verbeteren.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post